Herregud så fort tiden går, det är ju snart adventstider. Men inte för den skull för jag älskar advent och jag äääälskar att åka på julmarknad, och vill gärna ha tips på mysiga sådana.
Vilka är era bästa tips?

Herregud så fort tiden går, det är ju snart adventstider. Men inte för den skull för jag älskar advent och jag äääälskar att åka på julmarknad, och vill gärna ha tips på mysiga sådana.
Vilka är era bästa tips?

En saftig pepparkaka med krämig glasyr.
Måste provas till advent eller julbaket.

Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1/2 msk bikarbonat
* lingon att garnera med
Glasyren:
150 gram rumsvarmt smör
300 gram färskost
8 dl florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken. Blanda mjöl och alla kryddor i en bunke och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till em jämn smet. Fördela ut i en långpanna ( 30 *40 cm )
klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 25-30 grader.
Ta ut och låt svalna. Gör under tiden glasyren.
Rör ihop smör med färskost, florsocker och bred över kakan.
Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon innan servering.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan har Bubbleroom kommit in med massa fina jul och nyårsklänningar. Med 30 % Rabatt
KLICKA HÄR

Detta var något jag provade ihop när jag var hemma och förkyld och fick taga vad man hava.
Nog för att det är enkelt, men det är även så gott så det smälter i hela munnen.

Du behöver:
20 st salta kex
2 påsar med werthers kolor a 135 gram
2 msk vispgrädde
2 1/2 – 3 dl salta jordnötter
250 gram mjölkchoklad
flingsalt
Gör så här:
Fördela ut kexen på en bricka.
Lägg alla kolor i en kastrull med grädden. Låt smälta på medelvärme under omrörning.
Rör ner jordnötterna och blanda väl.
Skeda ut kolan på kexen. Lägg in i frysen i 10-15 minuter under tiden smälter du chokladen.
Ta ut kexen och bred ut chokladen över kexen. Strö över lite flingsalt och när de stelnat är det klart att servera. Oemotståndligt goda.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan har Bubbleroom precis släppt deras höstkollektion. In och kolla på alla dessa fina kläderna! Eller så missar du inte REAN där det är 60 % RABATT + ytterligare 20 %
Klicka här


Det här behöver du till 1 1/2 liters form:
200 gram smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ägg
Kanelfyllning:
50 g smör
3/4 dl strösocker
3 msk malen kanel
2 tsk vanilj
Garnering:
pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj & bröa en avlång form på 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
Häll halva smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna i formen och fyll på med resten av smeten och strö på pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna på galler.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan har Bubbleroom precis släppt deras höstkollektion. In och kolla på alla dessa fina kläderna! Eller så missar du inte REAN där det är 60 % RABATT + ytterligare 20 %
Klicka här


Till 7- 8 cakepops:
100 gram choklad
6 stycken muffins
(jag hade köptemuffins med vaniljfyllning )
Några msk av naturell färskost
Gör så här:
Smält chokladen sakta över ett vattenbad.
Smula muffinsen i en bunke och tillsätt färskosten lite i taget och arbeta smulorna till en deg.
Forma dem sedan till små kulor- ca 7-8 stycken. Doppa dem i chokladen och snurra dem under tiden så blir de mönstrade. Toppa med nötter eller strössel
Fäst dem i klubbpinnen och låt chokladklubborna stelna ( jag fyllde upp ett glas med socker som jag ställde klubborna i – då står de stadigare medan de torkar )
När chokladen stelnat är de klara att servera.
Pinsa går ju variera i det oändliga, jag älskar´t.
Sist vi var hemma hos min vän Jennie bjöd hon era rad olika varianter. Lätt att förbereda också och bara skjutsa in i ugnen när gästerna kommer. Har du någon favorit, tipsa i kommentarerna.

Hej
Julen närmar sig nu med stormsteg! Bara 2 månader kvar till julafton.
woop woop.Ett julklappstips från mig till dig är mina böcker , om inte som julklapp så kanske perfekt till julklappsspelet. Ni hittar alla mina böcker här

.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och vill ni ha ett annat julklappstips så har vi mina absolut favoriter till sängkläder. Och är ni medlemmar hos Hemtex så får ni nu köpa dem för halva priset KLICKA HÄR

Jag har nästan alla säger och mönster i dessa flanellsängkläder. Hur fina ?

Jag tycker alltid att det är fräscht att bjuda på något med citron efter maten. Denna är en favvo hemma hos oss!

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.
Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp. Pudra ev. över florsocker innan servering & serveras med lättvispad grädde.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagens tips blir min nya fina stickade klänning från Cellbes, du finner den här . Den är det mjukaste jag någonsin haft på mig, sitter inte åt någonstans och har två fickor, vilket jag älskar.
Storleken är normal – skulle jag säga. Min klänning är i stl 34/36, jag är vanligtvis oftast en 36:a

Detta är en fräsch rätt som jag och mina vän Erika lagar – hur-ofta-som-helst.
Och den blir bara godare och godare för varje dag som den får stå på sig i kylskåpet. Rekommenderas att provas så snart ni bara hinner.

Det här behöver du:
500 gram kyckling
3 1/2 msk flytande honung
1 msk riven ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
500 gram riven / hackad rödkål
2 morötter
1 bit isbergssallad
2 pak choi
1 kruka färsk koriander
1 paket glasnudlar
Dressingen:
1/2 röd chili
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ett par nävar körsbärstomater
3 lime
3 msk vatten
2 1/2 msk fisksås
Toppa med jordnötter
Gör så här:
Rör ihop honung, finhackad chili, ingefära och pressad vitlök. Vänd inpå med kycklingen och salta & peppra. Stek kycklingen ( eller gör den färdig i ugnen på 200 grader ) Låt svalna.
Skär kål och morötter tunt i strimlor, lika så salladen och pak choi.
Grovhacka chilin, finhacka charlottenlök och vitlök. Lägg i en mortel och slanta upp tomaterna där i och krossa med mortel.
Lägg i en skål och pressa ner limesaften där i och resten av ingredienserna till dressingen.
Häll dressingen över salladen och vänd om.
Koka glas nudlarna färdiga och skölj i kallt vatten. Och blanda ner i salladen.
Toppa med grovhackade jordnötter – Klart att serveras.

Välkommen söndag,
Igår blev det en heldag med våra tonåringarna på Liseberg, och snart styr kosan vidare mot västkusten.
Nu vankas ett par dagar på spa och avkoppling, vill ni följa med oss där så uppdaterar jag flitigt på Instagram ( heter @jennysmatblogg även där)
Något jag gjort nu annars sensommar och början på hösten är att leta skogensguld. Gillar ni som jag att ge er ut i skogen och plocka svamp? Tycker det är så rogivande, och naturligtvis extra trevligt när man hittar detta små guldklimpar bland alla orangea löv. Jag älskar att göra kantarelltoast eller paj – vad gillar ni?
