INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

INBAKAD KÖTTFÄRSRULLE

Detta måste ni prova, servera med en god sallad och kall sås.


Det här behöver du :
En rulle med färsk smördeg
600 gram köttfärs
1 finhackad liten gul lök
Några msk – 1/2 dl creme fraiche
1/2  msk med sambal oelek
1 msk soya
1 msk oxfond
salt och peppar
Garnering : vispat ägg och sesmafrön / vallmofrön

Tillbehör : sallad och nachochips och vitlökssås

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200- 220 grader.
Fräs den finhackade löken glansig lägg ner färsen och bryn den klart.
Rör ner soya, oxfond, sambal oelek och sist creme fraichen- så pass mycket så det INTE blir rinnig. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och fyll med köttfärsblandningen, undvik allt för mkt vätska. Fördela upt färsen i mitten och kläm ihop smördegen på mitten. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda tills smördegen är frasig och gyllene.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, 
Klicka här

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BOURSINGRATÄNG MED LAX

Jag valde att ha Boursin-färskost i denna, men välj vilken färskost som ni gillar bäst. Denna ska jag laga till helgen. Så god!

För 4 personer :
1/2 påse babyspenat
4 portionsbitar lax
2 bitar med Boursin ( vitlök & örter)
1 förpackning med körsbärstomater
2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök )
1/2 msk citronpeppar
1/2 msk salt
5 dl grädde
1 pressad citron + zest
*Pasta för 4 personer

Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg babyspenaten i botten, skär upp den tinade laxen i kuber,
Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden.
Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden.
Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan.
Serveras genast.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Missa inte alla SÖTA vårkjolar just nu hos Bubbleroom,
Klicka här

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fem förrätter/tilltugg till VALBORG

Här kommer tips på 5 goda förrätter till Valborg.

Serveras i mindre glas, typ snapglas.

Det här behöver du till 6 förrätter:
2- 3 mogna avokado
2-3 msk creme fraiche
1 skvätt färskpressad citronsaft
salt
ev. cayennepeppar

Garnering:
handskalade stora räkor
finhackad rödlök
citronskiva
stenbitsrom
smörstekt bröd
dill

Gör så här: 
Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.
Häll upp i glasen och garnera med toppingen.
Ställ in i kylen fram till servering.

* * * * * * * * * * * * * *

Chips funkar alltid, servera dem gärna med lite extra gott på.

IMG_6963Du behöver :
chips
klick med mascarpone eller creme fraiche
stenbitsrom
hackad rödlök
finklippt dill

Busenkel räksoppa

räksoppaDet här behöver du till 4- 5 förrätter : 
1 ask med räkost (mjukost med räksmak )
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 kruka hackad dill
1 kryddmått salt
ev dofta över cayannepeppar

500 gram XL räkor

Gör så här: 
Börja med att skala räkorna.
Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning.
Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan. Ju mindre räkor kokar , ju godare. De blir lätt sega annars.

Smaklig spis

* * * * *  * * * * * * * * * *

Små våffelhjärtan med vispad creme fraiche , stenbitsrom , fin hackad rödlök och lite dill.

IMG_3833

Det här behöver du:

2 smörgräddade våfflor
2 dl vispad creme fraiche
1 finhackad rödlök
färsk dill
1 burk med röd stenbits rom.

Gör så här:
Dela upp de frasiga ( kalla ) våfflorna i hjärtan.
Lägg en msk med vispad  creme fraiche på varje bit,
toppa med finhackad lök , stenbits rom och en dillkvist.

Klara att servera!

* * * * * * * * * * *


Jag använde mig av de färdiga små rostade bröden som du finner i kex-hyllan i butik.
Du behöver: 
1 mogen avokado
1-2 msk färskost
Lite flingsalt + peppar
stenbitsrom
finklippt gräslök

Mosa ihop avokado, färskost & smaka av med salt & peppar.
Toppa sedan snittarna med detta.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Sist men inte minst får ni inte missa att fina vårnyheter hos Bubbleroom.
Klicka här

6
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VANILJPANNACOTTA MED JORDGUBBSSIRAP

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. Fyll sedan på med jordgubbssirap  receptet hittar du här

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem.  KLICKA HÄR för att komma till den. 

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FLÄSKFILEGRATÄNG

För 4 personer :
800 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )

Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater

Till gratinering : 2 dl ost

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.

Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.

Servera sedan fläskfilelådan med ris och en god grönsallad.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem.  KLICKA HÄR för att komma till den. 

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

TISDAGSPASTA

En perfekt kylskåpstömning ledde till detta göttiga.

pasta12
närbild

Det här behöver du till 4-5 personer: 
250 gram okokt pasta
100 gram pepparsalami
1/2 purjolök
olja till stekning
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 msk med chilisås
salt & peppar

Toppa med 1 boll mozzarella

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med  strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.

Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan.
Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.

Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.Lätt middag som kan varieras massa.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KVÄLLSSNACKS

Till snacks ikväll blir det detta:

img_2896-1024x683 (1)
img_2907-1024x683 (1)

En underbar nachotallrik gör du så här: 
1 plåt med goda nachochips
3 – 4 dl riven ost
majs
röd paprika

Topping: 
klippt basilika
salsasås

Kallsås 
1 dl creme fraiche
1/2 dl salsa sås

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, bred ut tacochipsen över en plåt.
Riv över ost & toppa med majs & paprika. Gratinera i några minuter i ugnen tills osten har smält.

Innan ugnen

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bibbleroom
KLICKA HÄR

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FLÄSKFILEGRYTA MED SVAMP


.

Det här behöver du till 4 personer : 
600 gram putsad fläskfile
1 msk tomatpure
1 burk med små champinjoner
1/2 msk kinesisk soya
1 msk oxfond
1/2 riven vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
200 gram philadelphia
2 dl creme fraiche
1 tsk med rödvinbärsgele
.
Serveras med ris eller pasta
.

Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora medaljonger , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure och låt fräsa runt. Öppna burken med svamp och låt rinna av, vänd ner svampen. Vänd ner philadelphiaost, crème fraiche, riv ner vitlöken blanda i soja, oxfond, och smaka till sambal oelek, . Låt sjuda på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bibbleroom
KLICKA HÄR

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

DUSCHESSPOTATIS MED KYCKLING

Detta är så gott! 
Duschesspotatis för 4 personer: 
1/2 kilo potatis
1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt & peppar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Spritsa sedan / eller klicka ut på en bakplåtsklädd plåt och gratinera potatisen tills den får en vacker färg.
Cirka en kvart.

Under tiden steker du klart kycklingen och kokar ihop såsen.

Godaste pepparsåsen:
Vispa ur ev steksky med lite vatten
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 msk stött rosepeppar
2 msk kycklingfond
salt och peppar

Gör så här :

Blanda ner fond, soja, crème fraîche, grädde och rosepeppar i stekskyn. Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt & peppar
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte de sötaste & vårigaste sängkläderna ever. 
Nu för halva priset d.vs 199 kronor – KLICKA HÄR 

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LASAGNE A LA´TEXMEX

En favorit hemma hos oss.

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte de sötaste & vårigaste sängkläderna ever.
Nu för halva priset d.vs 199 kronor – KLICKA HÄR

10
3 kommentarer