NOMIS FAVVO-PASTA

Hej hej

Ni var några som frågade efter receptet på pastasåsen vi gjorde i husbilen för lite sen.
Frågar ni Nomi så var det det godaste som någonsin hon ätit 😉


Vi använde oss av en färsk pasta som var fylld med ost.


Det här behöver ni till 4 portioner :
Valfri pasta
3 pkt med bacon
10-15 körsbärstomater
200 gram philadelphiaost
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här:
Klipp ner baconet smått ner i en stekpanna. Fräs så det får en fin yta.
Vänd ner tomater och rör runt. Vänd ner Philadelhiaosten, creme fraiche, och chilisås.
låt allt puttra ihop och smaka av med salt & peppar.
Klart att servera.


4
Kommentera

PIFF TILL LÄSHÖRNAN

Go´kväll
Vilken måndag hörrni, jag har fått massa nytta gjort i dag.
Fotat och filmat samarbeten, haft telefonmöten och givande diskussioner om framtiden. Gillar´t.
Efter en hektisk förmiddag så tog jag en välbehövlig dag på stan där jag fyllde upp kyl & frys, handlade rekvisita till kommande uppdrag. Men även smet in på roliga butiker för att fynda lite till mig själv.

Nu när hösten är ett faktum så vill jag ha murrigare färger igen, jordnära, brunt och rostigt.
Sprang på massa fint, men fick hejda mig för att inte köpa allt. Haha..

Doftljus…. Ja vad säger man. Jag tillhör dem som eldar upp mina pengar.
Vet man inte vad man ska köpa till mig så är doftljus alltid rätt. Har olika i varje rum.
Kanske därför jag gillar hösten lite extra 😉 när man tidigt kan tända ljus och gosa ner sig i soffan.


Vasen är lite mer rostlila än vad som syns på bilden. Alltid svårt att få en rättvis färg på saker och ting när man ska fota.


En högre ”plåt”-vas som jag satte lite torkade blommor i,
passade superbra till nya pläden och de fluffiga kuddarna.

Så vart hamnade alla dessa underbart söta saker nu under nu…. Jo i sovrummet och i min läshörna.
Här har jag planerat att sitta och dricka te och läsa böcker nu många mörka och blåsiga höstkvällar framöver.

Jag lyssnar på massor av ljudböcker, tycker det är så smidigt när man är ute och går, kör bil eller sitter och jobbar. Men det är ändå något visst med prassliga papper när man kryper upp i sin läshörna.

Det ena behöver inte utesluta det andra. Och just nu läser jag denna boken. Har ni läst den?


11
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Söndag it is.
Och jag är åter igen hemma efter en fantastisk resa. Men hörni, missa inte chansen att tävla om denna fantastiska vistelse – tävlingen pågår på Instagram,. Heter @jennysmatblogg

Och så kommer som vanligt veckomatsedeln här,
Varsågoda.

.

Måndag Ugnspannkaka ( köttfri måndag ) 
Tisdag Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Onsdag Pasta med bacon- & svampsås
Torsdag Kycklingbiffar i citronsås
Fredag Kålpudding med kokt potatis & sås

Skippa potatisen och servera mer kokta grönsaker så har du en LCHF middag.

Det här behöver du till 4-5 portioner :
potatis
1 kg vitkål
olja/ smör
2 tsk kinesisk soya
1 msk ljus sirap

600- 700 gram nötfärs
1 ägg
3 – 4 dl grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
lite peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Dela vitkålen på mitten , och skär bort mittstocken, strimla sedan kålen tunt.  Har du ingen hushållsmaskin går dete minst lika bra med en osthyvel. Hetta upp en stor stekpanna med olja, gärna en med höga kanter. Fräs vitkålen mjuk utan att bränna den. Ringla över sirap och soya, stäng av värmen.  Rör ihop nötfärsen med grädde, ägg, timjan, oregano, salt och peppar. Ta fram en ugnssäkerform och täck botten med hälften av kålen, bred ut färssmeten över och avsluta med de sista av vitkålen.  Ställ in i ugnen och låt stå mellan 30- 40 minuter ( beroende på hur stor form du tagit ) Servera med kokt potatis och lingonsylt.störreformen = snabbare tid i ugnen.

Smaklig måltid


* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Vit kladdkaka med hallongrädde

Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette. Recept från min bok ”Baka med Godis”

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjölHallongräddde:  2 1/2 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 gram färska hallon     Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme. Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

6
2 kommentarer

I DAG BÄR DET HEMÅT

Hej där

Vi har haft fantastiska dagar här på Korsika.
Enligt väderprognoserna skulle det blivit regn hela vår vistelse. Men vi har inte sett en skymt till dåligt väder.
Däremot hade vi resväskorna fullpackade med varma kläder och regnjackor… Som tur var har vi inte behövt använda det, utan vi har haft minst 25 grader och strålande sol.

En av dagarna åkte vi på utflykt en bit bort till ett ställe som heter Corbara, här bjöds det på en magisk strand som även hade en trevlig liten restaurang. Känns nästan som man är i Karibien ….eller vad säger ni?

Kristallklart och turkost vatten, och knappt inget folk.
Kan det bli bättre? Havet är nog uppvärmt till en 23 grader gissar jag. Så vi har badat massor.


Men förutom sol och bad så bjuder Korsika även på mycket vacker natur,
så åker man hit tycker jag absolut att man ska hyra en bil och se sig runt omkring.

Utsikten från vår härliga balkong. Hade självklart kunnat stanna några extra dagar här.
Men på måndag är det dags för jobb igen.



Så nu ska vi börja packa ihop oss, plocka ut i hyrbilen och se om vi hittar någon trevlig lunchrestaurang på vägen till flyget.

Hoppas ni får en härlig lördag och på återseende.

14
Kommentera

TILLBAKA PÅ KORSIKA


Hej hej
Hur har ni det hemma i Sverige?
Här kommer soliga hälsningar från ett varmt Korsika. Vi anlände till hotellet sådär vid femtiden igår.
Resan gick smidigt med en liten mellanlandning i Nice.

Underbara Korsika, nu är det tredje gången som jag besöker denna fantastiska ö.
Har ni inre rest hit tidigare så är det dags. Underbart klimat, god mat och fantastisk natur.

En kall öl i väntan på maten. Med den här utsikten smakar maten om möjligt ännu bättre.
Badat i både poolen och havet och nu blir det en tur på stan för att handla souvenirer till barn och barnbarn.


Missa inte att följa mig på instagram, där uppdaterar jag om resan flitigt.

Kram

25
Kommentera

Vegetariska bullar i mustig tomatsås

Måndag it is, det betyder att vi har ett vegetariskt middagstips.

Detta behöver du till 4 personer: 
1 förpackning med vego-bullar
2 msk olivolja
1 liten finhackad schalottenlök
2 askar med mogna körsbärstomater
2 msk vatten
1 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
1/2 tsk strösocker
salt & peppar

Gör så här:
Fräs upp olivolja och den finhackade löken i en kastrull tills den har blivit mjuk & glansig.
Klyfta tomaterna ner i kastrullen och fräs runt, vänd ner vatten och låt allt stå och småputtra i 10 minuter. Mosa dem lätt med en gaffel så att det inte är några större bitar kvar. Riv ner vitlöken & smaka av med persilja, socker, salt & peppar. Till sist vänder du ner vegobullarna och låter allt sjuda ihop.
Serveras med en god spagetti.

3
Kommentera

VECKOMATSEDEL


Måndag : Svamp- och skinksås med pasta
Tisdag : Smördeginbakad briekyckling
Onsdag : Tex-mex stroganoff
Torsdag : Värmande Höstsoppa
Fredag: Lax med godaste kräfttzatziki

IMG_1797

Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör

Servera med kokt potatis & god sallad

Recept kräfttzatziki:

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Klart.

Stek fisken med salt & dill / eller ännu hellre grilla,
servera med god potatis & sallad & den goda tzatzikin.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet :  Knäckiga Kardemummasnitt


Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på två och rulla ut till länger. Platta till dem något med hjälp av fingrarna.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Funkar utmärkt att frysa in.

3
Kommentera
REKLAM FÖR MINA BÖCKER

R E A på mina böcker

Godkväll på er,

Vem behöver inte lite snabba middagstips nu när hösten gjort intåg.
Och av ren slump så råkade jag se att adlibris hade lite rea på mina böcker.
Så då ville jag passa på att tipsa er, erbjudandet gäller iallafall veckan ut.

KLICKA HÄR

7
2 kommentarer

13 SEPTEMBER


Hej hej ,

Hur har ni det där ute? Bra hoppas jag.
Tänk att nu har redan halva September gått, och man har börjat vänja sig vid att sommaren är över.

Vi kör en liten septemberlista.



Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Blandannat var jag iväg på husbilssemester på västkusten. Älskar västkusten, även när det inte är sommar.


Vad är det bästa med Septembermånad?

Jag gillar nystarten som man får efter semestern. Ny frisk och krispig luft som drar in.

Vad är det värsta?
Det är om det är riktigt busväder. Som när det blåser och regnar huggormar. Huamejja.

Vad ska shoppas under månaden?
Jag gillar ju stora gossiga stickade tröjor, och mössor.
Så mycket roligare att handla nya kläder nu än till sommaren.



Matinspiration ?
Så fort det blir kyligare så vill jag börja med långkok. Goda grytor, soppor och koka fram goda såser och buljonger.
Det är helt enkelt roligare att laga mat inomhus när det blir svalare väder.

Jobbfronten efter semestern?
Efter både julledighet och sommaren så kickar mitt jobb alltid igång ordentligt. Så från att jobbet gått på halvfart under sommaren så drar det igång med 200 %. Deadlines med boken och nu är säljavdelningen hungriga & kriga på som bara den, vilket resulterar i massa jobb. Men då trivs jag också som bäst.

Resor inplanerade?
Ja, nästa vecka. Jag skriver mer om det då.


Något som ska göras om / renoveras hemma?

Tyvärr ska min panna bytas, den har strulat nu i 4 år. Dyrt, tråkigt och ingenting som egentligen syns.
Men nu hoppas vi att det inte ska gå sönder någonting på länge.

Något som renoverades förra året vi den här tiden?
Ja, typ hela huset föll ihop samtidigt….. Tvättmaskinen gick sönder, veckan efter så var det torktumlaren och kort därefter pajade diskmaskinen. Då tänkte jag att om en jäkla sak till går sönder i huset, då skriker jag rakt ut. Veckan efter trillade halva microluckan ner i golvet. Hahaha…. Men den höll, så jag höll emot skriket. Åkte till bauhaus, köpte särskilt lim för just detta och limmade fast den jäkla glasluckan igen. Som faktiskt höll när den trillade i golvet. Och den sitter kvar fortfarande 😉

Vad händer den närmaste veckan?
Det är barnvecka, och denna veckan ska vi fira Melvin, och även hans kusiner som fyllt år. Så det blir en kalasvecka.

Kolla så liten Melvin var här, och då hade vi bakat chokladbollstårta, födelsedagen till ära.


Men nu dags att svida om från pyjamasen och åka och handla rekvisita till dagens fotojobb.
Önskar er en superduperfin måndag.

Kram


17
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Här har vi lite mat-tips inför kommande vecka.

Måndag Smarrig vegetarisk pizza 
Tisdag Fiskgryta med räkor
Onsdag Falulåda med pasta
Torsdag Köttfärsfylld limpa 
Fredag Kycklinggratäng med ajvar


Det finns olika sorters ajvar,  jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild. 

Du behöver till 4 portioner:
4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost

Serveras till ris eller couscous

Gör så här: 
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt.  Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!

* * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet! Bjud på koladrömtårta.

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
100 gram smör
250 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (  den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.

7
Kommentera