CAMPING I ÅHUS

Vi sladdade in här på campingen igår kväll, en kvart innan receptionen skulle stänga.
Lite spänning behövs ju ändå i livet. Att bara hitta rätt plats, parkera och göra sig hemmastadda tar ändå ett par timmar. För att inte prata om grillen, tror vi intog middagen så där framemot klockan tio i gårkväll. Men det är ju lite så här det ska vara på en campingsemester, ingen stress liksom.


Sen satt vi uppe sent och spelade kort och åt chips, ostbågar och godis tills magarna inte orkade mer.
Tog en lång sovmorgon idag, töserna spang iväg och köpte nybakade frallor på morgonen. Vi dukade upp med massa gott och satt länge och åt. Sedan promenerade vi ner till stranden. Sååå fint här i Åhus.
Hittade en äventyrsbanan som barnen gärna ville prova, så där är de just nu… Och huxflux så hann mamman jobba lite grann.


Men nu kom töserna hem, nu ska vi iväg och hyra trampcyklar.
Hoppas ni har en härlig och ledig Torsdag

12
1 kommentar

BÄSTA TIDEN ÄR NU

Godmorgon Onsdag,
Har precis ätit frulle och betat av mailen, ska hoppa ur pyjamasen och ta med Charlie på morgonrundan.
Hon är precis som jag ingen morgonhund, helst vill hon inte ut och gå innan klockan tio. Sådan matte sådan hund, istället blir det långa promenader när vi väl kommer ut.

Älskar att vara ute och gå i naturen just nu, det är blommor, och grönt & knoppar överallt.

I dag bär det av en sväng mot Kristianstad,
ni kommer som vanligt kunna följa med på min resa där.

Kram och ha en riktigt fin dag <3

16
2 kommentarer

CHOKLADBOLLENS DAG

I dag är det ju ingen vanlig dag, nej idag är det ju chokladbollens dag. Hurra hurra hurra

Varför inte fira med en härlig chokladbollstårta.
Fina bilden kommer från min bok. Fotograf: Ulrika Pousette @ullpo

Det här behöver du: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Topping kokosflingor
Nutella

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme. Rulla mini chokladbollar av lite av degen. Forma sedan tårtan och ställ på ett fat. Täck tårtans kanter med kokosflingor, stapla chokladbollarna i mitten av tårtan och spritsa nutella runnit om.

Klar att servera

 Hemgjorda Delicatobollar

img_6321

Det här behöver du till 30 havrebollar
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvaras svalt delicatobollarna svalt.

.
Chokladbollar med centergömma

IMG_7455

Det här behöver du till 20-25 chokladbollar
200 gram smör
7-8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk)
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

20-25 stycken center/plopp

Garnering: kokosflingor

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor och ställ svalt till servering.
.

O´boybollar

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i kokos och sen är det klart.

8
Kommentera

HELGEN SOM GICK


Ännu en fantastisk helg har gått, eller rusat förbi som vanligt…
Vi besökte Steam Hotell i Fredags, och checkade in oss på Stufvenäs på Lördagen. Just nu har jag ett fantastiskt samarbete med just de sistnämnda, så in och tävla om en vistelse / Spapaket på min Instagram nu. Tävlingen pågår till och med fredag.

De har byggt ut sin spaavdelning, och den är inte att leka med. Så vackert.




Jag hade gärna velat vara ute och fixa i trädgården i dag i det vackra vädret. Men icke sa Nicke, idag blir det att välja i sig kaffe och beta av mailkorgen som är helt eftersatt. Sedan blir det storhandling och laga mat då min barnvecka kickar igång i dag. Mys ska det bli.

Men på återseende snart igen.

13
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Måndag : Sötpotatispizzor (veg)
Tisdag : Laxspett, funkar både i ugn och på grill
Onsdag :  Halloumigraqtinerad falukorv
Torsdag : Nikkaluoktasoppa med köttfärs
Fredag Chicken Oscar

aa2 (1)

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

* * * * * * * *

Något gott till kaffet : After Eight- Pannacotta

Det här behöver du 4-6 portioner :
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
7-8 st after eight bitar

Serveras med en liten bit after fight och gärna lite färska bär.

Gör så här:
Lägg geltainbladen i kallt vatten, ta fram en kastrull och sjud upp grädde & socker.
Ta bort från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinet & vänd ner after eight bitar och rör/ vispa så allt blandar sig ordentligt.
Häll upp i fina serveringsglas.

3
1 kommentar

TORSDAGSLISTAN

Känns det inte som om det börjat vända nu ? Mot ljusare tider och en mer vaccinerad verklighet.
Längtar tills det blir min tur att få sprutan, livet har ju stått på paus så länge nu. Vill bara börja få uppleva saker igen.
Tänk att bara kunna få gå ut och äta på restaurang och få vara ute längre än klockan åtta….

Hit vill jag resa när jag är vaccinerad: Oj oj, vart vill jag inte resa. Men första resan blir kanske Monaco ändå, eller någon stad i Europa …
Det här vill jag äta då: Jag tänker mig att jag sitter och äter skaldjur & sippar på ett glas iskallt bubbel på någon liten pittoresk restaurang vid vattnet. Med en härlig solnedgång som går ner vid horisonten. Mums på den tanken.
Det här vill jag uppleva: Jag är inte så knusslig, jag kommer nöja mig att sitta och titta på folket. Jag gillar att sitta och titta på människor och gissa vad alla jobbar med och vart de är på väg.
Och tänk att få umgås fler än fyra stycken vid ett och samma bord.
Ett språk jag vill lära mig: Spanska är väldigt vackert.
En sport jag vill prova på: Någon vattensport då tänker jag. Surfa.
Här vill jag bo: Hemma såklart, men om vi tänker tillfälligt på ett hotell så är det på ”Ett hem” i Stockholm. Så trivsamt.
När mår jag som bäst: Det är när jag har familjen samlad, ett härligt kaos.
Vem vill jag åka med : Någon jag tycker om.
Ett äventyr som jag vill vara med om: Jag vill dyka i Australien, åka på safari i Tanzania eller få uppleva den transsibiriska järnvägen. Eller varför välja jag vill göra alla saker.
Det här vill jag äga: En vattenskoter om man ska tänka materiella saker.
Ett jobb jag vill prova på: Jag skulle vilja prova på att jobba med något som har med inredning att göra.
Ett mål med min hälsa: Att börja springa igen. Jag har faktiskt till och med börjat bli sugen på att ut och springa. Så det kanske är dags nu att köpa ett par bra skor och passa på när viljan knackar på.
En person jag vill träffa: Jag tycker Carolina Gynning verkar vara en väldigt rolig och härlig person. Henne hade jag gärna fikat med.
En restaurang jag vill äta på: La Pearla, det var fullbokat när jag var i Stockholm sist.
En känsla jag vill få känna: Lycka är väl alltid härligt.
Det här vill jag skapa: Ja det är mycket, men trygghet är viktigast.
Det här vill jag bli bättre på: Att stanna upp i nuet och njuta. Livet går för fort för att alltid blicka framåt.
Det här är jag stolt över: Min familj, mitt jobb och att jag aldrig ger upp – när jag bestämt mig för något som jobbar jag på hårt för att det ska bli så.
Det här ångrar jag : Jag har inte tid eller lust att gå runt och ångra saker i mitt liv, alla misstag & motgångar jag har haft, har ju också format mig till den jag är idag.
Det här ska jag göra nu: Fortsätta att jobba med min bok som kommer ut nästa år. Hur coolt är inte det? *nyper mig i armen*

33
Kommentera

PANKOPANERAD SNITZEL MED PÄRON-COLESLAW


Hjälp vad detta var gott. Jag, Klara och Thelma lagade detta i måndags,
och vi åt som om det inte fanns någon morgondag. Denna maträtt lagar du på 15 minuter.

Salladsmixen finns att köpa i påse, i grönsaksdisken. Eller river du den själv.

För 4 personer
8 tunna fläskkotletter
2 ägg
1 dl panko
1/2 dl riven hårdost
1 päron
1 gurka
1 citron
300 gram strimlad salladsmix ( kål, morötter etc. )
1/2 dl aioli
1/2 dl majonnäs
2 msk citronsaft

Gör så här:
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll upp panko:n och den rivna hårdosten i en annan djup tallrik. Vänd fläskköttet i äggskålen på bägge sidor, och sedan samma i panko:n. Hetta upp en stekpanna och stek dem i rikligt med smör / olivolja tills de är klara. Salta och peppra under tiden.
Skala och skiva päronet tunt, hacka gurkan i mindre bitar och rör ihop salladsmixen med majonnäs och aioli, smaka av med citronsaft, salt & peppar.

Klart att servera.




9
Kommentera

BHAJIBURGARE MED KLYFTISAR & KORIANDERKRÄM


Här kommer ett smarrigt vegetariskt recept från helloFresh som jag har ett pågående samarbete med.


Till 4 personer behöver du:
1 kilo potatis
2 rödlök
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 halloumiost
1 lime
8 gram Milda Mahal ( krydda )
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
smör

Korianderkrämen:
1 kruka koriander
1 paket gräddfil

Serveras i Briochebröd + sallad
skivad tomat

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala och klyfta potatisen och lägg dem på en plåt. Ringa över olivolja och krydda dem med salt & peppar. Blanda väl och rosta i 25-30 minuter. Förbered under tiden burgarna. Skiva löken, och vitlöken. Riv halloumiosten och limezest. Blanda samman detta tillsammans med riven ingefära, Milda Mahal en skvätt lime och smaka av med lite salt & peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör, fördela ut till 4 biffar. Lägg dem på stekpannan och platta till dem något med stekspaden. Stek dem i 10 – 12 minuter och vänd på dem då och då tills de är gyllene. Medan du steker burgarna går du korianderkrämen. Rör ihop grovhackad koriander med limezest och gräddfil. Koriander krämen lägger du på brödet tillsammans med sallad och tomat innan du lägger på burgarna,

Smaklig spis.

5
5 kommentarer

EN TICKANDE BOMB

Vår lilla diva här hemma är en tickande bomb.
Vi kunde ju precis för en vecka sedan konstatera att hon var dräktig, men vet inte exakt när det har tagit sig.
Kan det vara dags inom några dagar eller rent av ett par veckor kvar.


Hennes mage är ordentligt rund, och hon har fått större juver, gissningsvis är mjölken på gång. Hon är mycket mer sällskaplig nu sedan en månad tillbaka, hon vill vara nära men helst inte bli klappad på magen. Hon är hungrig och kan äta hur mycket som helst. Sedan är hon trött, sover hela nätterna i min säng.

Det ska bli så spännande att se vad som gömmer sig därinne. Kan det vara 2 kattungar eller rent av 5 stycken ? Vi har ju ingen aning, och mår hon bara fortsatt bra så vill vi inte stressa upp henne med att åka in till veterinären.
Så vi får allt fortsätta och vänta och se, förhoppningsvis kommer de denna veckan.

22
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Tjingeling

här kikar jag förbi med en liten veckomatsedel. Hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag  Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Fiskgratäng toppad med räkor
Onsdag Pasta- & salamipanna
Torsdag Kycklinggratäng med västerbottenost
Fredag Pannbiffar med extra allt

img_5650

Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping

IMG_1077

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

6
1 kommentar