INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SANDWICHRUTOR MED MASCARPONEKRÄM

Denna måste ni prova! Muuums.

Du behöver:  
50 gram smör  
4 ägg  
1 ¾ dl strösocker 
1 ½ dl vetemjöl 
½ dl kakao  
2 tsk vaniljsocker  
½ dl mjölk  

Mascarponefyllning:  
200 gram mascarpone  
50 gram florsocker  
2 tsk vaniljsocker 
1 msk citronsaft  
2 dl vispgrädde  

Gör kakan så här:  

Värm ugnen till 225 grader.  
Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. 
Smält smöret, låt svalna. 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. 
Tillsätt smält smör och vispa ordentligt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget tills du har en jämn smet. Bred ut smeten, tunt som en rulltårta, i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt den sen svalna helt. 

Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Vispa grädden luftigt i en egen bunke. Vänd in grädden i mascarponeblandningen tills allt är blandat. Sätt krämen i kylskåpet en liten stund så att den blir lite mer fast. 

Sätt ihop kakan: Dela kakan på mitten så att du får två lika stora rektanglar. 
Bred ut krämen jämnt ut över en av rektanglarna. Lägg sedan på den andra kakan. Sätt in i kylskåpet 1–2 timmar. Skär kakan i bitar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten / vintern. Nu 249 kronor KLICKA HÄR

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRÄDDBOLLAR MUMSMUMS KOKOSBOLLAR

Kärt barn har många namn.

Du behöver: 
4 1/2 dl strösocker 
3/4 dl florsocker 
1 äggvita 
1 1/2 dl iskallt vatten 
1 1/2 dl kokhett vatten 
1 1/2 msk gelatinpulver 
30 Mariekex

Garnering: 
200 gram choklad
4 dl kokosflingor 

Gör så här: 
Rör ihop strösocker, florsocker och äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen. 
Häll det kokheta vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i vattnet tills det är klumpfritt. Vispa sedan ner detta i sockerblandningen med en elvisp. Vispa i 20 minuter, tills du har en tjock porös och fluffig smet. Lägg smeten i en spritspåse. Lägg ut Mariekex på en bricka och spritsa sedan ut krämen som toppar på kexen. Ställ in i frysen ett par timmar. Chokladdoppa gräddtopparna ( jag brukar använda en mindre kopp att smälta chokladen i, för att det ska bli lättare att doppa hela i ) och strö sist över kokosflingor.  

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa lyxiga sängkläder får nu alla medlemmar till billigare än halva priset. 2 bäddset för bara 599 :- KLICKA HÄR

12
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BANANRULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM

Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa kakan.

Till 12 bitar

50 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk 

Fyllning
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 mosad mogen banan

Garnering
2 dl vispgrädde 
1 banan 
Ev. lite hackade hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm. 
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. 
Mosa bananerna med en gaffel och rör ner mjölken. Tillsätt detta till smöret. Rör ner i smeten. 
Bred ut smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. 

Gör fyllningen: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en mosad mogen banan. Blanda väl. 
Bred fyllningen över den kalla rulltårtan. Rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du garnerar den. Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skiva bananen. Hacka eventuellt lite hasselnötter.Dela rulltårtan i 12 bitar. Spritsa grädde på bitarna och lägg på en skiva banan. Toppa med hasselnötter om du vill.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR

1
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

PRINSESSTÅRTA I PORTIONSGLAS

Vill man göra denna lite enklare så köper man färdig sockerkaka istället för att baka egen.

Till 6 portioner
Tårtbotten  
75 gram smör  
1 dl mjölk   
3 ägg  
3 dl strösocker   
3 dl vetemjöl   
2 tsk bakpulver   
2 tsk vaniljsocker   
Ströbröd + smör till formen 

Gör så här:   

Sätt ugnen på 175 grader.  
Smöra och bröa en brödform.  
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och häll ner mjölken. Låt stå.  
Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke med elvisp.  
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten.  Rör ner smör- och mjölkblandningen i sockerkakssmeten.  Häll smeten i formen [Säga något om typen av form?] och grädda mitt i ugnen 35–40 minuter, eller tills kakan är klar. Känn med en sticka. Låt svalna lite innan du stjälper upp kakan. Dela tårtan i tre skikt.

Vaniljkräm:   
1 vaniljstång  
4 dl mjölk  
2 msk strösocker  
4 äggulor  
2 msk maizena

Gör så här:   

Skär ett snitt längst vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund.  
Blanda äggulor och maizena i en bunke. Sila den varma mjölkblandningen över äggulorna och maizenan under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen.  
Vispa på medelvärme i ca 2 minuter, tills krämen tjocknar.  

Till prinsesstårtan:  

3 dl vispgrädde  
2 dl sylt, hallon eller jordgubbe  
Kavlad marsipan  
Florsocker 
Färska hallon och mynta 

Gör så här:   

Vispa grädden.  
Till varje portionstårta stansar du ut 2 skivor med tårtbotten.  
Lägg en tårtbit i botten av glaset. Fyll på med sylt. Lägg nästa tårtbotten, fördela ut vaniljkräm och en ordentlig klick med vispad grädde.  Toppa med marsipanlocket och pudra över florsocker. Garnera med hallon och mynta.  

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR

6
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KALASKAKOR

Dessa kakor passar perfekt till barnkalaset.

Det här behöver du till strösselkakor:
1 dl strössel
225 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

1/2 dl strössel till garnering


Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre, och skär ut cirka 40 stycken kakor.
Rulla dem sedan till bollar och doppa i strössel, och lägg ut på bakplåt med ugnspapper. Tryck dem lätt med en gaffel.

Ställ sedan in dem i mitten på ugnen och grädda dem tills de får vacker färg.
Cirka 8-11 minuter, låt svalna något innan du tar loss dem.Fungerar utmärkt att frysa in. Prova även med chokladströssel- gottigottgott!

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR

6
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VITA KLADDKAKEMUFFINS

Detta behöver du :
100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl  strösocker
2 dl mjöl

Garnering : Vispad Grädde + bär

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg – och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar ( ca 2/3 -delar ) Och grädda i mitten på ugnen 8-12 minuter. Eller tills de fått lite färg. Toppa dem när de svalnat med grädde och bär.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

5
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BROWNIE MED SNICKERSTOPPING

Mums!

Till själva browniebotten behöver du: 
2 1/2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
100 gram smält smör
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt

Till lager två behöver du:
1 dl slät jordnötskräm
1 burk med marscmallowfluff

Till lager tre behöver du:
1 burk karamelliserad mjölk
270 gram salta jordnötter

Till topping: 
300 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg med en slev, vispa inte.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Rör tills du har en slät smet.
Täck en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper cirka 32 lång och 12 cm bred form hade jag.
Häll upp smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 12-15 minuter. Kakan ska ha stannat till sig, men fortfarande vara dallrig i mitten. Låt kakan svalna en timme innan du gör lager nummer två.

Lager nummer två:
Använd rumsvarmt jordnötssmör, eller värm upp snabbt i micron,
Blanda väl och fördela över brownie:n. Ställ svalt gärna någon timme innan du gör det sista lagret.

Lager nummer tre:
Rör ihop jordnötter med karamelliserad mjölk.
Och fördela över kakan. Och ställ svalt igen, gärna en timme eller två.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Och fördela ut den över kakan. Låt svalna någon timme innan du skär upp den.
Denna är busenkel att baka och farligt GOD.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

7
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

POLLYCOOKIES

Kanske baka lite i helgen ?

Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap

Fyllning :  1/2 påse Polly eller om man hellre vill så kan man fulla med marschmallows eller Dumle

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.
Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen.
Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR


4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

JÄTTECOOKIE BAKAD I GJUTJÄRNSPANNA

Choklad, pekannötter och kolasås. Kan det bli godare ?

Du behöver:
200 gram mjölkchoklad
200 gram smör
2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 gram pekannötter
smör + ströbröd till pannan

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa gjutjärnspannan. Grovhacka chokladen och tärna smöret.
Lägg i en bunke och tillsätt farinsocker & strösocker.
Vispa ihop med elvisp sedan räcker det att du rör ner resten av ingredienserna. Toppa med pekannötterna i slutet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30- 35 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
Låt den svalna innan du serverar den med glass och kolasås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder hos Cellbes.
KLICKA HÄR


8
5 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAKRITSSNITTAR

Favorit i repris.
Och receptet kommer från min senaste bok ”Jennys Söta”

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram choklad med Lakrits

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .

Dela på tre och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Mums

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

9
1 kommentar