Idag är det måndag, och det som eftersöks mest på bloggen måndagar är vegetariska recept.
Här kommer tips på 10 GODA vegetariska maträtter.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Adlinks VÅRREA på Bubbleroom. Klicka här:
Idag är det måndag, och det som eftersöks mest på bloggen måndagar är vegetariska recept.
Här kommer tips på 10 GODA vegetariska maträtter.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Adlinks VÅRREA på Bubbleroom. Klicka här:
Hej där raringar,
Jag sitter och väntar på att göra en intervju med Aftonbladet. Vi ska prata om de fantastiska resorna vi gjorde till Bornholm. Jag hojtar till när ni kan läsa om reportaget.
Idag startade vi dagen med en brunch, gjord på knäckebrödspizzor.
Du behöver :
Runda knäckebröd
Tomatpure / ketchup 50/50 %
riven ost
rökt skinka
Oregano
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Bryt knäckebrödet i lagom bitar, placera ut på ett bakplåtspapper.
Bred ut tomatsåsen på bröden, riv över rikligt med ost, och klipp över skinkan.
Grädde till osten bubblar.
Krydda över oregano- och servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Dagens tips är att det är 20 % RABATT på massa snygga kläder på Bubbleroom,
kolla in dem här
En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron
Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här
Det här behöver du:
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt & peppar
2 bitar klippt rökt skinka
skivadtomat
1 dl riven ost
Gör så här:
Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel. Värm upp en panna med smör och vänd ner äggblandningen. Skiva ner tomat, skinka och låt den fräsa en stund. Sist när omeletten börjat stanna river du över massa god ost. När omeletten är genomstekt vänder du upp den på en tallrik med lite goda grönsaker.
Smaklig måltid.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och sedan kommer grymmaste tipset från Jotex.
30% på hela ordern vid köp över 500 SEK. Använd kod 423985
KLICKA HÄR
Denna lilla Teddysoffan skulle bli så fin här hemma i Aarons lekrum.
Denna skulle jag vilja ha i vardagsrummet.
.
Det här behöver du:
1 stor putsad fläskfile
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt & peppar
1 dl riven smakrik ost
( tex, präst eller västerbotten)
Toppa med färska örter & knaper stekt bacon
Serveras med ris, potatis eller pasta
Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger.
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
strössla över bacon och så är det klart att servera.
Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen.
Vackra färger också.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR
Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.
Det här behöver du till denna middag för 4 :
2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR
Kikar förbi med middagstips. Denna är supersmarrig.
Det här behöver du till 4 personer :
4 bitar lax
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar
Till gratinering : 1 – 2 dl riven västerost
Gör så här :
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och sedan mina 3 stycken VILLHÖVER.
Denna
Denna
å Denna
Det här behöver du:
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt, peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris.
Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar. Serveras genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och missa inte att det idag är 25%
RABATT på massa snygga kläder Klicka här
Behöver jag säga mer? Hur billigt kan det bli.
Just nu kan ni köpa Mera Middagstips för bara 89 kronor på Bokus.
Coolt tänk jag. Ni hittar den här
En härligt färgglad tallrik med massa gott,
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
1 citron
citronpeppar + salt
Serveras med pressad potatis
Mangokompott:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1/2 tsk pressad citronsaft
Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk pressad citronsaft
1 burk med stenbitsrom ( nästan hela hade jag i såsen)
salt
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten, under tiden gör du sallad, och mangokompotten. Pressa över lite citronsaft över mangokopotten.
Dela citronen och använd den ena halvav till att gnida in laxen , stek sedan laxen klar i smör. Salta och peppra med citronpeppar.
Såsen rör du ihop, och vänder sist ner romen försiktigt.
Pressa potatisen direkt på tallriken, och servera genast med lax, sås, sallad & mangokompott.
Smaklig spis