Jag valde att ha Boursin-färskost i denna, men välj vilken färskost som ni gillar bäst. Denna ska jag laga till helgen. Så god!
För 4 personer : 1/2 påse babyspenat 4 portionsbitar lax 2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 1 förpackning med körsbärstomater 2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök ) 1/2 msk citronpeppar 1/2 msk salt 5 dl grädde 1 pressad citron + zest *Pasta för 4 personer
Gör så här Ställ ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i botten, skär upp den tinade laxen i kuber, Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden. Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden. Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan. Serveras genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkjolar just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Gör så här: Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar. Häll upp i glasen och garnera med toppingen. Ställ in i kylen fram till servering.
* * * * * * * * * * * * * *
Chips funkar alltid, servera dem gärna med lite extra gott på.
Du behöver : chips klick med mascarpone eller creme fraiche stenbitsrom hackad rödlök finklippt dill
Busenkel räksoppa
Det här behöver du till 4- 5 förrätter : 1 ask med räkost (mjukost med räksmak ) 2 1/2 dl grädde 2 1/2 dl vatten 2 msk hummerfond 1 kruka hackad dill 1 kryddmått salt ev dofta över cayannepeppar
500 gram XL räkor
Gör så här: Börja med att skala räkorna. Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning. Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan. Ju mindre räkor kokar , ju godare. De blir lätt sega annars.
Smaklig spis
* * * * * * * * * * * * * * *
Små våffelhjärtan med vispad creme fraiche , stenbitsrom , fin hackad rödlök och lite dill.
Gör så här: Dela upp de frasiga ( kalla ) våfflorna i hjärtan. Lägg en msk med vispad creme fraiche på varje bit, toppa med finhackad lök , stenbits rom och en dillkvist.
Klara att servera!
* * * * * * * * * * *
Jag använde mig av de färdiga små rostade bröden som du finner i kex-hyllan i butik. Du behöver: 1 mogen avokado 1-2 msk färskost Lite flingsalt + peppar stenbitsrom finklippt gräslök
Mosa ihop avokado, färskost & smaka av med salt & peppar. Toppa sedan snittarna med detta.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Sist men inte minst får ni inte missa att fina vårnyheter hos Bubbleroom. Klicka här
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. Fyll sedan på med jordgubbssirap receptet hittar du här
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
Gör så här : Ställ ugnen på 225 grader, Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.
Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.
Servera sedan fläskfilelådan med ris och en god grönsallad.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
En perfekt kylskåpstömning ledde till detta göttiga.
Det här behöver du till 4-5 personer: 250 gram okokt pasta 100 gram pepparsalami 1/2 purjolök olja till stekning 1 1/2 dl creme fraiche 1 1/2 dl grädde 1 msk med chilisås salt & peppar
Toppa med 1 boll mozzarella
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.
Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan. Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.
Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.Lätt middag som kan varieras massa.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
En underbar nachotallrik gör du så här: 1 plåt med goda nachochips 3 – 4 dl riven ost majs röd paprika
Topping: klippt basilika salsasås
Kallsås 1 dl creme fraiche 1/2 dl salsa sås
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, bred ut tacochipsen över en plåt. Riv över ost & toppa med majs & paprika. Gratinera i några minuter i ugnen tills osten har smält.
Innan ugnen
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bibbleroom KLICKA HÄR
Det här behöver du till 4 personer : 600 gram putsad fläskfile 1 msk tomatpure 1 burk med små champinjoner 1/2 msk kinesisk soya 1 msk oxfond 1/2 riven vitlöksklyfta 1 tsk sambal oelek 200 gram philadelphia 2 dl creme fraiche 1 tsk med rödvinbärsgele . Serveras med ris eller pasta .
Så här gör du : Putsa filen, skär upp den i lagom stora medaljonger , och stek upp den i smör. Rör ner tomatpure och låt fräsa runt. Öppna burken med svamp och låt rinna av, vänd ner svampen. Vänd ner philadelphiaost, crème fraiche, riv ner vitlöken blanda i soja, oxfond, och smaka till sambal oelek, . Låt sjuda på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bibbleroom KLICKA HÄR
Detta är så gott! Duschesspotatis för 4 personer: 1/2 kilo potatis 1/2 dl vispgrädde 2 äggulor salt & peppar
Gör så här: Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Spritsa sedan / eller klicka ut på en bakplåtsklädd plåt och gratinera potatisen tills den får en vacker färg. Cirka en kvart.
Under tiden steker du klart kycklingen och kokar ihop såsen.
Godaste pepparsåsen: Vispa ur ev steksky med lite vatten 2 dl grädde 2 1/2 dl creme fraiche 1/2 msk stött rosepeppar 2 msk kycklingfond salt och peppar
Gör så här :
Blanda ner fond, soja, crème fraîche, grädde och rosepeppar i stekskyn. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt & peppar Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte de sötaste & vårigaste sängkläderna ever. Nu för halva priset d.vs 199 kronor – KLICKA HÄR
Bechamelsås till lasagne: 5 dl grädde 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 100 gram smör Lite riven muskotnöt salt och peppar
Så här gör du lasagne:
Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen. Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen: Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås, och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen. Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
Smaklig måltid!!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte de sötaste & vårigaste sängkläderna ever. Nu för halva priset d.vs 199 kronor – KLICKA HÄR
Receptet fick jag av Anna- Lena här bland kommentarerna.
Cheesecakepannacotta, 4-6 pers: 1 1/2 gelantinblad 1 vaniljstång 3 dl vispgrädde 1/2 dl socker 200 g Philadelphiaost ( 2 msk nutella i botten på varje. )
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Just nu är det upp till 80% RABATT på massvis av fina kläder på Bubbleroom. DENNA KLICKADE JAG HEM för bara 79 kronor. Ett kap ju!