Hej och välkomna till min sida ♥

Jag heter Jenny & jag är 42 år, jag driver den här matbloggen sedan snart 15 år tillbaka. Och bloggen är idag Skandinaviens största matblogg. Och förutom mat och bakning så skriver jag massor om våra resor, familjeliv, inredning och annat smått & gott.  Jag lagar all sorters mat- och utan att förespråka olika (tråkiga) dieter. Mitt måtto är att ” äta allt i lagom mängd”. Jag bor i den vackra staden Kalmar, men kommer från början från solens och vindarnas ö öland. Jag har 4 fina barn: Jacob 24 år, Thelma 22 år , Melvin 18 år och Nomi som snart blir 15 år. Samt världens sötaste barnbarn på 2 1/2 år,
Bor i en härlig villa straxt utanför stan som vi trivs så bra i, massa bilder finns på bloggen och fler kommer det bli. Jag får ofta frågan om min utbildning och jag är inte kock, detta är bara mitt stora intresse. Ett intresse som även har kommit att bli mitt arbete. Idag driver jag denna sajten med cirka 250 000 unika besökare, jag har skrivit 6 böcker och precis startat upp min 7:e. Hur häftigt är inte det!
* * * * * * * *

Skulle vara roligt att veta hur ni har hittat hit?
Både gällande gamla & nya läsare!
Skriv en rad i kommentarsfältet.

Prenumerera
Notis om

81 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
jasmine
10 år sedan

Hej Jenny! det är sällan jag läser någons blogg men jag kom in på din av en slump och jag vill bara säga att du har världen bästa å lättaste recept 🙂 så mycket som du bakar och lagar så kan jag inte förstå att du fortfarande ser sjukt bra ut, för hade jag varit lika duktig som du så hade jag nog ätit ihjäl mig och rullat fram ! Nu har jag tipsat om din blogg för mina nära och kära och till helgen ska vi testa baka dina dajmbiskvier 🙂 vad kul att du också bor i växjö! trevlig helg/ Jasmine

Jennys_matblogg
Reply to  jasmine
10 år sedan

Tack snälla!!
Lycka till med biskvierna de är jättegoda- men citronbiskvierna är nog snäppet godare. Pröva dem nästa gång 🙂

Trevlig helg

Sophia
10 år sedan

Hej Jenny, gillar verkligen din blogg, vet att jag gjort dina krumelurer till brunch tidigare men nu hittar jag inte receptet. Var finner jag de?

Jennys_matblogg
Reply to  Sophia
10 år sedan

Här finns det :
https://www.jennysmatblogg.nu/2013/06/15/krabbelurer-till-frukost/

Det går bra att söka i sökrutan under texten damernas / bilden 🙂

Eva
10 år sedan

Hej, ville bara säga att jag i helgen gjorde din dajmcheesecake med kolatopping.
Herregud vad gott!!! Den gick hem hos hela min stora bullriga släkt 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Eva
10 år sedan

🙂 Å vad roligt att höra.

Frida Axelsson
9 år sedan

Kom in på din blogg för någon dag sedan och blev helt såld! Den är så bra och varierade mellan enkla recept / vardagsmat och lite mer ”lyx”. Men jag har en fråga angående chokladmousse. Såg att du hade många recept om det men jag undrar hur man gör för att exempelvis få det från ett glas till en tallrik smetar ut det allt för mycket.
Tack på förhand!

Jennys_matblogg
Reply to  Frida Axelsson
9 år sedan

Antingen så serverar du i glas eller tallrik. Då får man hälla upp det lite försiktigt med en slev.
Du vispar ihop den i en bunke 🙂 Eller var det så du menade, fråga annars igem:-)

Roligt att du gillar bloggen- välkommen tillbaka.

lisa
9 år sedan

Så underbart med en blogg utan värderingar och som inte skapar nån matångest utan bara glädje! Uppfriskande och den enda matblogg jag hittills läst som inte får mig att känna mig illa till mods! Tack jenny för matinspiration precis som den borde vara!

Jennys_matblogg
Reply to  lisa
9 år sedan

<3

anitha
9 år sedan

Även jag har hittat hit!! Superglad för det!!Härliga enkla recept inget till krånglat o du beskriver såå bra allting!! Tack härliga du för det!!

Pia
9 år sedan

Hej Jenny Vill tala om att jag hittat till din Blogg sedan några månader sedan Jag gillar den skarpt Tittar dagligen i den Tycker din blogg om mat o bakning är den bästa Den passar mig jätte bra Jag är en kvinna på 58år som också gillar matlagning o bakning o heminredning Men har det som intresse Jag tycker du är så duktig som hinner med allt Jag önskar dig lycka till i fortsättningen Kram Pia

theres
9 år sedan

Hej! Du har en mycket inspirerande blogg, många bakningsrecept har testats!
Jag efterlyser ett recept på ett gott å nyttigt mjukt bröd! Klarar inte av för mkt vetemjöl eller när de e mkt socker i! Har du något sådant?=)

Ewa
Reply to  theres
9 år sedan

Jag har ett bra recept på grovt bröd. Inget vetemjöl utan grahamsmjöl.

Jennys_matblogg
Reply to  Ewa
9 år sedan

Tipsa gärna – det är bara roligt 🙂

Ewa
Reply to  Jennys_matblogg
9 år sedan

Undrar bara hur jag lägger in ett recept? Kan ju inte skriva allt här eller?

Carro
9 år sedan

❤️ ❤️ ❤️ Så vacker du är kvinna!

Malin
9 år sedan

Hej Jenny! Måste först tala om att du e grym, du har fått mig att börja baka igen…. Så himla kul. Senast bakade oreo cheesecake och måste kolla med dig om den ska vara ”kladdig”? En otroligt mastig kaka men ack så god.

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
9 år sedan

Vad roligt att höra!
Ja det stämmer…Den ska vara kladdig 🙂

Tania
9 år sedan

Hej!
Läser din blogg varje dag o har inspirerats många gånger av dina recept! Roligt!

Jag undrar om du inte kan testa på att baka cronuts/doughsant? Tycker det verkar riktigt gott o spännande , men har inte hittat något bra recept för det än (eller vågat mig på det;)) ..

Jessica
9 år sedan

Hej!
Har läst din blogg ett tag men först nu fattat att du har en Thelma och Melvin. Det har jag med.. Haah.. Min Thelma är 12 år (född 2002) och min Melvin är 8 år (född 2006) lite komiskt!

Ha det bra!
Hälsningar
Jessica

Jennys_matblogg
Reply to  Jessica
9 år sedan

🙂 hi hi vilket sammanträffade.
min Thelma är 01:a och Melvin är 05:a 🙂

Lisbeth
9 år sedan

Hej
Har precis hittat till din blogg =) Ser också att du bor i Växjö. Själv bor jag inte långt bort….närmare bestämt i Ljungby.

Jessica
9 år sedan

Hej
Tack för en bra blogg. Du inspirerar med bakning och matlagning. Min sambo är galen här hemma på alla recept jag provar, för mkt sötsaker blir det haha.
Tänkte fråga ang Thailand. Du har varit på bangtao ? Isåfall har du mkt positivt att berätta om det resmålet? Finns där någon shopping? Vi kommer förmodligen göra en kombinTions resa i december till bangtao, arinara beach resort, och sedan Merlin Beach i tri Trang beach.

Tar gärna emot tips om bangtao 🙂

Kram

Annette
9 år sedan

Hej! Har följt din blogg under lång tid och dina inlägg inspirerar verkligen mig och många jag känner som jag tipsat om bloggen.
Men en sak som jag kan sakna i dina recept, särskilt bakrecept är vad det är för mått/diameter på formen som tex när man gör olika pajer.
Om det bara finns ett ca mått så man har något att gå på.
Gjort laxpajen, den med varmrökt lax ett par ggr och den har fått toppbetyg från alla vill jag säga, den är såååå god!!!!
Jag har bara lagt till smörstekta sparris som jag lägger som en stjärna innan jag häller på stanningen, blir jättefint.
Hälsningar Annette en trogen följare av din blogg;-)

9 år sedan

Hej! Läser din blogg och den är väldigt inspirerade ! Nu har jag en lite fråga. Skall ha middag och tänkte servera risotto med sparris, ruccola och sist parmesan i. Kan jag förberedda kokningen av risotton med ca 15 min och sedan ställa åt sidan Ca 1 Tim Sedan värma och tillföra parmesan sparrisen ruccola Vill inte att risotton blir överkokt och grötig?

Lina
9 år sedan

Hejsan Jenny! Tack för en fantastisk blogg. Jag har en fråga angående radiokakan och polkabräcken. Är detta något som kan bakas dagen innan eller bör det serveras samma dag som de bakas?

Tacksam för svar.
Lina

Jenny Warsen
Reply to  Lina
9 år sedan

Dessa kan bakas en eller ett par dagar i förväg.
Lycka till.

Karin
9 år sedan

Hej!!
Tack för en kanon blogg, den har räddat mig många gånger när vi inte vet vad vi ska laga för mat, enkla bra recept, nu till fredagsmyset så ska vi testa att göra kladdkakan med dumle, mumma :).
Jag har en tjej som fyller 20 år nu i januari och sedan är det studenten till sommaren och skulle så gärna vilja ha tips på lite olika buffer som är enkla att göra, gärna som man kan förbereda.

// Karin

Jessica
9 år sedan

Jenny!!!
Följer dig på Facebook och Instagram och måste tacka för fantastiska recept!! Hittade dig på Facebook för ett par månader sen och vi har provat en hel del av dina goda och enkla recept sen dess!
Min personliga favorit är kladdkakesandwichen.. Jösses!!!
Tack igen för att du tagit oss ur samma-mat-varje-vecka träsket!!
Ha re gött!!!
Med vänlig hälsning, Jessica!!

9 år sedan

Hej Jenny!
Älskar din blogg, har fått massor tips jag har lagat och bakat.
Undrar om du skulle kunna lägga ut något recept på en smidig glögg att göra själv till jul? Tänkte göra lite glögg att hälla upp i flaskor och ge bort 🙂

Ha det bra, Kram Emelie !

Jenny Warsen
Reply to  Emelie
9 år sedan

Jag har aldrig gjort glögg.
Men det hade varit roligt. Återkommer med recept om jag hinner innan jul 🙂
Kram

Elin
9 år sedan

Hej Jenny, tack för en underbar blogg =) När det står att man ska ha i choklad i olika kakor o så, måste det vara bakchoklad då eller kan man ha i vanlig, typ marabou? Mvh Elin.

Jenny Warsen
Reply to  Elin
9 år sedan

Jag använder mig alltid av marabou, men vill du ha bakchoklad så fungerar det också 🙂

Ida
9 år sedan

Använder oftast Linds choklad blir kanon

Ann
9 år sedan

Hej Jenny!
Du har en fantastisk fin blogg. Har suttit och bläddrat fram och tillbaka på recept. Undrar om du kan rekommendera en varmrätt som jag ska bjuda mina väninnor på. Vi är 12 tjejer. Inte för komplicerat då jag inte är jätte bra på matlagning.
Med vänlig hälsning Ann

Anette
9 år sedan

Hej!

Vilken superhärlig mat och bakblogg, men blir jätteinspirerad.
Ser fram emot att testa pastan med lax o kräftor till helgen
MVH Anette

Jenny
9 år sedan

Jättefin blogg och vilka goda recept du har! Kollar och letar ofta efter något gott här. Just nu kollar jag efter något gott enkelt och billigt att äta på fredag med någon god efterrätt. Något förslag? 🙂
Tack ännu en gång! ♥

Jenny Warsen
Reply to  Jenny
9 år sedan

Tack snälla 🙂
Stekta bananer med sirapssås & glass? Sök på bloggen, så hittar du.
Kram

Karin
9 år sedan

Jättefin och härlig blogg! Efterlyser mer recept på pannacotta gjorda på gelesocker
och inte på gelatinblad!

Jenny Warsen
Reply to  Karin
9 år sedan

Men det står på sockret hur man byter ut gelatinbladen mot gelesocker. Så du kan använda alla recept och bara byta ut 🙂

Jessica
9 år sedan

Hej!
Tack för en bra blogg. Läser inte många bloggar men fastnat för din genom dina recept. Recepten, både kakorna och middagarna går verkligen hem här hemma

Bea
9 år sedan

Bästa bästa matbloggen! Sluta aldrig med det du gör för du är verkligen grym!

Berith
9 år sedan

Hej Jenny!
Du har världens bästa blogg!!
Jag tycker att det är så inspirerande med både inredning och
dina recept.
Citronkladdkakan var super god!!

Charlotte
9 år sedan

Hejsan!
Kan bara instämma i alla andras positiva kommentarer angående din mat. Jag tycker att dina bilder är så fina! Hur gör du med ljus, vad har du för kamera osv?

Emelie
9 år sedan

Hej Jenny!
Din blogg är det bästa jag läst på länge. Är nu redo för tusen kalas 🙂
Twixcheesecaken var magiskt god 🙂
Keep up the good work!

Sussie
9 år sedan

Hej hej. Hittade din blogg i rätt stund. Hade värsta idétorka på middagar. Nu har jag lagat mat från din blogg heeela veckan. Mycket uppskattat hemma. Tack för superbra recept.

Jessica
9 år sedan

Hej! Måste börja med att tacka för att du har en sådan underbar blogg. Jag har fått mycket inspiration utav dig. =)
Du har inte någon tanke på att göra en app utav din blogg? Då hade det vart lättare för oss läsare att spara våra favoritrecept. Många av dina recept är återkommande i mitt kök =)
//Jessica

Jenny Warsen
Reply to  Jessica
9 år sedan

Vem vet- så kanske det blir 😀

Hannah
9 år sedan

Håller med, en app med recepten skulle va grymt!

Cecilia
8 år sedan

Hej Jenny!
Hade blivit mkt glad om du vill lägga ut recept på min favorittårta, Williamtårta som är fylld med päronmousse och har ett marsipantäcke med smält choklad över sig. Går inte att finna något recept någonstans på nätet.
Mvh Cecilia

Petra
8 år sedan

Hej,
Tack för en underbar blogg. Jag undrar: När det står t ex salt och peppar i ett recept, är det svart eller vitpeppar du menar?
Ha det gott.

Jenny Warsen
Reply to  Petra
8 år sedan

Tack, för att du berättar 🙂
Jag tycker man kan ta vilket man tycker är godast. Men jag brukar mest använda svartpeppar 🙂

kakan.
8 år sedan

Hej Jenny,
Jag också precis som några andra här, råkade läsa nån recept av en slump för ca 1 år sedan (minns inte riktigt) men sedan dess har följt dig via Facebook och ibland här. Vill bara tacka dig så mycket för dina recept. de är både hur lätta, intressanta, roliga och samtidit eleganta som helst. Är konstant nyfiken på vad du lägger ut i nästa gång. Jag önskar från hela mitt hjärta att alla dina recept kom ut i en Bok format 🙂 Då skulle jag bli den första som köper den 🙂 Tusen tack för vardags hjälpen 🙂 och hoppas du fortsätter med det 🙂 Ha det bäst. kram

8 år sedan

Hej!

Tack för all fin inspiration! Jag undrar vad det är för kaka du har som omslagsbild/header?

Keep up the good work!

jenny
8 år sedan

Hej Jenny

Jag läser MÅNGA recept och matbloggar (speciellt på engelska) men jag hittade din matblogg idag och HERRE gud vad du slår alla andra! Dina recept ser fantastiska ut och lättlagade och bilderna är underbara!
Ser verkligen fram att prova många av dina recept framöver!

Kram

8 år sedan

[…] Jennys Matblogg Jenny som bor med sin familj i Växjö driver sedan 5 år tillbaka Jennys Matblogg som idag är en av Sveriges största och mest populära matbloggar. Hos Jenny hittar ni alla tänkbara recept och även något så praktiskt som en veckomatsedel för den som gillar att planera! […]

6 år sedan

[…] OM JENNY […]

Susanne Andersson
3 år sedan

Hej Jenny
Har följt dig ett bra tag och har vissa rätter som är favoriter hemma bl a kycklingbullar i citronsås, fläskfile’gratäng med champinjoner och en fisksoppa.
Nu till jul blir det flera av dina godis recept som vi gör. En av mina favoriter är lakrits- och hallonfudgen. Den är ju bara så himla god. / Susanne

peter lönquist
3 år sedan

Gott nytt år jag gjorde din Cheesecakepannacotta och den var helt underbar och lätt att göra

mvh
peter

Margareta Emanuelsson
3 år sedan

Hej Jenny, hittade in på din blogg genom att jag letade efter ett bacon recept med pasta o det finns ju massor av recept o lagade till ett som jag åt blev väldigt gott, o medan jag åt så tittade jag vidare o hittade din blogg, har fem barn som är vuxna en bor kvar hemma, har oxå alltid gillat att baka laga god mat men ibland tryter idéerna sådå är det bra att gå ut på nätet o leta efter något, kul o läsa din blogg, ha det så bra, Margareta m. Familj😍

3 år sedan

Hej.
Jag var ute efter att hitta recept på skolans kalla fisksås, du kom upp i sökningen och jag gick in på din sida och fastnade, både för såsen och bloggen. Jag gillar strukturen och inte alltför komplicerade maträtter.

Ann
2 år sedan

Letade efter trafikskyltsbild från tradikskola och vips dök en grattisbild med husbil upp dedikerad dig och din blogg och eftersom jag är galen i mat både på längden och tvären måste jag besöka dig 😃 skall bli roligt att botanisera i! Matglada husbilisthälsningar

Cina
2 år sedan

Hej på dig Jenny. Jag har börjat lagat mat igen . Efter jag har haft det mycket svårt med att laga mat, på grund av mina olika funkionshinder som ADHD TOURETTES syndrom och AUTISM. Men när jag såg din matblogg . Så började jag dina recept o den goda maten med. Så nu lagar jag mat efter dina recept. Dessa är så enkelt att laga och även lätt lästa med. Tack för din matblogg Jenny, att den finns för oss som har funkionshinder o svårt att läsa ut recept. Men dina är enkla att läsa ut recept och lätt matlagningen med.

Sophie
2 år sedan

Hej,
Under min studietid jobbade jag extra i en bokhandel. Jag ville ha ny inspiration i köket o började skumma sortimentet i butiken och hittade er första bok o blev nyfiken direkt. Dagen efter inköpet av boken började jag testa olika kakor o maträtter. Veckan efter köpte jag nästa bok som fanns i butiken o idag lagar jag ett recept i veckan från er blogg eller från nån av era böcker. Stort tack för alla goda recept och en inspirerande blogg.💕😊

Maysie
2 år sedan

Hej! Började med att jag bakade dina tekakor super goa, sen köpte jag boken middagstipset, har snart plöjt o lagat ca 15 rätter, jag är 70plus o lagar väldigt mycket mat, men måste berömma dig, lättlagat o så goa recept, roligt att handla hem en veckas mat o laga, så allt vi ätit ut din bok är så himla gott, jag lagar o bakar mycket nu från dina recept, du verkar orka o hinna med hur mycket som helst,det är riktig mat o inget ihop rört du lagar tack tack för jag testade kramar till dig från Maja.

Lena
2 år sedan

”Skandinaviens största matblogg”. Jag är nyfiken och vet så lite om bloggvärlden. Hur kommer man fram till att det är den största matbloggen? Hur mäter man sånt, är det antal ”klick” in på sidan, antal kommentarer? Vore jättekul att få svar

81
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x