Krabbelurer till frukost

Hej hallå och trevligaste lördagen till er! 

Underbart med en solig lördag, vi har precis packat upp fikakorgen efter en heldag på lekplatsen. Besöker ni växjö så är strandbjörkets lekplats verkligen värt ett besök. Nu även helt nyrenoverat, och den är placerad trevligt med sjöutsikt. Vi brukat ta med lite bröd och mata ankorna också innan vi går hemåt… Ja ja… ett tips om ni ska besöka lilla stad i sommar. På facebook kan ni följa alla nya recept som kommer här på matbloggen-klicka HÄR

Sen måste jag bara skriva om de goda krabbelurerna vi gräddade  i morse- kanske kan det vara något för er att pröva nu på påsklovet ?

De är godast precis nygräddade och påminner om amerikanska pannkakor och smakar mer åt friterade munk hållet.


Högsta betyg fick krabbelurerna av dessa busungar.

Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker

Gör så här : 

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.

Servera genast.

För att komma tillbaka tillmatbloggens framsida klicka HÄR

2

34 responses to “Krabbelurer till frukost

  1. Tina skriver:

    Sist i receptet står det 1 1/2 dl mjöl… menar du 1 1/2 dl mjölk?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Stämmer det, Råkade trilla bort en bokstav:-)

  2. Lisette skriver:

    Hej!
    Undrar. …du har skrivit 4 1/2 dl vetemjöl…..o sen längre ner 1 1/2 dl mjöl — HUR menar du då?

  3. Anna skriver:

    Ser ju übersmaskens ut 😛 En fråga bara: det står att smeten är till endast tre krabbelurer: Ska de vara i pannkaks-storlek eller plättstorlek? Brukar man vanligen ta en per person?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tre i taget 🙂

  4. Leif skriver:

    Jag röstar på nr 13 ! Kommentaren i övrigt står kvar sedan tidigare

  5. emma sofie skriver:

    Undra om inte det är samma sak som vi brukar göra, fast vi kallar det scabelucker 🙂

  6. Hanna skriver:

    Krabbelurer är ju så gott!

  7. pilla skriver:

    Önskar att jag var lika flitig i köket som dig. Har totalt tappat all inspo för matlagning!

  8. Malin skriver:

    Så glad över din blogg! Stort Tack för all inspiration du ger!!
    / malinedlund.blogg.se

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  9. Johanna Berg skriver:

    Oj det lät gott! 😀

  10. Jenny skriver:

    mina blev lite torra, med rikligt med lufthål. Vad gör jag fel?

  11. Evy Svantesdotter skriver:

    Går det att byta ut vetemjölet mot mandelmjöl? Kanske vända dom i kokos i stället för socker

  12. Sofie skriver:

    Ungefär hur många krabbelurer blir det av en sats?

  13. Therese skriver:

    hej! Är det lingon sylt eller typ hallon sylt eller något du använder till?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med vilket som. Jag tycker hallonsylt är godast 🙂

  14. Carolina skriver:

    hej! Måste bara säga att jag prövat många utav dina recept och är supernöjd. Bra tips och bra recept! Tack för en kanonblogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Roligt att höra 🙂
      tack

  15. Lotta skriver:

    Förr när vi i familjen gjorde utflykter på vintern tog vi med oss krabbelur smet och en stekpanna och gjorde Krabbelurer över öppen eld och serverade varm chokladmjölk till ungarna älskade det

  16. AnnaK skriver:

    Tips
    Blanda i lite frysta hallon tex i smeten så blir det extra gott å bärigt..

  17. Nathalie skriver:

    Är det någon som vet hur man gör glutenfria krabbelurer???

    1. Madelene Nilsson skriver:

      Jag har inte testat just krabbelurer men till pannkakor, amerikanska pannkakor och ugnspannkaka har jag bytt ut vetemjölet mot Semper fin mix med väldigt bra resultat 🙂

  18. Anette skriver:

    Skippa att vända i socker. Hacka istället ner en banan eller två. Och ät genom att doppa i yoghurt. Mums! Kallt/varmt banansött/yoghurt-syrligt

  19. Maya skriver:

    Dagens frukost, hur goda som helst ?

  20. Jessica granberg skriver:

    Wow dessa är så goda, ett tips på lite mer lyx. Adda till 3 tsk kakao. Hela familjen älskar de.

  21. Alexandra Peterson skriver:

    Å vilket fint brödfat, var är det köpt? ?

  22. MammaMarita skriver:

    Det var mumsfillibaba!!

  23. Jessica Molin skriver:

    Går det att göra smeten kvällen innan?

  24. Annelie skriver:

    Ett tips är att blanda i stekta bacontärningar, det blir lite matigt då och det går även jätte bra att ha i sur mjölk och/eller grädde och sen har vi antingen socker eller Jordgubbssylt på.

  25. Anett Svahn skriver:

    Här kallas de Bjudkakor jag gör mina så här 1 ägg 1och halv dl mjölk och strösocker lika mycket 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3dlvetemjölblandas ihop med en slev alla ingredienser steks på stekpanna på båda sidor ca 1-2 min på var sida tills blir gyllenbruna servera ihop med vanlig sylt eller lingonsylt brukar ej vända de i socker men ursprungliga receptet gör det

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack för tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *