En vanlig dag på jobbet

Hej där,

ursäkta tystnaden men jag har inte haft tid att kika förbi er alls förrän nu. Mycket annat jobb, beslut & val inför kommande projekt. Det är mycket roligt på gång nu, jag önskar dygnet hade lite fler timmar bara. Jag kan börja med att avslöja att vi har en app på gång för alla mina recept, det känns jättestort och kul. Hoppas ni kommer gilla den!
Arbetar man hemifrån som jag så gäller det lite att blunda för tvätthögen som växer eller fönster som måste putsas. Däremot så har jag fördelen att jag kan lägga undan datorn när barnen kommer hem från skolan för att äta mellis med dem och höra hur skoldagen varit. För att senare på kvällen jobba ikapp, det är en frihet att styra sin egen arbetstid.

Men hur ser min arbetsdag ut egentligen? Detta är faktiskt väldigt olika beroende på om jag har jobb i Stockholm eller hur mycket möten jag har inbokat. Men jag tänkte att jag kunde skissa upp på ett ungefär hur jag arbetar. Som egen företagare arbetar man ju alltid, min telefon har jag alltid nära och kollar mailen så gott som hela tiden. Ibland är det brådskande saker, så det gäller att alltid kunna bli nådd.

 

Här står jag mycket och lagar mat och bakar. Det absolut roligaste med mitt jobb är att prova olika recept.

07.00 Klockan ringer, jag checkar av viktiga mail och scrollar igenom instagram. Sen går jag upp och startar kaffet. Vi äter frukost och gör oss klara för dagen.
08.00 Barnen har gått till skolan, och Jonathan åkt iväg till jobbet.
09.00 Datajabb och besvarar mail, kommentarer och uppdaterar mina kanaler. På facebook tidsinställer jag cirka 20-25 stycken inlägg per dag. Letar fram passande middagstips & tips på efterrätter för de helger eller högtider som är närmast. Detta brukar ta ett par timmar varje dag. Sen uppdaterar jag instagram och lägger upp inlägg på bloggen.
10.30 Är den tiden jag brukar boka in telefonmöten, ( som tex intervjuer eller andra viktiga samtal ) Det brukar bli ett par inbokade per dag. Vissa dagar kan telefonmöten hålla på fram till lunch. Men vanligtvis klarar jag de viktigaste samtalen på 30 minuter. Sen ringer min telefon hela tiden, men då är det oftast kort svar som krävs.
11.00 Kolla pågående samarbeten eller kommande. Att ha struktur & vara noggrann är A & O i mitt jobb.
11.30 Lunchmöte på stan, eller ensamlunch hemma. Lunchmöten har jag ungefär varannan dag.
Till mataffären för att handla det viktigaste. Försöker dock att veckohandla.
12.30 Redigerar gårdagens bilder, beskär och finputsar. Detta arbetar jag med minst en-två timmar med per dag. Vanligtvis har jag runt 300-400 bilder att gå igenom. Vissa dagar blir det det dubbla eller mer. Jag redigerar inte alla bilder såklart, utan bara dem jag ska ha.
14.00 Nu brukar jag börja jobba som taxichaufför till mina barn 😉 Här brukar sms komma om att de behöver skjuts, bli hämtade eller lämnade. Olika ärenden som måste fixas handla skor, tandläkaren, frisörer ja och fritidsaktiviteter de ska iväg på. Så ja, nästan uteslutande varje dag så skjutsar hämtar och lämnar jag barn en timme här på eftermiddagen.
15.00 Provlagar maträtter, förbereder och fotar i olika ljus och vinklar. Vanligtvis de dagar som jag har matlagning på schemat så lagar jag 3-5 middagar. Men jag lagar mindre portioner, så att dessa dagar äter alla i familjen olika maträtter. Låter knasigt med så blir det med mitt arbete. De dagar när jag har bakning på schemat händer det absolut att vi hämtar mat vi också.
17.00-18.00 Då har vi ätit och diskat undan och då är det tid för läxläsning. Om vi inte hunnit med den tidigare under dagen. Sen brukar vi promenera lite, eller en cykeltur i kvarteret med Nomi. Sitta ute på altanen med en kopp kaffe.
19.00- 22.00 Här brukar jag hamna i soffan, med datorn i knät. Detta är min ”effektivaste” arbetstid. Förbereda inlägg för morgondagen, svara på kommentarer, brådskande mail.osv. Uppdatera instagram. Tycka till om de kommande projekten vi har på gång nu och skriva list-förslag på nya funktioner och önskemål för mina kanaler. Pappersarbete såsom få iväg kvitton och fakturor till min revisor. Boka in kommande möten för den närmaste tiden.
23.00 Då är det Godnatt för mig.

 

Förresten nu har jag äntligen uppdaterat sidan ”om mig”
Vill ni veta mer om mig och vad jag jobbar med så hittar ni det genom KLICKA HÄR

 

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
6 år sedan

Puh…. trevlig läsning – tack för att du delar med dig. Du har ”räddat” mig många gånger med dina tips.

jennysmatblogg
Reply to  Lena
6 år sedan

Kul att du gillar 🙂

Anne
6 år sedan

Oj, det var mycket att göra. Tack för att du orkar! Gillar verkligen din blogg. 🙂

Anna
6 år sedan

Kul att läsa ? Ska ni flytta till nya huset permanent eller bli det ”sommarhus”?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
6 år sedan

Vi ska inte flytta till det nya huset… än 🙂
Våra planer är att låta de stora barnen gå ut gymnasiet och börja jobba innan vi flyttar.
Så nu blir det dubbla hus under några år.

Nästa inlägg

TÄVLING MED TOPPITS

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x