Får jag fresta med en härligt färgglad och smakrik ajvarkyckling.
Receptet kommer från min nya bok.
Det finns olika sorters ajvar, jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild.
Du behöver till 4 portioner:
4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost
Serveras till ris eller couscous
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt. Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!
Sååå god!! Efter att jag fått hem din bok lagade jag denna 2 gånger på 2 veckor! Gick hem hos barnen oxå 🙂
Detta blev middagen här hemma idag, såå himla gott! Kommer göras fler gånger 😍👍
Hej, vilket mått är 2 1/2 sl vispgrädde ?
Dl 🙂
Blir inte kycklingen överstekt om man först steker den färdig i stekpannan och sen ytterligare 15 minuter i ugnen?
Jag önskar mig en kokbok av dig som visar hur man lagar god och nyttig mat för en gammal person som bara äter små portioner. Det är svårt att laga litet men gott!
Gillar högt dina kokböcker, lagar en hel del med inspiration från dem. Favoriten är pasta med lök och champinjoner. SÅ gott – och går att laga liten portion.
Lena Andersson – 90 år