GOTT TILL HELGEN


Hej hej
Hoppas ni har en fin fredag. Jag var i väg på husbilspremiären i går, skulle provköra så att allt funkade. Det är mycket att sätta sig in i, många knappar och finesser. Men jag tänker att man lär sig ju mer man övar. Kul är det i allafall.

Men här kommer jag med lite tips. För plock är väl alltid trevligt till helgen, salami, lufttorkat och lite ölkorvar.
Finns massa gott att fylla plockbrickan med.


Här blandade vi hejvilt med salt och sött, oliver, ostar, chips och nötter.
Salamirosor hade jag sett på Instagram, det var enkla att göra och blev ju superfina, eller hur.



Nu ska jag svida om och åka in till stan för att käka middag.
På återseende i morgon. .

21
3 kommentarer

PASTAGRATÄNG


Detta är en goding ni måste prova.

Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :

8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
200 gram färskost
10 st söta körsbärstomater

Köttfärssåsen:
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek

Toppa med körsbärstomater riven Mozzarella

Gör så här:

Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar, örtkrydda och sambal oelek.  Ställ ugnen på 200-225 grader. Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela de klyvna körsbärstomaterna  och strö  sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.

Servera tillsammans med en god sallad

14
1 kommentar

WOOP WOOP

Hej finingar,


Om ni undrar varför jag varit helt frånvarande idag så bero det på att jag kört tur & retur till Värnamo för min uppkörning. Vilket har tagit typ hela dagen.
Men det var det ju värt så klart, för jag klarade det! Hehehe… min stackarns körskolelärare blev nog halvt döv av mitt glädjetjut när jag fick beskedet. Yeeees! Här ska upplevas äventyr.
Så nu har jag C1-kort och får köra den här stora pjäsen. Snart ses vi ute på vägarna.

Kram

69
3 kommentarer

VECKOMATSEDEL

En dag för sent, men vad gör väl det nu i påskledigheten 😉

Måndag: Veganska pannkakor 
Tisdag: Havets läckerheter 
Onsdag: Ajvarjärpar med mos
Torsdag kryddiga korvstroganoff
Fredag: Surf and turf

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.
God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Drömmigt goda Daimbiskvier

Fina bilden från Ulrika Pousette, fotade för boken ”Baka med godis”

Det här behöver du till 15-20 :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Fyllning: 
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping:
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

8
Kommentera

RÄKSALLAD

Hej hej

Hoppas ni har en härlig påskledighet därute. Med tanke på pandemin så blir det inte mycket till påskfirande här hemma. Men vi får hem min syster & hennes familj på en grillning utomhus på måndag, och så klart äggjakt för barnen. Och det ska bli mys.

Dagens lunch blev en härlig räksallad. Nu när solen tittar fram så blir jag extra sugen på fräsch mat.

20
1 kommentar

HAMBURGARE

Första April it is, hoppas ni inte hunnit bli lurade alltför mycket idag.
Vi kickade faktisk igår poolen igår. Fyllde upp den, chock-klorade och startade värmen. Så vem vet, om några dagar kan vi kanske ta oss ett dopp.
Ikväll kommer barnens kusinvitamin hit, så det lutar åt att vi ska grilla hamburgare och mysa.
Det är väl alltid gott. Vad ska ni äta ikväll ?

Till 4 stycken stora burgare
800 gram högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & peppar

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare. För att få dem riktigt snygga använder jag en hamburgerpress.  Lägg dem på grillen när den är riktigt varm, Pensla även med lite Barbequesås under grillningen.

Klara att servera ( helst rosa i mitten )

16
2 kommentarer

MAN SKA HA HUSBIL

Tjingeling,

Ni som följt mig nu i dagarna 2, har ju säkert sett på Instagram att jag varit i Värnamo och övningskört. Värnamo tänker ni ? Jajamän, för det var det närmaste stället att ta ett C1 kort. Vilket krävs för denna dunderstora husbilen som snart ska ut på vägarna.

På plats i Värnamo fick jag ju prova körskolans husbil, och jag var väldigt nervös när jag för första gången skulle rulla ut den på vägarna. Men med en duktig körskollärare gick det prima. Och nu har jag avverkar många timmar bakom ratten på den, både i stan, i bostadskvarter och på motorvägen. Nu väntar bara uppkörningen… Wish med luck <3

29
1 kommentar
REKLAM FÖR IDEAL OF SWEDEN

IDEAL OF SWEDEN

I dag skiner solen från klarblå himmel. Vårkänslor deluxe eller vad.
Och vad är då mer passande än att jag har massa härliga vårnyheter att visa er.

Bland annat denna väskan som jag bara blivit sååå kär i. Älsk´på den!
Hur snygg beige färg?

Matchar finfint till min nya kappa. Jag som inte ens brukar använda handväskor, gillar denna så mycket. Lagom storlek för att få plats med det viktigaste. Och supersnygga detaljer.

Och hur söta tillbehör till mobilen ? Man blir ju glad av att bara titta på dem, så kul att få matcha alla tillbehör.
Just nu har Ideal Of Sweden helt galen REA på sin hemsida. Hela 70 % och med min rabattkod ”JENNYSMATBLOGG” får ni ytterligare 15 %

Så skynda att fynda ❤
KLICKA HÄR

Rea-kampanjen pågår till den 5:e April. Happy Shopping.

5
4 kommentarer

FÖRE & EFTER

Ni som följt mig på Instagram vet ju att jag vårstädat hela helgen , och jag är långt ifrån färdig. Men det var så satisfying att rengöra pooldäcket med högtryckstvätten, men ser verkligen resultat efter varje drag.
Tänkte rengöra balkongen uppe och hela altandäcket till helgen.

Så här såg entreen in före tvätt,

Under tiden

Och efteråt.


Sjukt nöjd! 😉

16
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Hoppas ni hittar något ni gillar, smaklig spis.

Måndag Smördegsinbakad köttfärs med vitlökssås
Tisdag Laxstroganoff med ris
Onsdag Krämig falugryta
Torsdag Gräddig spenatsoppa med snittar
Fredag : Tacogratäng med kyckling- extra krämig och smakrik.

Kycklinggratäng taco philadelphia

Det här behöver du till 5-6 personer
900 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
300 gram philadelphiaost
1 burk med salsa sås garlic

Topping :
riven ost och nachochips

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Strimla kyckling och stek den klar i smör med salta & peppra den. Blanda ihop philiadelphian med salsan i en kastrull och låt sjuda upp. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och fördela ut såsen. strö över en dl ost och nachochips. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter och servera sedan med ris och god sallad.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet : Mintiga kladdkakemuffins.

Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
8- 10 droppar pepparmintolja

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Till sist blanda ner dropparna med pepparmint. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Jag hade inga fina muffinsformar hemma men jag klädde in den vita formarna i bakpapper, med ett litet färgglatt snöre runt. Lite roligare iallafall.

* * * * * * * * * *

9
1 kommentar