JENNYS SOMMAR

.
Gokväller finingar,

Här kikar jag in med litet Fredagstips. Jennys Sommar, min lilla solstråle till kokbok.
Här hittar du recept för hela sommaren och sensommaren. Tips & recept till grillmiddagarna / kräftskivorna och picknickarna.


Saftning, syltning och husmorsknep.
Detta är en bok med enkla, billiga och goda sommarrecept. Ni hittar den HÄR

Somriga & fräscha sallader. Svalkande kalla drycker och enkel mat att packa ner till cykelturen.


Laxspett med frukt & grönsaker serverad med couscoussallad.
KLICKA HÄR

Glassrecept, efterrätter och sötsaker.
En kokbok som innehåller smaker för hela familjen.

Mat till grillkvällarna eller kräftskivorna.

Vem gillar inte nutellagifflar.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BOKEN

3
Kommentera

EN FREDAGSPIZZA

.

Välkommen Fredag,
Snart står ännu en helg på glänt. Skönt, ska ge mig sovmorgon både lördag och söndag….. Eller förresten söndag har jag massor av fotouppdrag och jobb, så då måste jag upp tidigt. Men imorgon, då ska jag sova så länge att jag nästan skäms.

Vad blev det på menyn idag då, undrar ni.
Jo en flottig köpepizza med kebab & pommes och extra sås. Skräpmat kan man väl bara längta efter vissa dagar, i dag var en sådan dag. Man inte orkar laga mat, är trött, och bara vill hämta något snabbt och ostigt.

Vilka pizzor gillar ni bäst?

10
3 kommentarer

GRILLAD KYCKLING MED TABBOULEH

.

Den rätten är god att äta i grillat Libabröd, alternativt tortillabröd.

Några timmar innan vi började grilla kycklingen så la vi den i en marinad av olivolja, pressad citron, hackad persilja och chiliflakes.

Tabbouleh:
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 kruka persilja
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och persilja smått. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Jag gör alltid mycket tzatziki så att man har till hela veckans grillkvällar.

Tzatziki med fetaost

Det här behöver du :
1 hink med turkisk( alternativt grekisk ) yougurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
2 förpackningar med fetaost
1 tsk salt
peppar
örtkrydda
olivolja

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Fick tips om detta för ett tag sedan, nämligen att gröpa ut de vattniga kärnhuset med sked.
Och det var ett bra tips, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan, jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffe filter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yougurten. Och sedn är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffe filter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan i hinken. Rör om, och smula ner fetaosten och smaka av med salt, peppar och ev lite örtsalt. Ringla över olivolja och rör runt.


10
1 kommentar

SOMMARKVÄLLAR & RECEPTJOBB

.

Gokväller,
Melvin har massa kompisar hemma här ikväll, så de har paxat poolområdet. Tror dock inte det blir så sent då sonen ska upp och jobba tidigt imorgonbitti, så stolt över honom att han fixat ett sommarjobb. Jag tycker det är viktigt att de får lära sig ta ansvar, och få förståelse för sin ekonomi.


Nomi kollar serier och jag jobbar. Har haft en effektiv dag ändå, renskrivit recept och redigerat bilder, hunnit med ett lunchmöte på stan och tvättat bilen. Känns som jag har fått många check på veckans ”måsten”.
Och just nu sitter jag och renskriver recept till er. Jag och Marika arbetade med att ta fram nya rätter till den digitala kokboken som vi är med och skapar tillsammans med apollo.
Dock fick inte alla recept plats som vi hade tagit fram, vi skulle bara leverera två. Så nu har jag har några extra här till bloggen som jag kan bjuda er på istället.


Håll utkik under morgondagen.
Och psssst…. missa inte frågestunden som är just nu på Instagram bland mina stories.

10
Kommentera

STOCKHOLM OCH RESTAURANGTIPS

.

Som ni vet åker jag ju alldeles snart upp till stockholm för att signera böcker.
Och då vill man ju även passa på att äta god mat på kvällen. Vilken restaurang får jag inte missa nu när jag gör ett besök i huvudstaden ?

5
5 kommentarer

LUNCH PÅ KACKELSTUGAN

.

Gutenmorgen,

Ställde klockan tidigt idag för att hinna upp och jobba av det viktigaste innan Nomi skulle vakna. Hon sover än och jag är klar med alla de superviktigaste sakerna. Så det känns bra. Nu blir det kaffe och svara på alla kommentarer jag inte hunnit med.

Förra veckan blev det även lunch på Kackelstugan, så himlas gott & trevligt.
Kan varmt rekommenderas om ni har vägarna förbi Öland på sommaren, tips är att boka bord.

Härlig förrätt, som fick 10 av 10 i betyg.

Rundade av med lammfärsbiffar och palsternackspuré.
Mycket gott.

Trevligt att sitta så här ute i lantlig miljö. Även konserterna de har hela sommaren är fantastisk.
Så ett litet guldkorn minsann.


På återseende raringar.

7
Kommentera

I´M BACK

.



Vart tog Jenny vägen undrade ni säkert! För hon tog helt utan förvarning en veckas ledigt från bloggen, och har varit på en liten mysig bilsemester. Men nu är jag tillbaka ❤️

Vi började bilturen med att åka mot Österlen, stannade till och tog typ årets kallaste dopp i Åhus, 12 grader. Väldigt uppfriskande kan jag intyga. Vi stannade även till i Simrishamn, där jag aldrig tidigare varit, supertrevligt. Innan vi åkte vidare mot Malmö.


Så här såg frukosten ut……Hotellfrulle är så lyxigt.
Och efter att vi var mätta å belåtna så drog vi vidare över till Köpenhamn för en liten dagstur. Vi gick och gick och gick, och senare på kvällen så visade det sig att vi hade gått över 18 000 steg. Bra där!

Det blev en omgång churros för att kompensera all den motionen.

Sedan åkte vi tillbaka till Malmö för att bo över en natt till.
När vi checkade ut så styrde vi kosan mot Ystad, där vi även tog ett dopp. Eller inte jag, jag tittade mest på eftersom det var så himla kallt i vattnet.

Och sedan bar det vidare mot Kåseberga och Ale stenar.

Väldigt många fina små stränder längst kuststräckan.

Här har vi Ales stenar.

Väldigt trevligt stopp, och härligt att få gå runt bland söta kossor.

Vacker utsikt över hamnen.


Man blir ju även hungrig av att vara ute och turista, så vi stannade till där och åt en bit mat.

Musslor och sedan havets Wallenbergare.

Och sedan var det dags att fara hemåt mot Kääälmar igen,
fast med ett stopp i Karlskrona där det också blev bad i havet.
Inte riktigt lika kallt i vattnet här.

Och nu ligger jag nerbäddad i sängen, efter att ha jobbat & tagit fram recept hela dagen.
Så trött att ögonen snart går i kors, men ville bara kika förbi och säga hej!

Och nu tar denna trötta mamman & bloggerskan God Natt.

Hörs imorgon.

7
Kommentera
REKLAMLÄNKAR FÖR ELEVEN

EXUVIANCE HUDVÅRD


.

Hej där raringar ,
Att få bli äldre är ju såklart en ynnest, och man blir klockare lugnare och lyckligare med åren.
Dock så sätter det ju sina spår i huden, och även om glada rynkor är vackert, så kan man ju motarbeta dem lite grann iallafall. Efter 35- 40 händer absolut saker med hyn som gör att man måste vårda den lite extra. Efter min hudvårdskur med dessa produkter så går jag nästan alltid osminkad, känner mig så mycket fräschare och lenare i ansiktet.

Så här ser mina produkter ut som jag använder dagligen.
Och det är naturligtvis solskydd i dagkrämen. Ni får gå in och läsa här om deras produkter,
Alla hudtyper är ju olika, en del är torra, eller oljiga eller har blandhy. Men här finns något för alla.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

Jag har provat denna serie sedan i Mars/ April, och jag älskar den.
Den går in på djupet och ger en jättefin lyster. Jag som har n lätt rodnad på kinderna tycker att dessa produkter dämpar fantastiskt bra, och numera är det fantastiskt att gå utan smink var och varannan dag.

Mina krämer/serum jag valt ur är en sammansättning av speciellt utvecklade produkter för en känslig och reaktiv hud. De ger en direkt dämpande effekt samtidigt som den arbetar över tid på själva uppkomsten av rodnad. KLICKA HÄR




Dagens tips från mig till dig.

12
1 kommentar

GRILLKVÄLLAR

.

Hej där,

Hoppas er måndag börjat snällt, och att ni haft en häääärlig helg.
Något bland det bästa med sommaren är väl alla ändå alla dessa härliga grillkvällar.
I lördags kom Martina å hennes grabbar hit och gjorde oss sällskap. Och med Nomis kompisar och kusin vitamin var vi 10 pers som hängde här runt poolen och till middagsbordet.
Så det blev att inventera både kyl och frys när vi skulle trolla fram mat till oss alla.

Vi grillade ribs, korv, fläskfilé, kyckling, majskolvar, broccoli och köttbullespett.
Så vi blev mer än mätta och belåtna.

Och söndagsförmiddagen hängde vi kring poolen & solade, fram tills det var dags för mig och Marika att kicka igång arbetsdagen i köket. Vi lagade mat som aldrig förr, provade fram nya spännande smaker till den digitala kokboken som vi ska göra tillsammans med Apollo & Visitdubai.
Så gott blev det, ser fram emot att få dela recepten med er!

Men nu ropar Nomi att det är dags för frukost.
På återseende.

14
Kommentera

VECKOMATSEDEL


Gokväller,
Här kommer veckans matsedel. Hoppas att ni hittar lite ni gillar.

Måndag: Gnocchi med grönsakssås
Tisdag : Panerad rödspätta med remouladsås
Onsdag : Kesoplättar med vispad grädde
Torsdag : Kyckling Kiev
Fredag : Laxplanka med räkor


Det här behöver du till 4 st Laxplanka:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
+ dill ( kryddform)

4 fina färska laxbitar
Kokad sparris ( både grön & vit)
citron
färsk dill
handskalade räkorhttps://9092528726bb185b541908292b560804.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Citronsåsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
2 msk nypressad citronsaft

Gör din laxplanka så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg. Ta ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjuts in i ugnen.

Så här kan man spritsa ut moset, har man ingen sprits går det bra att klicka ut moset.  Under tiden du gratinerar plankan så kokar du sparrisen och gör såsen. Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron. När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.

Smaklig spis. 

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: MumsMums / Gräddbullar

Det var länge sedan jag bakade dessa, men häromdagen var det dags igen. Väldigt lätta att baka, och för att göra dem mer festliga så kan man även färga kokosen med karamellfärg.
Mina blev dock bara vita denna gången, fina så också tycker jag.https://89c3f505a8aff4ab9c4da338bea506ea.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Det här behöver du :

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering : 4 dl kokosflingor

Gör så här :

Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp.

Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.

Sedan är de klara  att serveras. 

2
1 kommentar