Gör så här: Skala och skär frukten i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner äpplena. Strö över socker och kanel , fräs tills äpplena är mjuka. Låt svalna och varva sedan allt i portionsglas.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
2 dl vispgrädde 1 banan Ev. lite hackade hasselnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner mjölken. Tillsätt detta till smöret. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa.
Gör fyllningen: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en mosad mogen banan. Blanda väl. Bred fyllningen över den kalla rulltårtan. Rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du garnerar den. Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skiva bananen. Hacka eventuellt lite hasselnötter. Dela rulltårtan i 12 bitar. Spritsa grädde på bitarna och lägg på en skiva banan. Toppa med hasselnötter om du vill.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Stora sega maränger skojar man inte bort. Löjligt gott!
Det här behöver du: 7 äggvitor 5 1/2 dl strösocker 100 gram fin mörkchoklad
Gör så här: Sätt ugnen på 125-130 grader (varmluft) Knäck 7 ägg och ta vitan till ett rostfritt kärl. Kärlet har över ett hett vattenbad, vispa i sockret och vispa smeten tills den är luftig och fluffig och den ska bli varmare än fingerljummet cirka 50- 60 grader. Ta sedan bort kärlet och fortsätt vispa smeten tills den svalnar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad, sen ska du ringla ned chokladen i smeten, vänd bara i den försiktigt. För då blir chokladkontrasten vackrare. Klicka upp marängsmeten med stora skedar – ca 9- 10 stycken. Låt stå i mitten på ugnen i ca 50-55 minuter. Låt svalna något innan det är dags att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA kläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Gör såhär: Börja med att mortla kardemumman i en mortel. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen & blanda den med mjölken och kardemumman. Tillsätt smöret som du tärnar ner med socker och salt. Vispa sedan i ägget. Tillsätt lite vetemjöl i taget och kör degen tills den börjar bli smidig. Antingen för hand eller i köksassistent. Den ska precis släppa från kanterna. Låt degen jäsa under handduk till dubbel storlek, ungefär 1 timma. Då var det dags för fyllningen: Blanda rumsvarmt smör med socker, vaniljpulver, kardemumma & kanel. När degen har jäst klart så lägg degen på en mjölad bänk och dela den i 2 delar.Kavla ut en i taget till en rektangel ca 1 cm tjock. Smöra på hälften av krämen och vik sedan ena långsidan mot den andra. Skär ca 3-4 cm tjocka remsor och skär sedan ett snitt i mitten av remsan. (så att remsan ser ut som ett par byxor). Snurra varje ”byxben” åt varsitt håll och knyt en knyt och försök att fästa ändarna under knuten. Lägg knutarna på ett bakplåtspapper på en plåt eller på en smörad plåt. Sätt ugnen på 200 grader. Låt knytena jäsa under handduk till ungefär dubbel storlek, det tar ungefär 45 minuter. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och sätt in dem i ugnen i cirka 7-10 minuter. Dom är klara när dom är gyllene. När du tagit ut bullarna, pensla dem med smör blandat och direkt i strösocker
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Det här behöver du: 150 gram smör 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 1 nypa flingsalt
smör + ströbröd till formen
Bountytopping
1 burk kondenserad sötad mjölk 200 g kokosflingor + 1 msk till garnering 200 gram valfri choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter, cirka 20–22 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret Fördela ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ställ svalt i minst 4 timmar innan den ska ätas. Blanda ihop kondenserad mjölk och 200 gram kokosflingor. Bred ut detta över kakan. Smält chokladen över ett vattenbad och häll den över kakan. Strö över 1 msk kokos.
Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Godmorgon raringar, Hoppas ni har det bra.Här har det varit fullt ös nu den senaste tiden, men ville såklart inte missa att uppdatera bloggen om min fantastiska Bornholms-trip. Det är tredje gången vi är där, och denna magiska ö går inte av för hackor. Vi checkade in på Stammeshalle Badehotel
och där åt vi även vår första middag.
Vi blir liksom alltid lika förvånade över att det kan finns så oändligt mycket god mat som det gör på Bornholm. Men denna ön fortsätter att överraska. Förutom god mat så ville vi ju uppleva den fantastiska naturen.
Så efter frukost begav det sig ut på upptäcktsfärd. Det finns saker att se överallt här, det är bara att ge sig ut. Vi åkte blandannat ut till Heligdomsklipperne så vackert verkligen.
.
För oss som älskar vandringsleder så finns det gott om det här på ön. Och för att inte prata om alla trevliga och genomtänkta cykelvägar. Att trampa sig runt omkring här kan vara det mysigaste sättet att upptäcka Bornholm på, rekommenderar det varmt.
Rökta räkor och ett glas vitt till lunch, lyx lyx lyx. Bornholm är bara 12 mil stort kustvägen och har nästan 40 000 invånare. Alltså mycket mindre än Öland men det är mycket mer tätbefolkat på Bornholm.
Vi besökte även Kullatippen en av dagarna, här bröt man fram mängder med kol förr i tiden. Spännande att se, och väl värt ett besök. Vi var här under midsommarveckan, och då pågår även Sol över Gudhejm, det vill säga kocktävlingen som har pågått i 15 år här. Så kvällen innan tävlingen var vi ner vid hamnen och minglade runt och träffade kockarna och arrangörerna och åt massa god mat.
Sedan pågick tävlingen mellan Danmarks bästa kockar från förmiddagen till kvällen!
.
Ja vi hade som vanligt det toppen under vistelsen på vår lilla favorit ö, vi har hittat nya pärlor och ställen som vi inte tidigare visste om. Och ätit på massa spännande restauranger. Kika in på mina höjdpunkter på Instagram för ännu fler videos och klipp och tips från vår resa.
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna smöret och grovhacka daimen. Lägg i en bunke eller matberedare. Rör ner alla torra ingredienser, och vänd i sirapen och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och låt den ligga kallt ca 20 min. Lägg degen på mjölat bakbord och rulla ut till en längd. Skär rullen i 30 bitar och forma till små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Garnering: pärlsocker och grovhackade hasselnötter
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).Häll smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna över formen och strö på pärlsocker& nötter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
300 gran vit choklad 100 gram mörk choklad 2 dl vispgrädde 100 gram smör, rumsvarmt
Topping
1 påse minimarshmallows 1 förpackning Oreokakor mini (alt vanliga Oreokakor i mindre bitar) 1 dl O’hoy chokladsås flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en springform, cirka 22 cm i diameter, och ”bröa” den med kakao. Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner vetemjölet. Grovhacka kakorna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Gör fudgefyllningen medans kakan svalnar: Finhacka vit och mörk choklad. Värm upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen och klicka ner smöret. Rör till en jämn smet. Låt svalna lite. Koka upp om det inte tjocknar. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows. Tryck ner mini-oreokakor, eller vanliga Oreokakor i mindre bitar, lite varstans. Ringla över chokladsås och strö över lite flingsalt. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa ner lite av sockret i taget. Vänd sist ner Rice Krispies försiktigt. Fördela smeten på plåten. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 60-70 minuter, eller tills den släpper från pappret. Fyllningen: Blanda alla ingrediensers i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme under omrörning. När krämen tjocknat tar du från värmen och häller upp i en skål, låt svalna. Dela marängbotten i två delar, bred krämen över den ena botten, lägg på den andra som lock. Vispa grädden och bred över tårtan. Toppa med bär hackad daim och mynta. Pudra över florsocker.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR