En ajvargratäng med korv, pasta och en krämig sås – tomma tallrikar efter måltiden är ett bra betyg.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2024/03/ajvar.jpeg?resize=1024%2C682&ssl=1)
Det här behöver du till 5-6 personer:
500 gram okokt pasta
1 ring med falukorv
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2- 3 msk stark ajvar
salt & peppar
1 låda med körsbärstomater
Topping : cheddarost ( ost man brukar lägga på hamburgarna)
Gör så här:
Koka pastan al dente, och lägg i botten på en stor ugnsfast form. Ställ ugnen på 200 grader.
Skiva falukorven tunt och fördela ut över pastan och klyfta tomaterna och fördela ut.
![IMG_9050](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/blogger/files/2015/05/img_9050.jpg?resize=1280%2C745&ssl=1)
Värm upp en kastrull med grädde, creme fraiche och smaka av med ajvar salt & peppar. Häll detta över gratängen och toppa med god ost.
![IMG_9055](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/blogger/files/2015/05/img_9055.jpg?resize=1280%2C853&ssl=1)
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter eller tills gratängen fått vacker färg. Servera genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagens tips är de sötaste vårigaste sängkläderna. I massa olika färger och mönster.
Just nu halva priset, så bara 199 kronor. KLICKA här för erbjudandet.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2024/03/bbbbbbb.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)