REKLAM FÖR MIN BOK

BOKREA PÅ BOKUS – 89 kronor

Behöver jag säga mer? Hur billigt kan det bli.


Just nu kan ni köpa Mera Middagstips för bara 89 kronor på Bokus.
Coolt tänk jag. Ni hittar den här

7
1 kommentar

CITRONLAX MED PRESSAD POTATIS

En härligt färgglad tallrik med massa gott,

Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
1 citron
citronpeppar + salt

Serveras med pressad potatis

Mangokompott:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1/2 tsk pressad citronsaft

Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk pressad citronsaft
1 burk med stenbitsrom ( nästan hela hade jag i såsen)
salt

Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten, under tiden gör du sallad, och mangokompotten. Pressa över lite citronsaft över mangokopotten.
Dela citronen och använd den ena halvav till att gnida in laxen , stek sedan laxen klar i smör. Salta och peppra med citronpeppar.
Såsen rör du ihop, och vänder sist ner romen försiktigt.

Pressa potatisen direkt på tallriken, och servera genast med lax, sås, sallad & mangokompott.

Smaklig spis 

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEMMELKLADDKAKA

Det närmar sig semmeldagen. Då mååååste ni prova denna.

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och missa inte att det idag är 25% RABATT på massa snygga kläder. KLICKA HÄR

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

EXOTISK KYCKLINGGRATÄNG

Fantastisk kombo med grillad kyckling & mangochutney.

Det här behöver du till 4 personer:
1 färdiggrillad kyckling
2 bananer
1 burk med bambuskott
1/ 2 rör paprika
1/2 grön paprika
3 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl mango chutney
1/2 msk sambal oelek

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, ta bort köttet från kycklingen och lägg i en form. Hacka paprikan och fördela  över kycklingen. Skiva över bananerna & bambuskotten och fördela ut. rör ihop grädde med de pressade vitlöksklyftorna, mango chutney & sambal oelek.
Häll gräddblaningen över formen & gratinera i 20 minuter i ugnen.


Strö över lite färsk timjan innan servering.
Gott att ha till är kokt ris, och en god sallad.

Smaklig måltid


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och missa inte att det idag är 25% RABATT på massa snygga kläder. KLICKA HÄR

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

PESTOPASTA MED KYCKLING

Det här behöver du :
Pasta
1 kycklingfile per person
Krydda : chili explosion
valfri pesto
1 burk med körsbärstomater
olivolja
flingsalt

Servering : Turkisk yougurt

Gör så här : 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden kycklingen,  du kan välja att krydda kyckligen med vilken som helst, jag hade en chilikrydda. Jag brukar ugnsbaka tomaterna , men idag orkade vi inte vänta på ugnen. Så jag stekte dem i en kastrull med lock , på ganska gög värme. med rikligt med olivolja och lite flingsalt.  Stek kycklingen klart  i smör, och skär den sedan i lagom fina bitar. När pastan är klar häll av vattnet och skölj av dem, vänd sedan ner ett par teskedar av din favorit pesta. Jag hade en med paprika / chili smak. Vänd försiktigt ner tomaterna och servera genast med en klick turkisk yougurt.

Smaklig spis.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Nu har vårjackorna kommit in på bubbleroom. Kolla in dem här

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONLÄNKAR

TRYFFELBURGARE

Till 5 stora hamburgare
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
1 ägg
salt & peppar

Tryffelmajonäs:

 2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt
några skvättar vit tryffelolja

Gör din tryffelmajonäs så här :Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.

Gör så här:
Rör ihop & blanda väl. Forma till burgare och stek dem klara.
Lägg på cheddarost så att den får smälta.
Mums
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Nu har vårjackorna kommit in på bubbleroom. Kolla in dem här

9
Kommentera

GRÖN SOPPA MED SMÖRSTEKTA SNITTAR

Det här behöver du till 4 portioner:
500 gram spenat ( jag hade fryst )
1 gul lök
smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongstärning
3 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
salt och peppar

Till servering :
4 kokta ägg
en klick creme fraiche
smörstekta snittar

Gör så här :
Finhacka löken och fräs i smöret, vänd ner spenaten och fräs den ett par minuter under omrörning. Tillsätt lite av vätskan och låt sjuda i fem minuter.  Mixa sedan soppan slät.
Häll i resten av vätska, och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda upp och red ev. av soppan med philadelphiaost om du vill ha krämigare soppa.
Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i skålar och dela äggen och lägg överst.

Smaklig måltid

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

🖤25% RABATT på alla snygga jackor. KLICKA HÄR

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

RÄKSEMLOR

Det närmar sig semmeldagen, och varför inte prova att bjuda på räksemlor.

Du behöver
Frasiga frallor
Smör
Några salladsblad
Skagenröra ( recept finns här )
Handskalade räkor
Citron
Hårdkokt ägg
Dill kvist

Gör så här:
Skiva av toppen, gröp ur lite av brödet, för att få plats med fyllningen.
Fyll med allt gott du får plats med och på med locket.

Servera och njut

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

🖤 25% RABATT på alla snygga jackor. KLICKA HÄR

2
Kommentera

MÖRA FLÄSKKOTLETTER

För 5-6 portioner:
5- 6 benfria kotletter
smör
salt & peppar + lite grillkrydda

Såsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg.
Krydda med lite salt, peppar & grillkrydda. Lägg kotletterna i en ugnssäker form och värm upp alla ingredienser till såsen i en kastrull.  Låt sjuda upp några minuter och häll sedan över den goda såsen över kotletterna. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter, eller tills kotletterna är klara.

Servera med kokt potatis och lingon, så gott.

Smaklig måltid

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och just nu måste jag tipsa om grymmaste erbjudandet hos HEMTEX
För bara 199 :- får ni de gosigaste sängkläderna i flanell. Bästa bästa. Klicka här

2
Kommentera

SMAKRIKA SAFTIGA BIFFAR

Det här behöver du:
700 gram nötfärs
smör
3 msk oxfond
1 msk bbq-sås
1 klyfta pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt & nymalen peppar

Gör så här: 
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. Biffarna steker du bara så de får färg, sedan lägger du dem i en ugnssäker form och in i ugnen. Där får de gotta sig tills de är färdiga.
Klart att servera med kokt potatis, och en god brunsås

9
2 kommentarer