Provade ju att göra raggmunkar i våffeljärnet för några veckor sedan.
Det blev ju väldans gott, så jag bestämde mig för att prova även med lite morötter igår.
Detta gick hem hos hela familjen! Missa inte att följa mig på Instagram för fler uppdateringar:
@jennysmatblogg
<3
Hemligheten är att använda rikligt med smör,
och grädda dem tills de får vacker färg och blir så där härligt frasiga.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och innan receptet kommer måste jag tipsa om den SUPERBRAIGA rabatten hos Po.p.
Nu får ni 20% RABATT. Klicka här
Och nu över till receptet:
Det här behöver du till 4-5 personer:
5 stora potatisar fast sort ( ca 400 gram )
5 morötter
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
.
Gör så här:
Skala & riv potatisen/morötterna ner i en bunke. Jag valde de mindre hålen på rivjärnet. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp våffeljärnet med smör och fyll på med ca: 1 dl smet, grädda raggmunksvåfflorna i några minuter. De ska få vacker färg. Klart att servera.
Gärna med bacon & lingonsylt.
Britt-Marie Säll. Hej detta lät jättegott, måste prova detta.
Supergoda! Och barnen märkte inte ens morötterna 😊
Hej, hade även i lite riven palsternacka. Mjölet jag använt är dinkel stenmalet virvelmjöl 😀👍