RAGGMUNKAR MED POTATIS- & MOROTSRIV

Provade ju att göra raggmunkar i våffeljärnet för några veckor sedan.
Det blev ju väldans gott, så jag bestämde mig för att prova även med lite morötter igår.
Detta gick hem hos hela familjen! Missa inte att följa mig på Instagram för fler uppdateringar:
@jennysmatblogg

<3


Hemligheten är att använda rikligt med smör,
och grädda dem tills de får vacker färg och blir så där härligt frasiga.

Det här behöver du till 4-5 personer:
5 stora potatisar fast sort ( ca 400 gram )
5 morötter
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
.

Gör så här:
Skala & riv potatisen/morötterna ner i en bunke. Jag valde de mindre hålen på rivjärnet. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp våffeljärnet med smör och fyll på med ca: 1 dl smet, grädda raggmunksvåfflorna i några minuter. De ska få vacker färg. Klart att servera.
Gärna med bacon & lingonsylt.

 

6
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Britt-Marie Säll
1 år sedan

Britt-Marie Säll. Hej detta lät jättegott, måste prova detta.

Anna
1 år sedan

Supergoda! Och barnen märkte inte ens morötterna 😊

Birgitta Knutsson
2 månader sedan

Hej, hade även i lite riven palsternacka. Mjölet jag använt är dinkel stenmalet virvelmjöl 😀👍

Nästa inlägg

SÖNDAGSUTFLYKT

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x