REKLAM FÖR DESTINATION BORNHOLM & GO VISIT DENMARK

ETT VINTRIGT BORNHOLM

Hej hej
Hoppas helgen varit fin, och att ni fick en fin första advent.
Har gått igenom alla härliga bilder från vår trip till Bornholm. Både ett mat- och naturupplevelse att besöka denna härliga ö. Först ut vill jag bara berätta att det är så smidigt att ta sig till Bornholm från Sverige. En färjetur från Ystad som tar 1 timme och 20 minuter och kostar 99 Dkk.

Under vår vistelse bodde vi på två trevliga hotell.
Först Griffin Spa hotell och sedan Melsted Badehotell därifrån utgick vi på våra vandringar och till alla trevliga restaurangbesök.

Vi hann med 4 olika vandringsleder och besöka vattenfallet på ön.

Så vackert med alla löv på marken.

I somras när vi var här hann vi inte vandra så mycket, men cyklade desto mer. Det finns så mycket att upptäcka här under varje årstid.

Förutom vandring så har vi besök julmarknad, och fick vara med när Bornholmsborna tände upp julgranen på torget, och det kändes högtidligt.

De godaste smörrebröden åt vi på ”Det röde Pakkhuset”

Sedan avnjöt vi middagar på följande restauranger:
”The Falkon Hotell” ett så mysigt ställe, med trevlig personal och jättegod mat.

Och på fantastiska ”Restaurant 1b” där vi kan haft den bästa matupplevelsen någonsin.
Allt var så bra, maten , vinet och alla smakerna satt så bra. Rekommenderas om ni har vägarna förbi.

Samt avnjöt vi avsmakningsmenyer på båda hotellen vi bodde på.
Alla ställen var verkligen så bra. Tänk att jag hade missat att Bornholm hade så här många fina matställen som verkligen håller toppklass.

Men allt det roliga har ett slut, och på söndagen så promenerade vi i den vackra naturen par timmar efter frukost. Innan det var dags att åka på färjan igen.

Sammanfattningsvis en helt fantastiskt god och härlig resa, Bornholm är ett guldkorn som vi absolut snart åker tillbaka till.

Kram

14
Kommentera

VÄLKOMMEN MÅNDAG

Hej där,


Hoppas i haft en härlig helg.
Det har vi verkligen haft, vi tillbringade en lång weekend på Bornholm. Ska sätta mig ner och gå igenom allt material och bilder och uppdatera så snart jag kan. Weekenden kan sammanfattas så som att det var fantastiskt mycket god goutmetmat, och massa fina naturupplevelser. Jag älskar Bornholm, och vill knappt åka därifrån. Men allt det roliga har ett slut, och på vägen hem igår så avslutade vi helgen med lite skräpmat längst vägen. Inte tokigt det heller ibland.

Hoppas ni får en fortsatt fin måndag. På återseende snart igen.

9
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAM

REA PÅ JENNYS JUL

Passa på nu,
för nu är det REA på min julbok.
Iallafall i några dagar till. Ni hittar den här för bara 199 kronor.

Kram

10
Kommentera

VÄLKOMMEN JUL 2023

Hej Raringar,

Jag har tjuvstartat med julen (igen),
det är få saker som jag ääääälskar så mycket som julen. En tindrande gran, julmust och skinkmacka med senap på. Mys på hög nivå – så varför ska jag vänta i ytterligare i 3 veckor innan jag får sjunka in i julbubblan. Nej nej nej, så jobbar inte Farmor Jenny. Vill man, kan man så ska man. Tror till och med att det finns studier på att julnördar är lyckligare människor.
Och det är inte min mening såklart att starta upp någon stress för er, utan jag njuter bara av årets härligaste tid. Och som jag myser, i min nya julpyjamas med raggsocker *nynnar på julmusik* Livet är här och nu!

Var rädda om er.
Kraaaam

31
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRYTA PÅ FLÄSKFILE

Här kommer tips på god middag.

Du behöver:
1 st fläskfilé
1 finhackad schalottenlök
3 tsk tomatpure
1 paket bacon
2 dl crème fraiche
5 dl vispgrädde
2 msk kalvfonond
2 msk kinesisk soya
1-2 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här:
Rensa fläskfilén och skär i medaljonger. Stek upp fläskfilén så den får stekyta. Finhacka löken och fräs den glansig. Vänd ner tomatpurén och fräs runt. Stek baconen som du skurit i mindre bitar snabbt så den får lite färg. Lägg allt i en gryta, krydda med svartpeppar och salt.  Vänd ner crème fraiche och grädde, häll i fonden. Låt puttra en stund.


Serveras med ugnsrostade rotfrukter och en god sallad.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Dagens tips kommer från Bubbleroom som har årets snyggast jackor. Klicka här

13
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Måndag: Broccoligratäng med bacon
Tisdag: Pastasås på tre olika sorters ost
Onsdag: Smördegsinbakad kassler med champinjonsås
Torsdag: Kyckling fylld med kryddost
Fredag: En mustig köttfärsås

IMG_5173 (1)

Det här behöver du 
1 kilo blandfärs
1 finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 finrivna morötter
1/2- 3/4  dl chilisås
2 msk tomatpure
1- 2 dl  vatten
2 msk oxfond
2 1/2 dl creme fraiche
salt + peppar
1 nypa socker
1 tsk torkad oregano

Gör så här:
Hetta upp en gryta / panna med olja och fräs finrivna morötter, hackad lök, och vitlök glansigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, mät upp vatten,fond, tomatpure, chilisås och låt detta sjuda upp. Låt puttra på svag värme gärna en bra stund under lock, tillsätt ev mer vätska om det kokar bort. Rör ner en liten burk med creme fraiche orginal,  Smaka tillsist av med salt, peppar , socker och oregano.

Serveras med pastasnäckor , ruccola , oliver och smulad fetaost.

 * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Saffranskladdkaka med lingongrädde

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.
Det här behöver du till en form på 22cm:

Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,

Servera med lingongrädde ( lättvispad grädde med rårörda lingon + florsocker )

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Dagens tips kommer från HEMTEX där de nu slumpar ut de gosigaste och varmaste sängkläderna i flanell, för bara 179 : – KLICKA HÄR 
Jag har tre olika set hemma. Rekommenderas såååååå mycket

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

RECEPT PÅ FRALLOR MED OST

Det här behöver du :

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl

Garnering : riven ost ( jag hade gouda-ost)

Gör så här :

Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över osten. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.

Frallorna på väg in i ugnen.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Dagens tips kommer från HEMTEX där de nu slumpar ut de gosigaste och varmaste sängkläderna i flanell, för bara 179 : – KLICKA HÄR 
Jag har tre olika set hemma. Rekommenderas såååååå mycket

11
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Redan Söndag och dags för veckomatsedlen igen.
Hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag: Korv stroganoff med durumvete
Tisdag: Smörstekt röding
Onsdag: Parmesanpanerad kyckling med potatispuré
Torsdag: Bowl med varmrökt lax & sweetchili-marinerade räkor
Fredag Falsk Fläskfile

Du behöver: 
500 gram fläskfärs
1 msk aromat

Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.

Serveras med kokt potatis och brunsås.

Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera

Något gott till kaffet kommer här.
Marspannacotta,

img_9255-1

Det här behöver du till 6- 8 portioner
4 dl vispgrädde
2 1/2 gelantinblad
2 1/2 mars

1/2 mars till topping

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, hacka marsen smått och vänd ner dem i grädden. Krama ur gelantinbladen och vänd ner, och ta bort kastrullen från värmen & rör tills chokladen smält.

img_9113-1

Skulle det bli lite bitar av marsen kvar så gör det inget. Det är nästa bonus, det blir så gott. Häll upp i små serveringsglas och ställ kallt i minst fyra timmar.
Kan med fördel förberedas kvällen innan.

Innan servering hacka över marsgodis.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Dagens tips kommer från HEMTEX där de nu slumpar ut de gosigaste och varmaste sängkläderna i flanell, för bara 179 : – KLICKA HÄR 
Jag har tre olika set hemma. Rekommenderas såååååå mycket

5
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Här kommer tips på vad ni kan laga för middagar i veckan.

Måndag: Blomkålssoppa med avokadowrap
Tisdag: Pasta med ost- & skinksås
Onsdag: Korv Bolognese
Torsdag: Kyckling Kiev med potatismos
Fredag: Pastasås med oxfilé

Till 4 personer
Pasta för 4
1 schalottenlök
200 gram kantareller  ( smör + en nypa flingsalt )
400 gram oxfile
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk oxfond
1/2 msk sweetchilisås
salt & peppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Skär oxfilen i mindre bitar, fräs den snabbt i en het panna. Den ska bara få lite stekyta. Lägg bort köttet och fräs svampen tills all vätska försvinner. Vänd ner smör i pannan och smaka av med lite flingsalt. Fräs ihop en minut. Vänd ner crème fracihe, grädde, fond och  sweetchilisås.
Smaka av med salt och peppar. Klart att serveras.

* * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Snittar med nutella

Det här behöver du till cirka 40 st Nutellasnittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knappt 3 dl nutella

Topping: hackade rostade nötter

Gör dina nutellakakor så här:

Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Ett annat litet söndagstips är ju Hemtex REA! 50 % RABATT på massor av inredning / möbler och sängkläder. 
KLICKA HÄR

10
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

DIPP MED ROM OCH DILL

Perfekta Fredagssnackset.

Det här behöver du till din romdipp:
1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom (à ca 80 g)

Gör så här:
Finhacka silverlöken. Blanda ihop den med smetana, gräddfil, limeskal och -juice, dill, salt, peppar och rommen (spara eventuellt lite rom och dill till dekoration). Ställ i kylen till servering.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Ett annat fredagstips är ju Hemtex REA! 50 % RABATT på massor av inredning / möbler och sängkläder.
KLICKA HÄR

7
1 kommentar