INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VARDAGSMAT NÄR DEN ÄR SOM BÄST

IMG_7355
IMG_7358 (1)

Det här behöver du:
1/2 ring med falukorv
ketchup
senap
bostongurka
2 dl riven lagrad ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader,
skiva upp korven och lägg i ugnsfast form. Ringla över ketchup, senap & bostongurka.
Riv över osten och gratinera i mitten på ugnen tills osten fått en vacker färg.

Serveras genast

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och just nu vill jag tipsa om värsta söta kläderna  KLICKA HÄR

10
Kommentera
REKLAMLÄNKAR FÖR KICKS

PARFYMER

.

Förra veckan utökade jag smink- & parfymhyllan.
Jag är ju extremt petig med parfymer. Och kan bara ha lätta, friska & fräscha dofter. Nu har jag hittat en ny doft som jag ääääälskar. Denna Daisy från Marc Jacobs

Och denna mina vänner är en gammal favorit som ni fick mig att köpa för flera år sedan. Men nu vart den slut så jag klickade hem en ny. Friskt, fräscht och mumsigt. KLICKA HÄR



Sedan blev jag så glad när jag sprang på denna Hugo Boss som jag inte doftat tidigare.
Snälla någon så fräsch doft.KLICKA HÄR

Sedan behövde har en lite mörkare foundation / nu när man fått lite solbränna.
Så jag slog till på denna godingen och blev jättenöjd med resultatet. Massa glitter & glow i…. så varsågoda – ett bragt budgettips.
KLICKA HÄR

Sist men inte minst blev det en Brunutansol produkt- Mina favoriter till kroppen är St Tropez denna för medium solbränna Och denna från st Tropez beställer jag när jag fått bra med färg men ändå vill ”poppa” i någon snygg klänning eller fina shorts, den ger riktigt bra/ mörk färg. Jag använder denna handsken när jag smörjer in kroppen, och jag lovar att det är så mycket enklare och blir jämnare än att använda spray. Säger BUS-proffset 😉

19
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckans matsedel. Hoppas ni hittar något ni gillar.
Måndag: Broccolisoppa toppad med kokta ägg
Tisdag: Lax med couscoussallad
Onsdag: Krämig köttfärsröra med massa basilika
Torsdag: Grekisk pyttipanna
Fredag: Flygande Jakob

Du behöver till 5- 6 personer
pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål. Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen. Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen Serveras med en god sallad.

Och så något gott till kaffet : Silviakaka

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och missa inte Hemtex REA,
Just nu är priset bara 179 :- Är det inte ett klipp så säg. KLICKA HÄR

3
Kommentera

PAJ PÅ KÖTTFÄRS

Hej där raringar!
Jag ska precis göra mig klar för att åka till Marika. Jag är gräsänka och hon & Viktor ville bjuda på middag idag. Så vem är jag att tacka nej. Ska bli gott och trevligt.
Något annat som är gott kommer här. Varsågoda.

IMG_4691

När jag skriver fylliga tomater så menar jag de lite bättre, de är fylligare i konsistensen. Till skillnad från de allra billigaste som är rätt blaskiga.

Det här behöver du :

3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllning
1 finhackad gul lök
400- 500 gram blandfärs
1 pressad vitlök
1/2 burk med fylliga krossade tomater
1 msk oxfond
2 msk chilisås
salt & peppar

Toppingen 
2 1/2 dl creme fraiche ( vitlök & öret hade jag )
2 dl riven mild ost
körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen. Fräs upp smör i en stekpanna och stek den hackade löken glansig och mjuk. Vänd ner färsen och stek den klar. Tillsätt krossade tomater, fond & chilisås och låt allt puttar upp. Smaka av med salt & peppar.
Fyll sedan pajformen med fyllningen.

IMG_4658
Rör ihop osttoppingen som bara består av crème fraîche & riven ost.
Dekorera med körsbärstomater och ställ in i ugnen.

Så där 30 – 35 minuter senare eller tills pajen fått vacker färg.
Ta ut och låt pajen stanna till sig tio minuter innan servering.

Smaklig spis  

15
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

FREDAGSTIPSET

Nu när det är sådant busväder utanför så vill man ju bara börja fixa hemma.
Jag klickade hem lite nya härliga plädar och kuddar förra veckan. Och idag blev det nya påsklakan i flanell, jag har flera stycken sedan tidigare. Och äääälskar dessa för de är så gosiga.
Just nu är priset bara 179 :- Är det inte ett klipp så säg. KLICKA HÄR

Jag har de gröna som du finner på hemsidan här. Även de med renar ( sååå fina till jul )
Och ett par rosa. Rekommenderas verkligen!

4
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Måndag: Tomatsoppa med knaperstekt bacon & fetaost
Tisdag: Kycklingrullader med mozzarella & soltorkade tomater
Onsdag: Hemgjord gyros i pitabröd
Torsdag: Fiskgratäng med räkor i urgod sås
Fredag: Festlig skogspanna

För festligare tillfällen kan fläskfilen lätt bytas ut mot oxfile. Mums!

En skogspanna för 5-6 personer :
smör
1 näve med kantareller
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med ungsbakad potatis & morötter
eller kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar,  Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.

Och så något gott till kaffet! Dumlebrownies

IMG_1872-001

Mums var gott !Tips :  Något jag har lärt mig till nästa gång är att hacka dumlen mycket mindre, så att det är lättare att blanda den i smeten och även fördela över smeten.

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen
1 dl vetemjöl
100 gram mörkchoklad
2 1/2  msk kakao
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140  gram rumsvarmt mjukt smör
20 dumlekolor ( hälften i smeten och hälften till toppingen

Gör så här :
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.Hacka Dumlen & den mörka chokladen smått, vispa sedan det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ner hälften av de hackade dumlebitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. De sista 5 minuterna tar du ut browniesen och strör över den finhackade dumlen/ chokladkrosset  jämnt över hela kakan- ställ tillbaka och låt smälta ner. När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna brownien var inne exakt 50 minuter. Jag tycker att en brownies ska vara precis så här.

Stå kallt i kylen över natten – och ta fram i god tid före servering så att dumlen hinner bli rumstempurerad- annars blir den lätt lite för hård.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 % 
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.

12
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KÅLPUDDING

Jag ääääälskar husmanskost. Så idag bjuder jag på en klassisk kålpudding, kan det bli bättre så här en tisdag i Oktober.

Det här behöver du till 4-5 portioner :
potatis
1 kg vitkål
olja/ smör
2 tsk kinesisk soya
1 msk ljus sirap

600- 700 gram nötfärs
1 ägg
3 – 4 dl grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
lite peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Dela vitkålen på mitten , och skär bort mittstocken, strimla sedan kålen tunt.  Har du ingen hushållsmaskin går dete minst lika bra med en osthyvel.
Hetta upp en stor stekpanna med olja, gärna en med höga kanter. Fräs vitkålen mjuk utan att bränna den. Ringla över sirap och soya, stäng av värmen.  Rör ihop nötfärsen med grädde, ägg, timjan, oregano, salt och peppar.
Ta fram en ugnssäkerform och täck botten med hälften av kålen, bred ut färssmeten över och avsluta med de sista av vitkålen.  Ställ in i ugnen och låt stå mellan 30- 40 minuter ( beroende på hur stor form du tagit ) Servera med kokt potatis och lingonsylt. ( En större form = snabbare tid i ugnen )

Smaklig måltid

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

14
1 kommentar

HEMMAGJORD KEBAB

Här kommer ett supersnabbt recept på god hemmagjord Kebab

Till 6 portioner:  
1 kg nötfärs
1 msk kebabkrydda
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikakrydda

Gör så här:
Blanda färsen med alla kryddor och provstek en liten bit för att smaka så det smakar bra, tillsätt ev mer av det du tycker behövs. Forma färsen till små-små bollar, dom behöver inte vara snygga. Hetta upp en stekpanna med lite smör, lägg i några bollar i taget och platta ut dom så tunna du vill ha dom med en sked, vänd när dom är lagom stekta och stek klart.


Platta ut dem så tunna du önskar med baksidan av skeden. 

Servera sedan med pommes, en god sallad och
såklart världens godaste KEBABSÅS

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och mitt lilla tisdagstips kommer här. Missa inte toppen erbjudandet på Jackor & kavajer nu. För just nu är det upp till 30% RABATT. KLICKA HÄR

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

5
Kommentera

IRONMAN OCH UTHYRNING

Hej där,
Ironman är ett stort event i Kalmar i slutet av varje sommar. Vi brukar vara inne och kika på det, så kul att se hur alla kämpar. Men nästa år ska vi ut å resa, så vi har bestämt oss för att hyra ut denna veckan till en familj det finns plats för två familjer om man vill ta med sig sina vänner.

Huset har fem sovrum med 8 sovplatser, samt en spjälsäng.
1 till 2 sovplatser till, kan lätt ordnas om så önskas. Garage, uppvärmd pool, spabad och det där lilla extra. Stora sällskapsytor både inne och ute.


Vi har även en fundering på att hyra ut en vecka i mitten av sommaren då vi redan nu planerar en vecka till västkusten. Vid intresse så maila mig : jennysmatblogg@hotmail.se

24
1 kommentar

STADE i NORRA TYSKLAND

Hej där,
Hoppas ni fått en fin start på fredagen. Härligt att det snart är helg!
Jag är kvar i Stade, en liten söt ort som jag fått uppleva här nu i veckan. Micke har varit här tidigare, men för mig var det första gången.

Micke jobbar idag också, men sedan börjar bilresan hemåt. Får se om det blir ett stopp på vägen eller om vi orkar köra hela vägen. Medan han har jobbat så har jag promenerat runt i staden. Kollat kyrkor och alla mysiga gator och gränder.

Det är något visst att besöka alla gamla vackra kyrkor, jag gillar det. Och denna gången hann jag med att besöka ett par till. Stannat till och jobbat lite på fiken här i byn, och jag hittade ett ställe som hette ”Saltkråkan”.

Sedan har vi ätit god mat såklart.

Och mestadels har det blivit en liten matkällare ett par kvarter bort från vårt hotell. De har serverat typisk tysk mat- så det har blivit en å annan wienersnitzel på denna resan. Vad annars liksom 😉

Nu dags att packa väskan och göra mig redo. Utcheckningen från rummet är redan klockan elva.
Hej på ett tag!

5
Kommentera