Ugnsbakad laxsida med potatis & kall romsås

 

Gårdagens middag kommer här:
Ugnsbakad laxsida med potatis & kall romsås

IMG_8690
Enkelt & gudagott!

Till 5- 6 personer
Laxsida
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl riven lagrad ost
finhackad färsk dill
1 tsk salt

Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med röd rom / kaviar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg laxsidan med skinnet neråt i en ugnsfast plåt. Rör ihop crème fraîche med den rivna osten & salt. Bred över röran över laxen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills laxen är klar.
Under tiden kokar du potatis och rör ihop romsåsen.

Servera med citron & färsk nyklippt dill

1

2 responses to “Ugnsbakad laxsida med potatis & kall romsås

  1. carola skriver:

    När jag gör romsås har jag även förutom cream fresh & röd kaviar, även finhackad rödlök, citronpeppar & lite salt & peppar ?

  2. Madeleine skriver:

    Lät jättegott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *