POLLYCOOKIES
Kanske baka lite i helgen ? Det här behöver du till cirka 35-37 cookies:120 gram smör1 dl brunt farinsocker5 dl vetemjöl1 1/2 dl kakao1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt2 dl strösocker2 ägg1 tsk ljus sirap Fyllning : 1/2 påse Polly eller om man hellre vill så kan man fulla med marschmallows eller Dumle Garnering : Strösocker … Continued
JÄTTECOOKIE BAKAD I GJUTJÄRNSPANNA
Choklad, pekannötter och kolasås. Kan det bli godare ? Du behöver: 200 gram mjölkchoklad 200 gram smör 2 dl brunt farinsocker 1 1/2 dl strösocker 1 ägg 5 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 50 gram pekannötter smör + ströbröd till pannan Gör så här: Sätt ugnen på 175 … Continued
LAKRITSSNITTAR
Favorit i repris. Och receptet kommer från min senaste bok ”Jennys Söta” Det här behöver du:220 gram smör4 msk ljus sirap5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 1/2 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker200 gram choklad med Lakrits Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapperRör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och … Continued
ÄPPELPAJ I PORTIONSGLAS
Enkelt och gott! Du behöver: 3-4 röda äpplen 3 msk smör3 msk stösocker 1/2 msk kanel Att varva med: Vispad gräddekaksmulor tex. digestiv 1 dl vaniljvisp Gör så här: Skala och skär frukten i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner äpplena. Strö över socker och kanel , fräs tills äpplena … Continued
BANANRULLTÅRTA
Hur gott?! Supergott om jag får säga det själv. 12 bitar Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa från kakan. 50 gram smör3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 mogna bananer1/2 dl mjölk Fyllning150 gram smör, rumsvarmt2 dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 mosad mogen banan Garnering 2 dl vispgrädde 1 … Continued
FESTMARÄNGER
Stora sega maränger skojar man inte bort. Löjligt gott! Det här behöver du: 7 äggvitor5 1/2 dl strösocker100 gram fin mörkchoklad Gör så här:Sätt ugnen på 125-130 grader (varmluft) Knäck 7 ägg och ta vitan till ett rostfritt kärl.Kärlet har över ett hett vattenbad, vispa i sockret och vispa smeten tills den är luftig och … Continued