En festlig chokladig efterrätt som passar lika bra till middagsbjudningen som kalaset. Recept kommer från min bok ”Jennys Söta”. Du hittar den HÄR

Botten
150 gram smör + lite till formen
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fudgefyllning
300 gran vit choklad
100 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
100 gram smör, rumsvarmt
Topping
1 påse minimarshmallows
1 förpackning Oreokakor mini (alt vanliga Oreokakor i mindre bitar)
1 dl O’hoy chokladsås
flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
Smöra en springform, cirka 22 cm i diameter, och ”bröa” den med kakao. Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner vetemjölet. Grovhacka kakorna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Gör fudgefyllningen medans kakan svalnar: Finhacka vit och mörk choklad. Värm upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen och klicka ner smöret. Rör till en jämn smet. Låt svalna lite. Koka upp om det inte tjocknar. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.
Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows. Tryck ner mini-oreokakor, eller vanliga Oreokakor i mindre bitar, lite varstans. Ringla över chokladsås och strö över lite flingsalt. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR
Hur gör man detta oreokaka vill jag veta