Denna måste ni prova!
Det här behöver du:
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
Fyllning:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 gram smör
1 citron (finrivet skal + saft)
Garnering:
3 dl vispgrädde
1 dubbel-Daim
hackad färska bär
mynta + florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa ner lite av sockret i taget. Vänd sist ner Rice Krispies försiktigt. Fördela smeten på plåten.
Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 60-70 minuter, eller tills den släpper från pappret.
Fyllningen: Blanda alla ingrediensers i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme under omrörning. När krämen tjocknat tar du från värmen och häller upp i en skål, låt svalna.
Dela marängbotten i två delar, bred krämen över den ena botten, lägg på den andra som lock.
Vispa grädden och bred över tårtan. Toppa med bär hackad daim och mynta.
Pudra över florsocker.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR
Den kallas Styrsötårta här i vår familj.