Currykyckling i tunnbröd
Du behöver : 1 kycklingfile 1 tunnbröd smör blandsallad 3 körsbärstomater Rödlök 2 – 3 msk creme fraiche 1/4 dl jordnötter Curry Gör så här: Strimla kycklingen och stek den i curry. ( Gillar du inte curry så går det att byta ut mot vilken krydda som helst ) Sedan smörar du tunnbrödet, och fyller … Continued
Pizza på Tortillabotten
Tortillapizza Du kan variera dessa precis som en vanlig pizza. Förslag på topping på tortillabröden är : Tomatsås mozzarella tacofärs skinka Stekt tärnad (curry-) kyckling skivad chorizo jalapenos paprika oliver banan ananas Skivad lök och körsbärstomater Gratinera pizzan i ugnen på 225 grader i 10 minuter ( eller tills osten bubblar ) Smaklig … Continued
3 rätters och filmkväll
Började med varma mozzarella / skinka snittar. Fyll tunnbröden med mozzarella, och klippt rökt valfri skinka. Skär lagom stora bitar och grädda dem på 200grader tills osten smälter / bubblar. Och servera genast – gott som bara den. Varmrätten blev en ädelostfylld kyckling med soltorkad tomat : Serverad med krämig gratäng och pepparsås … Continued
LCHF-kyckling med en god limesallad
Jag har fått önskemål på lite ”nyttigare” mat – LCHF och GI. Och denna maten passar faktiskt alla då du kan välja själv om du vill servera potatis(-gratäng ) till den eller inte : Till 6 st fyllda kycklingfileér : 1 burk med färskost ( 200 gram ) – jag valde en smaksatt färskost. 1 pkt … Continued
Pyttipanna
Pyttipannan är bästa maten att göra då man får rester över 🙂 Och här behövs lite kokt potatis och lite korv, och vips så har man gjort sig en jättegod korvpytt : För ca 4 personer 12 medelstora kokta potatisar Smör 600 gram falukorv / eller annan korv 1 fin hackad gullök Salt och peppar … Continued