LCHF-kyckling med en god limesallad

Jag har fått önskemål på lite ”nyttigare” mat – LCHF och GI. Och denna maten passar faktiskt  alla då du kan välja själv om du vill servera potatis(-gratäng ) till den eller inte :

Till 6 st fyllda kycklingfileér :
1 burk med färskost ( 200 gram ) – jag valde en smaksatt färskost.
1 pkt bacon (ca 140 gram )

En härlig grönsallad på ruccola, tomat ( valfritt ) , paprika, rödlök, fetaost.
Jag tycker att det är gott att pressa lite lime över för att få mer syrlighet.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Klipp baconet tunt och rör i färskosten rör om om tills det blandat sig ordentligt .
Skär ett snitt på varje kycklingfile ( ett tips om du vill få lite vackra yta på kycklingen , är att du steker den i smör bara en liten stund på varje sida )
fyll sedan  upp varje fileé med färskostblandningen.
Salta lite och peppra innan du ställer in den i ugnen på en ugnssäker plåt i ca 40 – 50 minuter.
( Detta beror på hur tjock kycklingen är men köttsaften ska inte vara rosa – utan den ska vara klar )

Servera sedan kycklingen till en god sallad , och ev en god sås!!

2

4 responses to “LCHF-kyckling med en god limesallad

  1. linda skriver:

    Vad har du för god sås till? Ser ut på bilden som att du har någon förutom färskoströran? 🙂

  2. Anneli Ek skriver:

    Detta blev kvällens måltid, blev godkänt av familjen.
    Tack för att du gör veckomatsedlar, oftast något eller några recept som lagas hemma hos oss.

  3. annie skriver:

    Hej och tack för din inspiration.. Vad är det för sås du har till?
    Mvh Annie

  4. Lillemor L skriver:

    Tänkte lite som du nämner lite Jenny, att all mat kan ju göras som lchf eller GI om man tänker lite på vad som är med i receptet och vad man kan plocka bort eller lägga till eller bara byta ut mot någonting annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »