Baconinlindad lax

 

Du behöver:
Lax
Färskost ( tillexempel Philadelphiaost )
Bacon

Limesås för 4-6 personer :
3 dl vatten
300 gram färskost ( tex. philadelphiaost )
3 dl grädde
1 msk hummerfond ( ev. fiskfond )
2 dl creme fraiche
Juicen av en halv Lime
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Serveras med potatis och en god sallad.
Gör så här :
Skala och koka potatisen.
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Bred ut rikligt med  färskost över laxen och linda in i två – tre baconskivor.
Lägg dessa i en ugnssäker form och in i ugnen.
Under tiden gör du såsen,
Värm upp en kastrull med vatten och fond, låt sjuda upp.
Rör ner philadelphiaost, creme fraiche , grädde, senap, saften av limen och salt och peppar.
låt detta sjuda upp,  och häll sedan över den baconinlindade laxen.
Beroende på tjocklek på laxen så ska den stå i ugnen mellan 15- 25 minuter.
Servera sedan med en god sallad och potatis.
 
                                                                
 
Smaklig Måltid.
 
 

 

1

2 responses to “Baconinlindad lax

  1. tanja skriver:

    Alltså jag dog lite vid middagen.. barnen har fått torsdagspannkisar och jag mannen åt detta.. can have it 7 dar i veckan.

  2. Pia Jönsson skriver:

    Ska såsen hällas över laxen innan den ska in i ugnen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *