Kolapaj med mandariner

 

Du behöver : ( 8-10 personer )
10-12 digestivkex
25-50 gram smör ( testa er fram med kexen och smöret , tills ni får en lagom bra digestiveg. )
1 burk kondenserad mjölk
3-4 dl vispgrädde
2 mindre burkar med manariner
15 st nobless
Några rutor hackad mjölkchoklad

Gör så här:
Koka den oöppnade konservburken i 3 – 3 1/2 timme. Viktigt att hela burken täcks med vatten, under hela koktiden.
Kyl sedan ner den i kallt vatten. Finkrossa digestivkexen, och smält smöret och rör samman detta. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter ( ca 24- 26 cm )
Bred ut kolakrämen ( den kondenserad mjölken )  över digestivdegen:
Lägg ett lager med mandariner på kolan,
Vispa sedan grädden, så att den blir lagom fast.  Och bred över detta.
Dekorera sedan med nobless, finhackad choklad och nobless.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
10 år sedan

Kan man inte köpa den vanliga kondenserad mjölk med kolasmak i?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
10 år sedan

Du menar den karamelliserade mjölken ?
Ja den fungerar lika bra!

Sofia
10 år sedan

Typ banoffee pie fast med mandarin istället för banan? 🙂

Carina
9 år sedan

Hej!
Ska digestivebottnen stekas?

Nästa inlägg

Tex-Mex – stroganoff

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x