Pepparkaksgodis
Pepparkaksgodiset som jag skrev om igår , går att variera jättemycket. Här har jag gjort samma pepparkakskulor, men dessa är doppade i mörkchoklad med lite flingsalt. Det här behöver du : 150 gram pepparkakor 100 gram färskost (som t.ex Philadelphia ) ca 150 gram mörk kvalitets choklad ( 70 % ) Garnering : flingsalt … Continued
Saffransbiscotti
Det här behöver du : 150 gram sötmandel 3 dl strösocker 75 gram rumsvarmt smör 3 ägg 1 pkt saffran 7 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör så här : . Grovhacka sötmandel. Ställ ugnen på 200 grader. Stöt saffranet med lite strösocker, och sen rör du ihop detta med smör, resten av sockret med hjälp av … Continued
Vit chokladfudge med pistagenötter.
Vit chokladfudge med pistagenötter. Hur-Gott-Som-Helst ! 🙂 Jag skar upp min fudge lite för tidigt – därför blev det inte så fina kanter på den. Men den blev såå God. Du behöver : 1 dl grädde 3 dl strösocker 100 gram smör 75 gram vitchoklad 1 1/2 dl pistagenötter Gör så här : Häll … Continued
Mintkola
Sedan var det receptet på aftereight-kolan : Du behöver 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 3 msk kakao Garnering : ca 20 25 after eight bitar. Gör så här : Koka upp grädde, socker, kakao och sirap i en storbottnad kastrull. Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du … Continued
Pepparkakshus
Nu i eftermiddag har vi julpysslat och dekorerat pepparkakshus, så det står det härliga till! Ja- alla barnen utom Nomi har gjort tjusiga pepparkakshus- för Nomi åt upp sitt innan det var dags att göra dem fina 😀 En sådan liten gullunge!! Här har Thelma gjort istappar på sitt fina pepparkakshus : … Continued
Pepparkaksgodis
Missa inte att följa mig på instagram för ännu mera jolgodis uppdateringar: @jennysmatblogg Det här behöver du : 150 gram pepparkakor 100 gram färskost ( som tex. Philadelphia ) ca 200 gram mjölkchoklad Garnering : florsocker Gör så här : Mixa pepparkakorna i en mixer, tills det bara är smulor. Häll sedan dessa i en … Continued