Daimgodis

daim

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För  jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att  det bara blir segt.
Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .

Låt svalna lite innan du skär i lagom bitar. Men den ska inte hunnit bli kall!
Detta daimgodis är nästan onödigt gott !!

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
8 år sedan

Hej!

Hur många grader skall kolan hålla när man tar bort den från plattan, är det 120 grader?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Jag gjorde kulprovet. Grader beror på hur seg/ hård du vill ha Kolan.

8 år sedan

Det här ska jag verkligen testa! Det verkade både vara enkelt att göra och vara riktigt gott! 🙂

Tanja
6 år sedan

Hej tänkte fråga hur stor form hade du skulle vilja göra i samma storlek.

Jenny Warsen
Reply to  Tanja
6 år sedan

Det är en gratängform cirka 20 * 30 cm

Tanja
6 år sedan

Går det bra att frysa ? Eller ska de förvaras i kylen?

Emma
Reply to  Tanja
5 år sedan

Jag frös min daim/kola, inga problem. Men ta gärna fram den nån minut innan bjudning. Smakar bäst då tycker jag.

Linda
6 år sedan

urgoda! Älskar din blogg och dina recept!
kram Linda

6 år sedan

Hej jag undrar om man vill ha kolan hård hur länge ska den koka?
Tack för en enormt bra blogg

Jenny Warsen
Reply to  Marie
6 år sedan

Gör kultestet, När du droppar ner några droppar av den kokande smeten i kallt vatten såkommer du märka hur hård kolan blir när den stelnar. 🙂
Lcyak till

Nästa inlägg

Fisksoppa med smak av saffran

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x