Mintkola

 
Sedan var det receptet på aftereight-kolan :

 

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 msk kakao

Garnering : ca 20 25 after eight bitar.

Gör så här :
Koka upp grädde, socker, kakao och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula ) Då drar du bort kastrullen från plattan. Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på. Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar. När du hällt upp kolasmeten så placerar du ut after eight bitar över hela kolan, och efter ca 1 minut så kan du lätt smeta ut chokladen över hela kolan till ett jämnt lager. Låt svalna innan du skär i lagom bitar.

Detta är en favorit hemma hos oss!

1

8 responses to “Mintkola

  1. Jessica skriver:

    Hur många grader skall man koka den till ungefär? Tycker inte det blir bra med kulprov och kokar hellre efter termometer! 🙂

  2. Lisa skriver:

    Undrar också temperatur! Har aldrig lyckats med kulprovet…

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror hur hård du vill ha den. 120 grader?

  3. Emma skriver:

    Hur stor form använde du? Tänkte så man har något att gå efter 🙂

  4. Lisa skriver:

    Ok, får göra en omgång på 120 grader och pröva mig fram. Tack!

  5. Jonna skriver:

    Hej! Jag vill börja med att tacka för en en fantastiks blogg!! 🙂 jag undrar on man kan frysa in dom här?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tusen tack.
      Absolut, bara att frysa 🙂

  6. Petra skriver:

    Hej! Tänkte testa att göra dessa, ser ju så goda ut. Undrar bara vad för storlek på form du använde?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *