Krämig kycklingpaj

 

6 personer

Pajdegen
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen

3 stycken kycklingfileer
5 dl creme fraiche 34 %
3 tsk sambal oelek
1/2 orange paprika
2 st charlottenlök
1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
salt
2-3 Maizena
Mozarella
  

Sätt ugnen på 200- 225 grader

Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter.
Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö riven Mozarella över. Och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till.
 
Klar att servera.
15
Prenumerera
Notis om

29 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Supergod, tack för tipset!

Emma
7 år sedan

Kör du hela kycklingfiléer i pajen?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

Nej, skivade

Jenny
7 år sedan

Vad använder du för storlek på formen till pajen? 🙂

Lina
7 år sedan

Alltså, de här pajen – Helt sagolik! Jag och boyfriendon avgudar den!

7 år sedan

Supergod verkligen!! Ser fram emot lunchen i morgon vill jag lova! 😀

Doris
6 år sedan

Hade middag för mina barn med familjer idag, hade gjort både kycklingpajen och tacopajen. Jättegoda båda två! (Y) 🙂
Gillar verkligen dina recept, enkla och goda!

Lisa
6 år sedan

Älskar den!!! Inte förtjust i pajer med äggstanning! Denna är ju så krämig och god!

Josefine
6 år sedan

Vad är det för storlek på formen?

Pira
6 år sedan

Fick tips om din blogg av en jobbarkompis – är henne evigt tacksam ☺Prövade den här pajen och den är så god. Fuskade lite och använde kött från en grillad kyckling. Supergod – kommer göras fler gånger!!

Karin
6 år sedan

Supergod! Väldigt söt och fet, men kanske just därför supergod. 😉 Vår 5-åring tyckte den var ”god, men stark i munnen”, så det kanske kan vara ett tips till andra småbarnsföräldrar att dra ner på mängden sambal oelek.

Louise
6 år sedan

Hej! Ska det vara 5 dl créme fraiche? Det låter så mycket.

jennysmatblogg
Reply to  Louise
6 år sedan

Japp:)

Paula
6 år sedan

Mmmm. Så god den var! Och lite hetta med. Men det ger extra poäng hos oss. Kommer göras många fler gånger

Louise
6 år sedan

Jag vill gärna testa att göra den här goda pajen men är väldigt känslig för starkt. Kan jag använda någon annan krydda istället för sambal olek?

Anna
6 år sedan

Jättegod , hela familjen älskar den. Men måste fråga när jag lagar pajen så blir den alltid som en sås ( tjockare variant Dick men aldrig konsistens som en paj ) . Pajdegen blir bra . Vad gör jag för fel ?

Linda
5 år sedan

Rekomenderar du att göra matpajer i form med avtackningsbar kant? Passar denna att värma upp dagen efter och isf i hur många grader skulle du rekomendera och hur länge? Tänkte göra matpajer dagen innan vårt dop och sen värma upp dem i ugnen. 🙂

ANNA
5 år sedan

2-3 maizena? 2-3 vaddå?

jennysmatblogg
Reply to  ANNA
5 år sedan

Matskedar

Maggan
4 år sedan

Den godaste kycklingpaj jag ätit . Bästa receptet 🙂 nu ska den göras i kväll igen som jag längtar.

Victoria Reeve
4 år sedan

Vad ör det för storlek på formen?
Är det lättast att ha en springform eller kan man använda glas/porslinsoajform?

Anne
4 år sedan

Ett tips: ta även pressad vitlök i såsen. Supergod paj! 😀

Ingela
4 år sedan

Kan göra pajerna helt färdiga och frysa in?

jennysmatblogg
Reply to  Ingela
4 år sedan

Absolut 🙂

Ia
4 år sedan

Kan jag göra pajerna dagen innan och sätta dem i ugnen dagen efter?🤔

4 år sedan

Detta blev väldigt gott
Ett recept att spara

Tilda Bengtsson
10 månader sedan

Hej! Kan man byta ut mozzarellan mot vanlig riven ost? Hade ingen mozzarella hemma. Älskar verkligen pajen! 🙂

Inger
9 månader sedan

Supergod paj. Fick lämna receptet redan vid matbordet 🤣🙏

Nästa inlägg

Sega chokladrutor med nöttäcke

29
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x