Krämig kycklingpaj

 

6 personer

Pajdegen
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen

3 stycken kycklingfileer
5 dl creme fraiche 34 %
3 tsk sambal oelek
1/2 orange paprika
2 st charlottenlök
1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
salt
2-3 Maizena
Mozarella
  

Sätt ugnen på 200- 225 grader

Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter.
Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö riven Mozarella över. Och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till.
 
Klar att servera.
1

26 responses to “Krämig kycklingpaj

  1. Åsa skriver:

    Supergod, tack för tipset!

  2. Emma skriver:

    Kör du hela kycklingfiléer i pajen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, skivade

  3. Jenny skriver:

    Vad använder du för storlek på formen till pajen? 🙂

  4. Lina skriver:

    Alltså, de här pajen – Helt sagolik! Jag och boyfriendon avgudar den!

  5. jompen skriver:

    Supergod verkligen!! Ser fram emot lunchen i morgon vill jag lova! 😀

  6. Doris skriver:

    Hade middag för mina barn med familjer idag, hade gjort både kycklingpajen och tacopajen. Jättegoda båda två! (Y) 🙂
    Gillar verkligen dina recept, enkla och goda!

  7. Lisa skriver:

    Älskar den!!! Inte förtjust i pajer med äggstanning! Denna är ju så krämig och god!

  8. Josefine skriver:

    Vad är det för storlek på formen?

  9. Pira skriver:

    Fick tips om din blogg av en jobbarkompis – är henne evigt tacksam ☺Prövade den här pajen och den är så god. Fuskade lite och använde kött från en grillad kyckling. Supergod – kommer göras fler gånger!!

  10. Karin skriver:

    Supergod! Väldigt söt och fet, men kanske just därför supergod. 😉 Vår 5-åring tyckte den var ”god, men stark i munnen”, så det kanske kan vara ett tips till andra småbarnsföräldrar att dra ner på mängden sambal oelek.

  11. Louise skriver:

    Hej! Ska det vara 5 dl créme fraiche? Det låter så mycket.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp:)

  12. Paula skriver:

    Mmmm. Så god den var! Och lite hetta med. Men det ger extra poäng hos oss. Kommer göras många fler gånger

  13. Louise skriver:

    Jag vill gärna testa att göra den här goda pajen men är väldigt känslig för starkt. Kan jag använda någon annan krydda istället för sambal olek?

  14. Anna skriver:

    Jättegod , hela familjen älskar den. Men måste fråga när jag lagar pajen så blir den alltid som en sås ( tjockare variant Dick men aldrig konsistens som en paj ) . Pajdegen blir bra . Vad gör jag för fel ?

  15. Linda skriver:

    Rekomenderar du att göra matpajer i form med avtackningsbar kant? Passar denna att värma upp dagen efter och isf i hur många grader skulle du rekomendera och hur länge? Tänkte göra matpajer dagen innan vårt dop och sen värma upp dem i ugnen. 🙂

  16. ANNA skriver:

    2-3 maizena? 2-3 vaddå?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Matskedar

  17. Maggan skriver:

    Den godaste kycklingpaj jag ätit . Bästa receptet 🙂 nu ska den göras i kväll igen som jag längtar.

  18. Victoria Reeve skriver:

    Vad ör det för storlek på formen?
    Är det lättast att ha en springform eller kan man använda glas/porslinsoajform?

  19. Anne skriver:

    Ett tips: ta även pressad vitlök i såsen. Supergod paj! 😀

  20. Ingela skriver:

    Kan göra pajerna helt färdiga och frysa in?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  21. Ia skriver:

    Kan jag göra pajerna dagen innan och sätta dem i ugnen dagen efter?🤔

  22. Tobias skriver:

    Detta blev väldigt gott
    Ett recept att spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *