Krämig kycklingpaj

 

6 personer

Pajdegen
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen

3 stycken kycklingfileer
5 dl creme fraiche 34 %
3 tsk sambal oelek
1/2 orange paprika
2 st charlottenlök
1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
salt
2-3 Maizena
Mozarella
  

Sätt ugnen på 200- 225 grader

Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter.
Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö riven Mozarella över. Och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till.
 
Klar att servera.
1
Prenumerera
Notis om
26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Supergod, tack för tipset!

Emma
5 år sedan

Kör du hela kycklingfiléer i pajen?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
5 år sedan

Nej, skivade

Jenny
5 år sedan

Vad använder du för storlek på formen till pajen? 🙂

Lina
5 år sedan

Alltså, de här pajen – Helt sagolik! Jag och boyfriendon avgudar den!

5 år sedan

Supergod verkligen!! Ser fram emot lunchen i morgon vill jag lova! 😀

Doris
5 år sedan

Hade middag för mina barn med familjer idag, hade gjort både kycklingpajen och tacopajen. Jättegoda båda två! (Y) 🙂
Gillar verkligen dina recept, enkla och goda!

Lisa
4 år sedan

Älskar den!!! Inte förtjust i pajer med äggstanning! Denna är ju så krämig och god!

Josefine
4 år sedan

Vad är det för storlek på formen?

Pira
4 år sedan

Fick tips om din blogg av en jobbarkompis – är henne evigt tacksam ☺Prövade den här pajen och den är så god. Fuskade lite och använde kött från en grillad kyckling. Supergod – kommer göras fler gånger!!

Karin
4 år sedan

Supergod! Väldigt söt och fet, men kanske just därför supergod. 😉 Vår 5-åring tyckte den var ”god, men stark i munnen”, så det kanske kan vara ett tips till andra småbarnsföräldrar att dra ner på mängden sambal oelek.

Louise
4 år sedan

Hej! Ska det vara 5 dl créme fraiche? Det låter så mycket.

jennysmatblogg
Reply to  Louise
4 år sedan

Japp:)

Paula
4 år sedan

Mmmm. Så god den var! Och lite hetta med. Men det ger extra poäng hos oss. Kommer göras många fler gånger

Louise
4 år sedan

Jag vill gärna testa att göra den här goda pajen men är väldigt känslig för starkt. Kan jag använda någon annan krydda istället för sambal olek?

Anna
4 år sedan

Jättegod , hela familjen älskar den. Men måste fråga när jag lagar pajen så blir den alltid som en sås ( tjockare variant Dick men aldrig konsistens som en paj ) . Pajdegen blir bra . Vad gör jag för fel ?

Linda
4 år sedan

Rekomenderar du att göra matpajer i form med avtackningsbar kant? Passar denna att värma upp dagen efter och isf i hur många grader skulle du rekomendera och hur länge? Tänkte göra matpajer dagen innan vårt dop och sen värma upp dem i ugnen. 🙂

ANNA
3 år sedan

2-3 maizena? 2-3 vaddå?

jennysmatblogg
Reply to  ANNA
3 år sedan

Matskedar

Maggan
2 år sedan

Den godaste kycklingpaj jag ätit . Bästa receptet 🙂 nu ska den göras i kväll igen som jag längtar.

Victoria Reeve
2 år sedan

Vad ör det för storlek på formen?
Är det lättast att ha en springform eller kan man använda glas/porslinsoajform?

Anne
2 år sedan

Ett tips: ta även pressad vitlök i såsen. Supergod paj! 😀

Ingela
2 år sedan

Kan göra pajerna helt färdiga och frysa in?

jennysmatblogg
Reply to  Ingela
2 år sedan

Absolut 🙂

Ia
2 år sedan

Kan jag göra pajerna dagen innan och sätta dem i ugnen dagen efter?🤔

2 år sedan

Detta blev väldigt gott
Ett recept att spara

Nästa inlägg

Sega chokladrutor med nöttäcke

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x