Valnötskola

 

kanel
Denna kolan var extremt god – och tacksamt nog mycket lättgjord

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
100 gram valnötter / hasselnötter

Gör så här :
Koka upp grädde, socker, och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
Då drar du bort kastrullen från plattan, och häller ner de hackade nötterna.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.

Låt svalna innan du skär i lagom bitar.
 

 

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *