Fylld köttfärslimpa

Idag tänkte jag bjuda på Fylld köttfärslimpa :

 

Du behöver för 7- 8 portioner  : 

1 kg köttfärs
smör
1 pressad vitlök
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar  med creme bonjour  / alt. 1 ask philadelphiaost

Serveras med potatismos och brysselkål.

Gör så här :
Ställ ugnen på 175- 200  grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna smet, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken , och pressa ner vitlöksklyfta innan du blandar smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem på plastfolie.

Bred ut philadelphiaosten, och rulla sedan ihop detta till en fin köttfärslimpa.
Lägg i smord form och in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

Låt stå i ugnen  i ca 40- 50 minuter, eller tills färsen är genomstekt.Servera sedan den fyllda köttfärslimpan till ett gott potatismos och lite. Färsk , nykokt brysselkål.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
10 år sedan

Hej!

Jag är inte helt bekväm i köket men gillar skarpt dina recept. Nu har jag äntligen tagit mod till mig att prova också och då blev det en del frågetecken. Menar du en vitlöksklyfta i receptet? Det står bara en vitlök. Sedan står det att du delar färsen på hälften, vad gör du med den andra hälften? Blir det ”locket”?

Jenny Warsen
Reply to  Camilla
10 år sedan

1 vitlöksklyfta och ja det blir locket 🙂
det är ett gamlat recept, jag var inte så tydlig i min beskrivning då 🙂

Emma
10 år sedan

Måste säga att Jag ÄLSKAR din sida!! Varje gång jag ska göra mat från recept så gör jag alltid dina!! Och blir lika gott varje gång! 🙂 idag blir det den här köttfärslimpan

Jenny Warsen
Reply to  Emma
10 år sedan

Vad glad jag blir <3

Nästa inlägg

Julpyssel

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x