Välkommen Måndag,
Hoppas ni också har haft en riktigt fin och solig helg. Under veckan som gått så har vi passat på att vårstädade i trädgården, räfsat gräsmattan och klippt äppelträden. Riktigt roligt är det att se alla fina vårblommor som dyker upp i hela trädgården just nu. De hinner inte synas så länge bara – för Nomi plockar in alla blommor hon ser och sätter dem i vasen på köksbordet
Och på tal om trädgård – jag behöver lite tips och råd.
Vi har bestämt att vi ska plantera en syrenhäck. Tänkte höra om det är någon som vet när bästa årstiden för att göra detta är ?
Middagmaten igår blev pizza ( igen) . Tycker det är himla gott. Denna gången blev det med massa salami på.
Till två plåtar pizzor ( tunna
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl
Topping:
Tomatsås / pizzasås
Pepparsalami
Färskost
Egen riven ost
( färdigköpt riven ost är inte lika god )
Massa färsk oreganokrydda
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig.
Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig.
Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar.
Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar,
och lägg på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten och resten av fyllningarna.
Istället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.
Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader