askar i plåt

Jag hittade även fina lite större plåt- askar igår på ullared,
fina att ha på bordet eller i fönstret. Perfekt att förvara små saker i.

IMG_2184

Och jag hittade blandannat ett såååå fint zinkhus,fina godisskålar, och en beige vårkappa till mig.

0
4 kommentarer

Lite nytt till påskpyntet

Jag brukar inte påskpynta så jättemycket till påsk,  lite fjädrar och några påsk-kycklingar brukar ställas fram på köksbordet.
Nu hittade jag två nya fina  i tyg…

IMG_2235

IMG_2241

Påskkycklingar i rutigt och beiget tyg.

0
3 kommentarer

Krämigaste lasagnen

Tack för fina hälsningar – vi hade en kanondag idag på Ullared ( och det var inte alls jättemycket folk som jag hade räknat med )Jag ska fota mina gekåsfynd, så fort jag hinner  – men tills dess vill jag tipsa om denna krämigaste lasagnen som jag lagade nu i veckan.

lasagne-002

Detta blir 1 stor form ,
eller två stycken lasagne-formar :

lasagneplattor (färska )
600 – 700 gram blandfärs
Smör
1 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
2 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2  dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås:
10  dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca  1/2- 1  dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader
Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvånd så mycket mjöl tills bechamelsåsen blir krämig.
Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor.  Avsluta och börja med såsen. Toppa med riven ost innan gratinering  Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 25-30  minuter eller tills den är klar .

 Smaklig måltid!!

IMG_1064

9
24 kommentarer

Första dagen på påsklovet

God morgon allesammans.

Här ringde klockan extra tidigt idag, det är första dagen på påsklovet och  jag & Thelma och hennes kompis Tindra ska  åka till Ullared idag.  Eller rättare sagt gekås, som det ju heter. Gissar att det kommer vara väldigt mycket folk med tanke på att det är lov – vi kanske ses där –  då hoppas jag att du kommer fram och säger hej!  Det hade varit jätteroligt.

Sedan hade vi planerat att grilla lite till middag igår –  köttet var marinerat och alla de andra tillbehören redan förberedda , och då började det regna….. så vi fick helt enkelt laga maten inomhus istället, kotletterna stektes och serverades med en god sallad , pommes och hemmagjorda vitlökssåsen.

IMG_2158

Frukostmackorna är nerplockade i fikakorgen , så nu är det dags att åka.

Ha en jättefin Måndag 🙂

0
8 kommentarer

amerikanska chips-nyheter

 

Lite amerikanska chipsnyheter från OLW finns nu bland snackshyllorna i butik.
Jag har inte hunnit provsmaka dessa än. … Men betyg kommer uppdateras här såsmåning om.

Vill man kan man även gå in och rösta fram sin favorit på deras hemsida.

IMG_2079

Har ni provsmakat någon av chipsen?

0
5 kommentarer

Godaste nutellaglass

Flera har hört av sig om att det är svårt att komma in på matbloggen under helgen.
Det beror på lite tekninska problem – men det ska snart vara fixat …

Jag satt precis och bläddrade igenom mina gamla recept – och hittade den goda nutella glassen. Måste tipsa om den igen. Om ni bara ska göra hemmagjord glass en enda gång, så är det denna! God som bara den.

3 dl grädde
3 ägggulor
1 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
( 2 dl ) Nutella ( Går bra med mindre )

 

Gör så här:
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, så att grädden blir fluffig och fast.
Värm upp/ smält nutellan över ett vattenbad så att den blir ljummen.
Vänd ner grädden i äggulesmeten och vänd sist i den ljumna nutellan, och lägg sedan smeten i en form.

 

Glassen ska frysas i minst 4 timmar innan servering.

6
11 kommentarer

Lite målning

Jag vet att många av er är lite nyfikna på nya (eller rättare sagt gamla) huset –  vad vi har ändrat, tapetserat och målat om och så.

Och jag såg att jag hade lite bilder nu i datorn…. Vi  bestämde oss för att  behålla den platsbyggda vita hyllan i vardagsrummet på nedervåningen ,och insåg att denna nog  behövde en liten ommålning  innan vi flyttade in-  för vita möbler gulnar ju lite tiden….

IMG_9958

Här har jag ungefär hunnit med att måla de nedersta hyllorna bokhyllan – ser ni skillnaden ?

Men nu är det dags att stänga ner datorn för dagen.  Ni glömmer väl inte bort Earth Hour  ( 20.30 – idag )
det är dags att släcka alla lamporna i en timma.

Nu önskar jag er alla  en fortsatt fin lördagskväll.

IMG_1750

0
1 kommentar

Loka likes mash-up

Vi har provat lite nyheter bland bubbelvattnet denna gången från Loka.
Loka likes mash-ups och det är otippade smaker som blandats.

IMG_1457

Smakerna var banan & Kiwano , päron & pitanga och jordgubb & lakrits

Här jordgubb och lakrits- den får två av fem stjärnor av mig.

IMG_2086

 

Den godaste smaken tycker jag var päron & pitanga- vattnet.
Det kommer jag köpa fler gånger.

0
4 kommentarer

Vinnaren av Hercules

hercules-1
Så många tävlingsbidrag som kommit in angående köksmaskinen Hercules från OBH nordica,
Och helst hade jag velat att ni skulle få en varsin – men nu kan jag bara lotta ut en

Den som vinner denna fin fina Hercules är :

Cissi Åhlander

 

 

Grattis grattis grattis till dig : 

 

Maila dina adressuppgifter till mig : jennysmatblogg@hotmail.se
Så kommer snart din storvinst som ett paket på posten!  🙂

 

0
3 kommentarer

Nu snart dags för lets dance

God fredagskväll alla vänner.


Hoppas ni haft en fin vecka – och att ni får en fortsatt fin helg.

Nu är det alldeles snart dags för Lets Dance på 4:an  och det kan vi ju inte missa!
Vi har plockat fram chips, ostbollar och popcorn… och så lite choklad med lakritsfyllning.

IMG_1092
Denna är så himla god!
Tur för mig  att ingen annan i familjen tycker om den 🙂

0
4 kommentarer