Hemmagjorda potatischips i ugn

Har ni gjort egna chips någon gång ?   Det är jättelätt och tar inte speciellt lång tid.

Dessa krispiga  potatischips kryddade vi med sourcreme & onion krydda.
Kryddorna är popcornkrydda och  går att köpa på biograferna, men har även sett att de finns billigare att köpa vid popcornen i mataffärerna.

IMG_4605-001

Tycker man inte om olivolja, så välj en olja som är naturell, t.ex rapsolja

Till 1 plåt:
2 potatisar
olivolja
Popcornkrydda

Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader,
Tvätta potatisen väl eller skala. Skiva den i tunna skivor, med tillexempel en osthyvel,  och lägg bitarna på hushållspapper
så överflödig vätska försvinner.  Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut dem och ringla över olivolja , alternativt pensla dem med olja. Och ställ in cirka 10 – 15 minuter igen. Tills de fått fin färg.
När du tar ut dem  lägg dem på ett hushållspapper så överflödig olja försvinner, och krydda dem med valfri krydda eller salta.

Klara att servera

2

17 responses to “Hemmagjorda potatischips i ugn

  1. Katta skriver:

    Mmmm !
    Gott gott gott i gott gott 🙂

  2. Katarina skriver:

    Gott! Jag har gjort chips i mikrovågsugnen 🙂 Kram

  3. Malin skriver:

    Jag testar dom just nu.
    På din bild ser dom jättegoda ut!

  4. dennan skriver:

    Vilken popcorn krydda ska man ha?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vilken man vill, de finns att köpa i affären åp tillexempel Willys

  5. Dampe skriver:

    Smakar som gudarnas skinnflagor, sjukt gott!

  6. Anna skriver:

    Mina fastnade och gick inte få bort och blev mer sega än krispiga, va blev fel?

    1. Jenny Warsen skriver:

      De skulle kanske varit inne lite längre ?

  7. Anna skriver:

    Åh så bra recept! Använde delar som en grund till mina chips igår:) supergott o enkelt!

  8. Anna skriver:

    Blir dom krispiga i ugnen eller en stund efteråt?! Tänkte
    Bara så jag inte tar ut dom förtidigt! Mvh Anna

  9. Elin skriver:

    Ska det vara fast eller mjölig potatis? 🙂

  10. Martina skriver:

    Nä detta tyckte jag var värdelöst. Vi hade dem i ugnen hur länge som helst. I kanterna blev de bruna o hårda o i mitten var de bara mjuka och sega. Blev liksom inte mer än skivad potatis….

  11. Martina skriver:

    Och stämmer verkligen 150 grader bara? ?

  12. Lova skriver:

    Håller på just nu med som! Får se hur det blir?

  13. Jonna skriver:

    Provade alldeles nyss att göra recept. Gjorde dock bara med de som fanns tillgängligt här hemma. Så det blev med Icas små delikatess potatis och det blev en annan smak på dom, popcornsmak cheddar och bacon, salt och grillkrydds smak. Blev även en blandning av olivolja och flytande margarin då olivoljan höll på att ta slut. (och jag tidigare fått tipset om att smör gör strips, chips och liknande extra krispigt) Bra tips och väldigt fin bild till! 4/5!

  14. Michaela skriver:

    måste provas 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *