Hemmagjorda potatischips i ugn

Har ni gjort egna chips någon gång ?   Det är jättelätt och tar inte speciellt lång tid.

Dessa krispiga  potatischips kryddade vi med sourcreme & onion krydda.
Kryddorna är popcornkrydda och  går att köpa på biograferna, men har även sett att de finns billigare att köpa vid popcornen i mataffärerna.

IMG_4605-001

Tycker man inte om olivolja, så välj en olja som är naturell, t.ex rapsolja

Till 1 plåt:
2 potatisar
olivolja
Popcornkrydda

Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader,
Tvätta potatisen väl eller skala. Skiva den i tunna skivor, med tillexempel en osthyvel,  och lägg bitarna på hushållspapper
så överflödig vätska försvinner.  Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut dem och ringla över olivolja , alternativt pensla dem med olja. Och ställ in cirka 10 – 15 minuter igen. Tills de fått fin färg.
När du tar ut dem  lägg dem på ett hushållspapper så överflödig olja försvinner, och krydda dem med valfri krydda eller salta.

Klara att servera

4
Prenumerera
Notis om
17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

oh så skoj!

Katta
8 år sedan

Mmmm !
Gott gott gott i gott gott 🙂

8 år sedan

Gott! Jag har gjort chips i mikrovågsugnen 🙂 Kram

8 år sedan

Jag testar dom just nu.
På din bild ser dom jättegoda ut!

dennan
7 år sedan

Vilken popcorn krydda ska man ha?

jennysmatblogg
Reply to  dennan
7 år sedan

Vilken man vill, de finns att köpa i affären åp tillexempel Willys

Dampe
7 år sedan

Smakar som gudarnas skinnflagor, sjukt gott!

Anna
6 år sedan

Mina fastnade och gick inte få bort och blev mer sega än krispiga, va blev fel?

Jenny Warsen
Reply to  Anna
6 år sedan

De skulle kanske varit inne lite längre ?

6 år sedan

Åh så bra recept! Använde delar som en grund till mina chips igår:) supergott o enkelt!

Anna
6 år sedan

Blir dom krispiga i ugnen eller en stund efteråt?! Tänkte
Bara så jag inte tar ut dom förtidigt! Mvh Anna

Elin
6 år sedan

Ska det vara fast eller mjölig potatis? 🙂

Martina
5 år sedan

Nä detta tyckte jag var värdelöst. Vi hade dem i ugnen hur länge som helst. I kanterna blev de bruna o hårda o i mitten var de bara mjuka och sega. Blev liksom inte mer än skivad potatis….

Martina
5 år sedan

Och stämmer verkligen 150 grader bara? ?

Lova
4 år sedan

Håller på just nu med som! Får se hur det blir?

4 år sedan

Provade alldeles nyss att göra recept. Gjorde dock bara med de som fanns tillgängligt här hemma. Så det blev med Icas små delikatess potatis och det blev en annan smak på dom, popcornsmak cheddar och bacon, salt och grillkrydds smak. Blev även en blandning av olivolja och flytande margarin då olivoljan höll på att ta slut. (och jag tidigare fått tipset om att smör gör strips, chips och liknande extra krispigt) Bra tips och väldigt fin bild till! 4/5!

4 år sedan

måste provas 🙂

Nästa inlägg

Filmtips önskas

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x