Grillade hamburgare

Hej och god kväll alla bloggisar!

Vilken solig och fin söndag vi har haft, helt underbart. Har inte funnits tid att sitta vid datorn,
utan vi har fortsatt med trädgårdsarbetet och barnen har spelat fotboll och spelat badminton. Och både lunch och middag har vi ätit ute idag.

Grillade hamburgare med pommes blev det nyss

IMG_1425

Du behöver:
700 gram nötfärs
2 msk Hp Sause eller koncentrerad fond
1 tsk sambal oelek
1 ägg
Salt och nymalen peppar
Olivolja

Majonnäsen:
2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar

Vill du smaksätta majonnäsen så kan du droppa ner lite citron,
vinäger eller cayennepeppar efter egen smak och tycke
.

Tillbehör:
Friterade pommes, Hamburgerbröd, sallad, tomat, stekt bacon skivad gul lök och hemmagjord majonnäs

Hamburgarna:

Blanda ihop alla ingredienserna till hamburgarna, forma till fyra stycken burgare.
Pensla burgarna med olivolja , då fastnar de inte lika lätt. Lägg dem på grillen tills de är lagom gyllene och klara.

Majonnäsen:

Ta fram äggen och oljan så att de är rumstempurerade,för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.Separera äggvita / äggula, lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det sedan fluffigt.Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i lite mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen tills all olja är i. Sen har du gjort en fluffig och god majonnäs

Servera hamburgaren med de goda tillbehören,
och  med nyfriterade pommes.

IMG_1427

1

7 responses to “Grillade hamburgare

  1. Hanna skriver:

    Härlig helg med nytta i trädgården och god mat!

  2. Hemburgare, så gott! Pluspoäng för majon:)

  3. Helena skriver:

    Så gott att grilla i det soliga vädret!:)Ser så gott ut. Har du bakat bröden också?

  4. Roligt att grilla. Hemgjorda hamburgare är bäst

  5. Eva Persson skriver:

    Hej

    När du friterar strips vilka använder du helst då?

    Eva

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Eva,
      Märket spelar inte så stor roll när man friterar, jag brukar köpa de billigaste.
      det är oljan som är viktigast för att de ska bli goda. 🙂

  6. Gotlandsbagaren skriver:

    Det är ju så gott med hemgjorda hamburgare.
    Man bakar brödet själv och gör hamburgarna själv.
    Det behövs nästan ingenting annat än ett gott bröd och en riktigt god och saftig burgare till det 🙂

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/hamburgerbrod.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *