VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSMUFFINS

Detta är en återkommande favorit här hos oss. Funkar bra att frysa in också.

Till cirka 8 stycken blåbärsmuffins behöver du:
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vaniljfyllning: 1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )

Topping: 3 dl blåbär

Crunchet: 
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten.  Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten. Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter. Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.

Lovar att dessa kommer göra succé på fikabordet, och extra roligt att baka & bjuda på om man plockat sina egna blåbär.

Smaklig fika

1
Kommentera

FRANSKA MARÄNGER MED CHOKLAD

Festliga maränger som är roligt att bjuda på. Alla vill alltid ha recept på dessa.

Det här behöver du: 
7 äggvitor
5 1/2 dl strösocker
100 gram fin mörkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 125-130 grader (varmluft) Knäck 7 ägg och ta vitan till ett rostfritt kärl.
Kärlet har över ett hett vattenbad, vispa i sockret och vispa smeten tills den är luftig och fluffig och den ska bli varmare än fingerljummet cirka 50- 60 grader. Ta sedan bort kärlet och fortsätt vispa smeten tills den svalnar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad, sen ska du ringla ned chokladen i smeten, vänd bara i den försiktigt. För då blir chokladkontrasten vackrare. Klicka upp marängsmeten med stora skedar – ca 9- 10 stycken. Låt stå i mitten på ugnen i ca 50-55 minuter. Låt svalna något innan det är dags att servera.

1
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAM FÖR BUBBLEROOM

MIN CRUNCHY GRANOLA MED SMAK AV SÖTT & SALT

En hemgjord krispig granola är typ det godaste jag vet på min yougurt! Sprängfylld på proteiner.
Blanda i de nötter du gillar bäst helt enkelt. Vill ni så blanda även i torkad frukt.
Men så här gör jag.

Det här behöver du:
2 – 3 dl havregryn
2 dl solroskärnor
2 dl hackade nötter ( hassel / valnötter, mandel)
1/2 dl pekannötter
1/2 dl pumpafrön
3 msk linfrön
kanel efter smak & tycke
2 msk honung
1 burk med jordnötssmör.

Gör så här:
Ställ ugnen på 100 – 120 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
rör ihop alla ingredienserna till en kletig smet. fördela ut på plåten och rosta tills det får en vacker färg. Cirka 30-45 minuter beroende på ugn.
Låt svalan och förvara i glasburk med lock.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och nu har massa nyheter bland höstjackor trillat in.
kolla in massor av favoriter HÄR

10
Kommentera
Reklam för Bubbleroom

NATTJÄSTA FRALLOR

Är det något som Nomi & jag uppskattar till helgfrukosten så är det just dessa nattjästa frallor. Så smidiga dessutom, nybakat bröd på nolltid.

Det här behöver du: 
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
10-11 dl siktad vetemjöl

Soltorsfrön till topping

 

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt. Toppa med frön och skjuts in i ugnen. Grädda i 15-20 min.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Sedan har Bubbleroom precis släppt deras höstkollektion. In och kolla på alla dessa fina kläderna!
Klicka här

6
Kommentera

TIK-TOK TREND

Detta är en goding som jag sett på Tik-Tok, och jag bjöd på den nu i somras när jag hade vänninorna över. Busenkelt att göra och riktigt gott för att vara slutresultatet av en helt vanlig potatisbulle 😉

Du behöver bara en helt vanlig potatisbulle ( antingen hemgjord eller köpt i halvfabrikat i frysdisken )
Pensla ett våffeljärn med smör och grilla den lilla bullen däri.
Toppa sedan med smetana, rom, dill och massor med handskalade räkor. Servera med en citron.

2
Kommentera

IBLAND ÄR DET BARA SÅ LÖJLIGT GOTT

…. med hämtpizza. Och ska man unna sig så ska man göra det ordentligt.
Eller hur?

Kebabpizza med extra allt och ett stort glas med Pepsi Max.
Efter det så blir det matkoma. Pizzan på bilden är en av de flytt-pizzor som intagits under tiden möbellasset har gått från Dunö in till stan. Mums-

1
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Hej där raringar.
Som jag saknat er!
Här har det hänt så mycket i sommar, och nu äntligen börjar vi komma iordning i nya lägenheten. Vi har packat, varit stammisar på återvinningen och monterat möbler i veckor. Ska visa er en rundvisning på Instagram nästa vecka, nu när allting börjar landa.
Men nu kickar snart skolorna igång igen, och vad passar då bättre än lite rutiner och veckomatsedlar varje söndag igen. Hoppas ni gillar

Måndag : Raggmunkar med potatis- & morotsriv (veg)
Tisdag : Torsk med kokt potatis & dillsås
Onsdag : Krämig köttfärsås med massa örter
Torsdag : Öländsk Lufsa
Fredag : Den godaste köttfärspajen

Det här behöver du:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull

Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

Något gott till kaffet : Sega chokladsnitt

Det här behöver du:
220 gram smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Garnering
1 uppvispad äggula
pärlsocker

Gör dina kalaskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela till tre delar & rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10-12 minuter.

Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Fungerar finfint att frysa in om det blir något över.

17
2 kommentarer

KLADDKAKSMUFFINS MED VITCHOKLAD

Detta behöver du :
100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl  strösocker
2 dl mjöl

Garnering : Vispad Grädde + bär

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg – och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar ( ca 2/3 -delar ) Och grädda i mitten på ugnen 8-12 minuter. Eller tills de fått lite färg. Toppa dem när de svalnat med grädde och bär.

4
Kommentera

I DAG FICK JAG NYCKLARNA TILL LÄGENHETEN

Nu har vi två veckor på oss att flytta, det känns så spännande att få påbörja detta nya kapitel.
Så roligt att ni vill följa med, och självklart så firade vi in nya lyan med lite rött och en chark- & ostbricka
Kommer visa nya lägenhet & inredningen på Instagram så missa inte att följa mig där. På återseende snart igen.

0
Kommentera

Pizzabullar

Det här behöver du  till ca 30-35 små pizzabullar  :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )

Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
3 pkt bacon
3 dl riven ost

Garnering:
Uppvispat ägg
ost

Gör så här:
Klipp baconet smått, och fräs detta. Låt svalna.
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner  nästan allt mjöl och  även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.

Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen, och strö över fyllningen.  Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger dy upp bullarna på bakplåten eller i formar.
åt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör, över riktligt med ost innan de ska gräddas i mitten av ugnen .

26
1 kommentar