Jag är en riktig frukostmänniska – tycker det är så gott och vill gärna sitta länge, lyssna på radion och småäta 🙂
På vardagarna ställer jag väckarklockan halvtimme innan för att slippa stressa. Och en frukost med varma bakeoff smörgåsar, gott kaffe , nypressad blodapelsinjuice och kokt ägg fick starta denna dagen….
Färskpressad apelsinjuice är så himla gott – och med blodapelsiner blir det så vacker färg,
med massa is ska det vara också…. Gott och nyttigt.
I går såg köket eller rättare sagt vår matplats ut så här, i någolunda ordning – men idag är det ett mindre kaos….. flyttkartonger precis överallt.
Jag och Nomi har fortsatt att packa och städa hela dagen , förutom några pauser där vi varit vid lekplatsen och sedan handlat mat. Och snart får jag mer flytthjälp – för Jacob & Thelma kommer snart hem från skolan/ kompisarna, och de ville hjälpa till med att packa och fixa till flytten. Tack tack 🙂
Fick ett mail om några frågor kring vårat köket- och här kommer svaren : golvet är valnöt, kaklet är en brons/guldig glasmosaik från italien och karmstolarna är från Mio. Missade jag något – så är det bara att fråga igen.
Och vide – är så vårigt och fint att dekorera med. Vita ulliga videkvistar i en stor vas på köksbordet.
Ja, middagen igår har jag inte skrivit om – det blev barnens favorit. Köttfärsfyllda pastastubbar, med tomatsås och ostsås.
Det blir väldigt gott – speciellt när man lagar med färsk pasta.
Middagen idag blir också pastarullar- för det är perfekt att göra sådana här maträtter så att det räcker i två dagar.
Precis som lasagne så tycker jag att denna maträtten nästan är godast efter att ha stått till sig en dag extra i kylskåp.
Min elvisp trillade bokstavligen sönder i förra veckan. Den var riktigt gammal – så det var nog dags för en ny nu.
Jag ville ha en vit, enkel men inte alltför plastig. Och jag hittade denna av märket : Gourmet / Wilfa
Fyndet hittade jag på rea – på Mediamarkt
endast 99 : –
Men nu ska Nomi och jag åka till Ica och handla,
det blir broccolisoppa idag till lunchmenyn.
Varmrätten från i fredags var fylld fläskfile.
Vi fyllde en filée med mozzarella och soltorkad tomat, och en med smaksatt färskost. Och äter du LCHF-kost så kan du servera fläskfilen med kokta grönsaker,
eller broccolimos istället för potatisgratäng.
Till två fyllda fläskfileér
2 fläskfiler
salt & peppar
Smör
Mozzarella
10 klippta soltorkade tomater
basilika
Alternativ 2. : 1 burk med valfri smaksatt färskost
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Putsa fileen, och skär ett snitt längst hela .
Fyll upp den med fyllningen, och trä ihop filen med tandpetare.
Bryn filen runt om i smör – så att den får en fin yta.
Ställ sedan in i ugnen i ca 50-60 minuter ( eller tills innertemperaturen är 72 grader)
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det.
Jag lovade att skriva ut receptet på pajerna idag, och här kommer detta nu 🙂
Smulpaj med hallon- innan de gräddades i ugnen.
Och till 6- 7 stycken minipajer ,
eller en vanlig paj behövs detta:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
250- 300 gram hallon
ca 1/2 – 1 dl socker till bären
1- 2 msk potatismjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop ingredinerna till pajdegen, det ska bli en gryning massa.
smörj en form med smör och lägg i bären.
Sockra och pudra över potatismjöl. Fördele sedan över degen på pajerna.
Och grädda i ca 20 minuter.
Servera sedan pajerna varma med kall vispad vaniljsås.
Dags att presentera tio lyckliga vinnare i Ballerina-tävingen.
Det har varit väldigt många tävlande, och jag har helt enkelt bara lottat ut tio stycken.
Följande tio har vunnit 4 stycken förpackningar med dessa nyheter från Ballerina.
Ika : Jag är med och tävlar! Original har jag smakat, så goda! Men vore kul att smaka de andra också Sandra L :Yummy! Lät för gott för att låta bli att tävla, dessutom så är jag ju barnsligt förtjust i att testa nya saker Felicia :Älskar ballerina.. måste bara testa dessa Jessica : Hej Svejs. Åhh så goda de ser ut. Jag vill vara med !! Kram på dig Jessica Madde :Jag älskar chokladkakor och skulle gärna vinna lite kakor Ammi :Jag är med Åsa :Åhh!! Mums! Choklad är mitt mellannamn Hoppas att jag vinner! Annika:Jag vill vinna! Jessica S :Med många kalas framöver är ett kakförråd inte fel alls! Ida :Åhh, vad gott! Jag vill vinna
Idag står det städning och packning på schemat. Om bara några dagar bär flytten av , och det är mycket att fixa med här hemma. . . Tömma ur förråd och rensa ur,och städa. Och för att inte nämna alla flyttkartonger som snart kommer att vara utspridda över hela huset. Jag kommer även utes vinnarna till kakorna under dagen. Så håll utkik. Det är roligt att läsa att det är så många kakmonster här bland alla läsare – det var jättemånga som har varit med och tävlat! 🙂
Men nu min vänner- så måste jag återgå till flyttkartongerna
En söt vårfin bukett med gula och orange färger ….
Hejsan!
Drygt en timme kvar tills det är dags att bänka sig framför tv igen- och kolla på fjärde deltävlingen av melodifestivalen.
Det ska bli riktigt spännande att höra alla låtarna och de åtta tävlande artisterna ikväll är: Charlotte Perrelli, OPA, Lisa Miskovsky, Dynazty, Hanna Lindblad, Axel Algmark, Danny Saucedo, Lotta Engberg och Christer Sjögren!
Och inför mellolördag har vi såklart handlat lite goda snacks att äta framför tv:n,
dessa nyheter hittade jag häromdagen i chipshyllan. Jordnötsbågar. . . .
Smakade ett nytt kaffe idag – Zoegas black velvet.
Så här står det om nyheten på deras sida: Med toner av ljus choklad, knäck och röda bär får kaffet en sammetslen och fyllig smak.
Och av fem möjliga poäng får den en stark trea av mig.
Gott kaffe med mycket smak.
Hej på er!
Vilket underbart väder vi vaknade till idag, solen skiner och himlen är blå 🙂
Och nu kommer första receptet på middagen från igår – vi börjar med räksoppan.
Räksoppa
500 gram (oskalade) räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
en klick med smör
3 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar och lite cayennepeppar – efter egen sak och tycke.
Gör så här:
Skala räkorna – men spara skalen.
Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten- smält smöret i en kastrull och fräs detta glansigt.
Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten,vin och fond.
Låt koka i 10 minuter, vänd ner grädde och smaka av med salt, lite peppar och cayennekrydda.
Låt koka i fem minuter till, ta sedan av och sila soppan.
Lägg mer räkorna i den släta soppan – och servera.
( låt inte räkorna koka, för då blir de sega)
Klipp över lite färsk dill eller gräslök och servera.