Receptet på pastastubbarna

Receptet på pastastubbarna vi gjorde häromdagen 🙂
Som lasagne men lite roligare.

IMG_9848

Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemma
Och smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.

Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
2 msk chilisås
1 msk soya
2 dl vatten
Salt och peppar

Ostsås :
5 dl gräddmjölk ( 50 / 50 )
2-3 dl riven ost ( jag hade stureost)
2-3 msk mjöl
salt/ peppar
riven muskotnöt

1 burk med färdig pastasås

2 dl ost till gratinering.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen.  Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen)  Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna  i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen.  Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.

Gratinera i ca 20 – 25 minuter.

Klart att servera.

IMG_9854

Smaklig måltid

0
15 kommentarer

Frukost med färskpressad blodapelsinjuice

Jag är en riktig frukostmänniska – tycker det är så gott och vill gärna sitta länge, lyssna på radion och småäta 🙂
På vardagarna ställer jag väckarklockan halvtimme innan för att slippa stressa. Och en frukost med varma bakeoff smörgåsar, gott kaffe , nypressad blodapelsinjuice och kokt ägg  fick starta denna dagen….

Färskpressad apelsinjuice är så himla gott – och med blodapelsiner blir det så vacker färg,
med massa is ska det vara också….  Gott och nyttigt.

IMG_9783-1

0
1 kommentar

Pastastubbar

I går såg köket eller rättare sagt vår matplats ut så här,  i någolunda ordning –   men idag är det ett mindre kaos….. flyttkartonger precis överallt.
Jag och Nomi har fortsatt att packa och städa hela dagen , förutom några pauser där vi varit vid lekplatsen och sedan handlat mat.  Och snart får jag mer flytthjälp – för  Jacob & Thelma kommer snart hem från skolan/ kompisarna, och de ville hjälpa till med att packa och fixa till flytten. Tack tack 🙂

 

IMG_9861
Fick ett mail om några frågor kring vårat köket- och här kommer svaren : golvet är valnöt, kaklet är en brons/guldig glasmosaik från italien och karmstolarna är från Mio. Missade jag något – så är det bara att fråga igen.

Och vide – är så vårigt och fint att dekorera med.  Vita ulliga videkvistar i en stor vas på köksbordet.

IMG_9870
Ja, middagen igår har jag inte skrivit om – det blev barnens favorit. Köttfärsfyllda pastastubbar, med tomatsås och ostsås.
Det blir väldigt gott – speciellt när man lagar med färsk pasta.

IMG_9848

Middagen idag blir också pastarullar- för det är perfekt att göra sådana här maträtter så att det räcker i två dagar.
Precis som lasagne så tycker jag att denna  maträtten nästan är godast efter att ha stått till sig en dag extra i kylskåp.

Nu dags att fortsätta med flyttkartongerna.

0
9 kommentarer

Nya elvispen

Min elvisp trillade bokstavligen sönder i förra veckan.  Den var riktigt gammal  – så det var nog dags för en ny nu.
Jag ville ha en vit, enkel men inte alltför plastig. Och jag hittade denna av märket : Gourmet / Wilfa

Fyndet hittade jag på rea – på Mediamarkt
endast 99 : –

IMG_9832

 

 

Men nu ska Nomi och jag åka till Ica och handla,
det blir broccolisoppa idag till lunchmenyn.

0
4 kommentarer

Fläskfile med mozzarella och soltorkad tomat

Varmrätten från i fredags var fylld fläskfile.
Vi fyllde en filée med mozzarella och soltorkad tomat, och en med smaksatt färskost.  Och äter du LCHF-kost så kan du servera fläskfilen med kokta grönsaker,
eller broccolimos istället för potatisgratäng.

IMG_9747-1
Till två fyllda fläskfileér
2 fläskfiler
salt & peppar
Smör
Mozzarella
10 klippta soltorkade tomater
basilika
Alternativ 2. : 1 burk med valfri smaksatt färskost

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Putsa fileen, och skär ett snitt längst hela .
Fyll upp den med fyllningen, och trä ihop filen med tandpetare.
Bryn filen runt om i smör – så att den får en fin yta.
Ställ sedan in i ugnen i ca 50-60  minuter ( eller tills innertemperaturen är 72 grader)
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det.

Klart att servera.

 

 

0
3 kommentarer

söta hallonpajer

Jag lovade att skriva ut receptet på pajerna idag,  och här kommer detta nu 🙂
Smulpaj med hallon- innan de gräddades  i ugnen. IMG_9670

Och till 6- 7 stycken minipajer ,
eller en vanlig paj behövs detta:

125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker

 250- 300  gram hallon
ca 1/2 – 1 dl socker till bären
1- 2 msk potatismjöl

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop ingredinerna till pajdegen, det ska bli en gryning massa.
smörj en form med smör och lägg i bären.
Sockra och pudra över potatismjöl. Fördele sedan över degen på pajerna.
Och grädda i ca 20 minuter.

Servera sedan pajerna varma med kall vispad vaniljsås.

IMG_9814

0
9 kommentarer

Tio vinnare

Dags att presentera tio lyckliga vinnare i Ballerina-tävingen.
Det har varit väldigt många tävlande, och jag har helt enkelt bara lottat ut tio stycken. 

Följande tio har vunnit 4 stycken förpackningar med dessa nyheter från Ballerina.

Ika : Jag är med och tävlar! Original har jag smakat, så goda! Men vore kul att smaka de andra också
Sandra L : Yummy! Lät för gott för att låta bli att tävla, dessutom så är jag ju barnsligt förtjust i att testa nya saker
Felicia : Älskar ballerina.. måste bara testa dessa
Jessica : Hej Svejs.  Åhh så goda de ser ut. Jag vill vara med !! Kram på dig Jessica 
Madde : Jag älskar chokladkakor och skulle gärna vinna lite kakor
Ammi : Jag är med
Åsa : Åhh!! Mums! Choklad är mitt mellannamn Hoppas att jag vinner!
Annika: Jag vill vinna
Jessica S : Med många kalas framöver är ett kakförråd inte fel alls!
Ida : Åhh, vad gott! Jag vill vinna

IMG_9434-2

Stort grattis till er !! 

0
11 kommentarer

Flytten närmar sig

God morgon och välkommen Söndag

Idag står det städning och packning  på schemat.  Om bara några dagar bär flytten av , och det är mycket att fixa med här hemma. . . Tömma ur förråd och rensa ur,och städa. Och för att inte nämna alla flyttkartonger som snart kommer att vara utspridda  över hela huset. Jag kommer även utes vinnarna till kakorna under dagen. Så håll utkik. Det är roligt att läsa att det är så många kakmonster här bland alla läsare  – det var jättemånga som har varit med och tävlat! 🙂

Men nu min vänner- så måste jag återgå till flyttkartongerna

En söt vårfin bukett med gula och orange färger ….
IMG_9703

0
2 kommentarer

Mello och fjärde deltävlingen

Hejsan!
Drygt en timme kvar tills det är dags att bänka sig framför tv igen- och kolla på fjärde deltävlingen av melodifestivalen.
Det ska bli riktigt spännande att höra alla låtarna och de åtta tävlande artisterna ikväll  är: Charlotte Perrelli, OPA, Lisa Miskovsky, Dynazty, Hanna Lindblad, Axel Algmark, Danny Saucedo, Lotta Engberg och Christer Sjögren!

Och inför mellolördag har vi såklart handlat lite goda snacks att äta framför tv:n,
dessa nyheter hittade jag  häromdagen i chipshyllan. Jordnötsbågar. . . .

 

 

IMG_9652

 

IMG_9657

Och nu önskar er alla en riktigt trevlig kväll! 🙂

0
4 kommentarer

Zoegas – black velvet

 

Smakade ett nytt kaffe idag – Zoegas black velvet.
Så här står det om nyheten på deras sida:  Med toner av ljus choklad, knäck och röda bär får kaffet en sammetslen och fyllig smak.

Och av fem möjliga poäng får den en stark trea av mig.
Gott kaffe med mycket smak.

IMG_9593

0
4 kommentarer