Godaste blåbärspajen

 

Godaste blåbärspajen

Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )

Ska svalna innan servering, men det är en smaksak.
Jag tycker att den är god även när den är ljummen.

Jag arbetade av alla frågor på mailen igår, men om jag missat någon så fråga bara igen. Jag har lovade att hitta receptet och blogga om den friska  blåbärspajen som vi bakade förra sommaren. Och detta är en riktigt god paj, frisk och Syrlig bärpaj, som går att göra med vilka bär som helst. Denna är även god att göra med ananas. Ni hittar fler bilder, tävlingar och har chans att ställa frågor på matbloggens Facebook :

http://www.facebook.com/jennysmatblogg

Välkomna!

 

1

25 responses to “Godaste blåbärspajen

  1. Sabina skriver:

    Vad är din favorit paj och cupcakes?

  2. men fy så underbarrt gott, blåbär mmh

  3. Katarina skriver:

    Jag brukar baka en liknande blåbärspaj, men använder gräddfil i fyllningen! Din ser så god ut! Kram

  4. sanna skriver:

    Denna är så god, jag använder gräddfil i min också som Katarina..

  5. Hanna skriver:

    Fy vad taskigt att lägga ut denna en tisdag :-P! Mmmmm ser jättegod ut. Längtar tills fredagsmyset ;-). Tack för fin blogg Jenny! Allt du bakar och lagar ser helt fantastiskt ut.

  6. Emma skriver:

    Den såg god ut!!

  7. Jannice skriver:

    Den ser riktigt god ut!!

  8. Bären på bilden ser verkligen riktigt goda ut, pajen ser inte dum ut den heller:)

  9. Ing-Britt Niklasson skriver:

    En jätte god paj. Gjorde den igår och bjöd mina arbetskamrater på. Den var uppskattad. Trevlig helg.

  10. Ing-Britt Niklasson skriver:

    Blåbärspaj idag också.mums

  11. Teres Sääv skriver:

    Blåbärspajen var verkligen god!! 🙂

  12. Erica skriver:

    Smöret till pajdegen, ska det vara smält?

  13. jennysmatblogg skriver:

    Erica : Ursäkta sent svar. Nej det ska vara rumstempurerat 🙂

  14. Gotlandsbagaren skriver:

    Då kontrar jag med den här som är en av de godaste blåbärspajerna som jag ätit 🙂

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/blabarspaj-med-hallon.html

  15. Camilla skriver:

    Hej Jenny! Först måste jag baara skriva vilken fin blogg du har med mycket godsaker.
    Denna blåbärspaj gjorde jag i söndags å den blev verkligen uppskattad sååååååååå god

  16. Anna skriver:

    Ska pajskalet förgräddas? Ser jättegod ut!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nix, inte denna.

  17. Anna skriver:

    Ok! Tack för snabbt svar! 🙂 det blir en paj ikväll! 🙂

  18. Yvonne skriver:

    Jag brukar göra med hallon, också super god

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, det är jättegott även med jordgubbar eller mango 🙂

  19. daniela skriver:

    hej!!! den ser super god ut!!!! undrar om man kan byta ut creme fraiche mot phidadelphiaost? tack!!!!

  20. Linda skriver:

    Hej! Ser jättegott ut! Hur många personer räcker receptet till?

  21. beatrice skriver:

    Hej Jenny! 🙂

    Hur funkar det med frysta blåbär? Ska jag tina upp dem innan då så inte det blir en massa vatten? 🙂

    Blir det fina bitar när an skär upp den?

    MVH Beatrice

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med frysta bär också. Du behöver inte tina.

  22. Emma skriver:

    Kan man frysa in denna paj? Hur blir den isf då man tinat den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *