underbar tapet

Så mycket fina tapeter det finns, det kommer bli väldigt svårt att välja. Mestadels vill vi ha vitt på väggarna , men några fina fondväggar piggar alltid upp. Och en som vi hittade och gillade var denna. Den går i vitt och med stora blåa lantliga blommor i mönstret. Tapeten : ”Ashfield Floral” från Ralph Lauren, och inspiration från husochhem.se

 hus och hem

Och i morgon ska jag åka ner till fluggerfärg och låna tapetkataloger.
Boråstapeters boheme och falsterbo tycker jag har fina kollektioner.

Har ni tips på fina tapeter så tipsa mig gärna 🙂

0
7 kommentarer

kanske lite nytt till hemmet

 God morgon!

Jag startade denna söndag med en kopp kaffe framför datorn.
Det är verkligen perfekt att kunna sitta hemma och bli inspirerad bland alla fina inredningssidor / shoppar som finns.
Blandannat hittade jag detta till köket- alltsammans från åhlens.

Ett vitt snyggt durkslag.
Dags att byta ut vårat här hemma nu tror jag bestämt

durkslag

Fint uppläggningsfat

brödkorg

En saltkvarn i helvitt

saltkvarn

 En krispigt vit termomugg.

termomugg

Och så fick jag syn på denna väckarklockan också,
verkligen ursöt

väckarklocka

Nu :  dags  för frukost, sedan ska vi leta efter fina tapeter 🙂

0
2 kommentarer

lyxig lördagsfrukost

God lördag!


Vilken god frukost vi åt imorse!  Jacob hade nämligen bakat scones igen , och så blev det  färskpressad juice till detta som både är gott och nyttigt.   Och nu efter denna stadiga frukosten så ska vi ta och packa ut oss i det härliga vintervädret!

IMG_9062

Kaffe, färskpressad juice och nybakade scones.
En god start på en lördag!

Bästa sconesreceptet :

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör

Toppa med vallmofrön eller solroskärnor

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.

Servera genast med ost, och en god marmelad.

IMG_9038

0
11 kommentarer

Helg igen

Fredag och nu är helgen här igen 🙂

Febern är borta här hemma…jippi…. men både Nomi och jag hostar och har ont i halsen. Så nu hoppas vi på att vi är på bättringsvägen iallafall. Det är många som är sjuka, tycker var och varannan är förkyld eller har influensa. H oppas att du klarat dig undan alla förkylningar och att du haft en fin vecka!

Nu startar vi helgen med en god pizza!

För till middag idag så blev det just hemmagjord pizza,
det var länge sedan vi gjorde det – så jag har nästan glömt hur gott (!!)  det är.
Till fyllning blev det tomatsås, rökt skinka, (massa) ost , jalapenos och vitlökssås.

IMG_9023



Detta räcker till två plåtar.

Pizzadegen :
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
7- 8 dl vetemjöl

Några Fyllnings förslag:
tomatsås
skinka
ost / mozzarella
champinjoner
Stekt Fläskfile / sparris / beasås
Stekt kyckling / banan / curry

lök

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, värm upp vattnet till 37 grader.
häll i lite av vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Häll i resten av vätskan/ oljan och salt och rör om.
Arbeta sedan i mjölet, antingen för hand eller i maskin.
Ta så mycket mjöl tills degen blivit fin och smidig och släpper från kanterna.
Låt jäsa under bakhandduk i ca 40- 60 minuter, degen ska bli dubbelt så stor.
Baka sedan ut degen på mjölat bakbord.

Baka ut på plåt  och lägg på valfri fyllning.

Grädda sedan i ugnen i ca 225 grader i 10- 15 minuter.

IMG_9007

Den godaste fyllningen till pizza tycker jag är stekt kyckling med banan & curry och massa ost,
eller stekt kyckling med gröna oliver och massa ost.

Vilken pizzafyllning tycker du är godast ?

0
9 kommentarer

Tips på helgens meny

meny


Har du inte bestämt vad du ska laga för middag till helgen än ?
Då kan ni ju alltid kika förbi här där jag är med och tipsar om en god och
relativt lättlagad trerätters meny till helgen.

Själv har jag också fått feber, hosta och känner mig allmänt trött.
Så jag tänkte sätta mig med en kopp rykande varm choklad
och fortsätta att läsa min bok.

Önskar er en fortsatt fin torsdagskväll!

0
5 kommentarer

Nya vita prydnadskuddar

Välkommen Torsdag!

Tänkte bara kika förbi bloggen lite snabbt och säja hej 🙂
Nomi är sjuk och hemma från förskolan idag, så vi ska kolla på film och äta glass.

Tänkte bara visa er lite nytt jag handlat till allrummet innan dess.
Naturvita kuddfodral- som jag även har sedan tidigare fast i beige nyans.

IMG_8946-1
Och jag är så glad för fågelburen, tycker de är så fin att ställa ljus och lite murgröna i.
Och även denna svarta mattan på golvet ska snart bytas ut mot en vit.

IMG_8968
Men nu ropar Nomi på mig – dags för att titta på ”Alvin och gänget”
jag tror att vi kan alla repliker i hela filmen utantill nu. Nomis favoritfilm just för tillfället 🙂

Vi hörs snart!

0
9 kommentarer

Indisk lax

Hejsan!

Hoppas ni haft en riktigt fin Onsdag så här långt.
Har nu  hunnit gå igenom mailen – och tack för alla trevliga mail ni skickar!! Såg även att jag  fått in många önskemål på lax och andra fiskrätter. Och då tänkte jag på denna middagen vi gjorde för ett par dagar sedan kan passa bra som tips.

En väldigt lättlagad och god middag.
Indisk lax med hemlagat fluffigt potatismos och lite skirat smör.

Vi smörstekte laxen med kryddmixen  från Spicemaster- goan sorpotel.

IMG_5828

Blandningen innehåller iallafall dessa olika kryddor : Spiskummin, kanel , nejlika, röd chili , ingefära, vitlök , gurkmeja och svart peppar.

En trevlig indisk laxrätt serverad med gott potatismos.

IMG_5856

Nu dags att bege sig ut i det fantastiska vintervädret!
Det är vekligen härligt med all snön – och hoppas att den stannar kvar över sportlovet. Men sedan får det gärna börja töa bort 🙂

På återseende

0
8 kommentarer

Runda smörgåsbakelser med räkor

Hej och god morgon!
Idag är alla friska och krya – och Melvin tillbaka till förskolan efter en extra feberfri dag hemma:
-)  Och även Jonathan är frisk från migränen  igår.
Barnen är i skolan men liten Nomi är hemma idag .
Så vi ska passa på att åka in till stan och fika  lite och uträtta några ärenden.

Denna dagen startade vi med en god frukosten med smörgåsbakelser – som vi egentligen skulle ätit  i gårkväll.    De var lika goda idag – om inte godare.

IMG_6500

Jag hade samma recept som  jag gjorde sist.   

Till 3 stycken stora smörgåsbakelser
alternativt 6  stycken mindre förrätter.

9 stycken mjuka rostbröd
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt bakelsen
1 1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs

Förslag till garnering:
Räkor / kräftor
Ostrullar
hackade ägg
citron
färsk dill
Stenbitsrom
ostbågar  ( smulade )
eller frukt

Jag använde mig av en citronmajonäs,
som var jättegod till dessa bakelser med räkor.

Gör så här:
Tryck ut runda cirklar i rostbrödet, antingen med en rund pepparkaksform, eller ett glas.
Rör ihop tonfisk, creme fraiche, majonnäs smak av med salt och peppar. Ev. rör du ner en msk till med majonnäs och creme fraiche så att du får en fin konsistens på den.
Bred på detta på de runda mackorna. Både på första och andra lagret.
Gör sedan fyllningen runt bakelsen.
Vispa grädde och rör ner creme fraiche + majonnäs till en slät smet.
Bred sedan ett täckande ( ganska mycket ) lager med denna. Snåla inte på fyllningarna, för det är detta som gör dem saftiga!!
Täck dem och ställ in i kylen  över natten.
Garnera dem valfritt precis innan det är dags att servera dem !
Sådanan här smörgåsbakelser gjorde jag sist : 
IMG_6528
 

 

 

IMG_6513

0
2 kommentarer

Laxpaj med romsås

Tjingeling raringar,
Denna pajen lagade jag igår, och den bara måste ni pröva om ni gillar varmrökt lax, detta blev en ny favorit. Och som pricken över i:et blev det en romsås med räkor i.
Galet gott, tyvärr blev det inget kvar till lunch idag- kan tänka mig att den nästan är ännu godare när den stått i kylen och dragit till sig smakerna.

Mums.

laxpaj recept

Paj lax

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 näve Babyspenat
300 gram varmrökt lax
2 finhackade vårlök
2 dl riven västerbottenost / eller annan valfri
3 dl creme fraiche
3 ägg
1 msk finklippt dill
salt & peppar
Såsen :
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1 1/2 dl färdigskalade räkor
Salt, peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.  Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel. Smörstek löken mjuk ,  fördela babyspenat, lax och stekt lök i formen. Vispa sedan ihop ägg, creme fraiche , ost, dill & lite salt och peppar. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter

IMG_5548-001

Grädda den sedan i 20 – 30 minuter eller tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg.
Servera med en god sallad och den goda romsåsen.
0
8 kommentarer

Nötkolapaj

IMG_8392-1

Pajdeg :
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram kylskåpskallt smör

Fyllning :
100 gram smör
2 dl strösocker
1 dl ljussirap
3 msk vetemjöl
200 gram hasselnötter
200 gram mandel
100 gram pumpakärnor

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Mät upp mjöl och socker i en skål.
Skär smöret i tärningar, och arbeta ihop till en smulig deg.
Klä en form ca 20 cm. Ställ in i frysen medan du gör fyllninge.

Smält smör, socker, mjöl och sirap i en kastrull. Och låt koka i cirka 5 minuter.
Vänd ner nötterna i kolasåsen och tag av plattan.
Grädda skalet i 10 minuter. Fyll sedan skalet med fyllningen och grädda i 10 minuter till.

Låt kakan svalna lite, och servera med lättvispad grädde eller en god glass!

IMG_8419

1
13 kommentarer