Chokladnyhet

En liten nyhet från cloetta har jag här hemma. Har ni hittat denna nyheten i chokladhyllan än?

En chokladkaka  med texten ” Choklad- Kexchoklad ” –
nyheten ska innehålla extra mycket choklad ….

IMG_8245-2

Jag tänkte iallafall provasmaka den nu till ”halv åtta hos mig” –
som förövrigt nog är världens bästa tvprogram 🙂

Är det någon som provsmakat den nya kexchokladen – vad tyckte ni  ?

0
15 kommentarer

Frukost och vinnare

Välkommen Tisdag
Det är en gnistrande krispig vinterdag idag, kallt som bara den. Men så vackert!
En frukost bestående av turkisk yougurt musli och söt torkad frukt fick starta min dag.

IMG_8236-1

 

 

IMG_8241

Och Nomi är hemma idag, så vi ska åka ner till blomsteraffären och se om vi hittar lite nya växter och vårlökar  hem. Sen ska vi passa på att uträtta andra ärenden, och kanske hinna med en fika på stan.  Men innan dess måste jag gratulera vinnaren av Coop´s Matkasse.

Med tävlingsbidraget om bästa schlagermaten sa Anneli Berggren : 
Tilltugg:små dinkel kex som man doppar i fikonmarmelad och sen i riven parmesanost, det är super gott

Stort grattis Anneli 🙂  Maila dina adressuppgifter till mig på : jennysmatblogg@hotmail.se
Så är din vinst snart på väg!

Och till er andra – en ny tävling drar igång HÄR under morgondagen.
Så håll utkik 🙂

0
2 kommentarer

Kokt potatis med lax och romsås

Lax är både gott och nyttigt!  Och med den här enkla romsåsen blir laxmiddagen ännu godare 🙂
Och vill du äta LCHF-vänlig kost så kan du servera detta med blomkåls/broccoli mos eller kokt brysselkål

IMG_7928-1

Det här behöver du till 4 personer:
Kokt potatis
4 portionsbitar lax
smör
salt

Toppa med färsk dill Och citron

Romsåsen detta behöver du :

4 dl gräddfil
( kan bytas mot creme fraiche )
1 dl majonäs
1 burk röd rom
Salt

 

Gör så här:
Rör ihop såsen och ställ kallt. Skala och koka potatisen. Smörstek laxen och salta , bryn den tills den är genomstekt.Servera sedan alltsammans med en god sallad.

Toppa med färsk dill och lite citron.

2
13 kommentarer

Kyckling- och spenatpaj med fetaostkräm

Hej på er därute,

Jag och Molly var hurtiga och startade dagen med vår 8,3 km runda efter att barnen vart lämnade på skola / förskola. Nu när man ger sig ut för att gå klockan åtta på morgonen så är det ju inte mörkt längre , härligt att det går mot ljusare tider nu. Och så snart snön har töat bort så ska jag börja snöra på mig skorna och ge mig ut och springa istället. Middagen som vi lagade igår tänkte jag skriva om, det blev en kycklingpaj med spenat som vi hade en fetaostkräm till.

paj (1)

Det var evigheter sedan vi lagade paj tycker jag, inte för att det är särskilt krångligt. Mest att jag glömmer att lägga in det i veckomatsedeln när jag matplanerar. Men nu var det alltså tid igen för att fortsätta öka ut kategorin matpajer på bloggen 😉

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:

400 gram kycklingfile
2 dl babyspenat
1 tsk tomatpure
1 tsk röd pesto( valfri)
salt och peppar

Stanning :
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
3 ägg
salt och peppar

Toppa med ost och tomat

Fetaostkräm:
1 förpackning  fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
salladskrydda

 

Gör så här :
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.Ställ ugnen på 225 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.  Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel.  Tärna / strimla kycklingen och fräs färdig med olivolja, när den är klar vänder du ner tomatpure, pesto salt och peppar. Vänd ner blad spenaten och fräs runt några minuter innan du häller upp allt i pajdegen.Vispa ihop stanningen, och häll över kycklingen, hacka över tomat och strö över ost och grädda i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills pajen fått fin färg. Jag hade även en stor grönsallad till och massor av ramslök, denna pajen blir det även idag till lunch.

 

 

3
9 kommentarer

Digestiv Rocks och även Mint Rocks

Hej där,

Det var inte länge sedan vi gjorde choklad rocks. De är verkligen försvinnande goda
Och sedan är de riktigt enkla att förnya i smak.

Nu sist så ”bakade” jag en plåt med Digestiv Rocks, och en med Mint Rocks- oich även Daimrocks är supergoda.


IMG_7266

Det du behöver är :
200 gram mjölkchoklad med valfri smak  ( Digestiv var grymt gott )
1 1/2 – 2 dl cornflakes ( ta lite i taget )

Gör så här :

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad,smula ner cornflakes lite i taget, tills  du får en “lagom fast choklad smet.Klicka ut  små högar på ett bakplåtspapper,ställ svalt  så att de stelnar.
Ha dem i  rumstemperatur tio minuter innan de ska ätas.

* * * * * * * * * *

För att lättare hitta bland alla ( snart 3000 olika mat- & bakrecept) härpå bloggen kolla in kategorierna och bläddra er fram
Klicka här för att komma dit. Och för att inte missa uppdateringarna med nya recept så kan ni följa bloggen på facebook eller instagram :@jennysmatblogg
 

0
15 kommentarer

Kladdig minttårta med polkaströssel

 

 En krämig chokladtårta med mintsmak.

IMG_8080
Yummi!

Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.

Men här är orginalreceptet :

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller

1 tsk smör
2 tsk ströbröd

Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp

Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.  Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.

0
13 kommentarer

Parmesansnacks och salamichips LCHF


En god långfrukost startade denna dagen.Och här skiner solen och det är härligt med en riktig vinter – men  brrrrr så väldigt kallt det är ute.

Tillbaka till schlagerkvällen igår – den var jättespännande.
Och jag tyckte också att Looren var bäst , helt klart värdig en finalplats i globen!
Schlagersnacksen som jag hade gjort efter Coops schlagermeny var dessa parmesansnacks,
salamichips med en fänkålsdipp

IMG_8144

Salamichipsen :
Skivad tunn salami

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader,
Lägg upp den skivade salamin på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i 8 – 10 minuter
Låt svalna tills de är krispiga.

Pamesansnacks ca 30 stycken:
4 dl grovt riven parmesan
1 dl torkade tranbär ( kan uteslutas om man är äter strikt LCHF )
1 dl pistagenötter

Gör så här :
Hacka tranbären och pistagenötterna grovt.
Blanda dem med osten i en skål.
Fördela blandningen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut högarna något och ställ in i ugnen i ca 8 minuter.
Låt svalna till de blir krispiga

Dipp med fänkål
3 msk fänkålsfrön hela
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt

Gör så här :
Rosta fänkålsfröna i en torr och het platta.
Var försiktig, för de bränns lätt.
Mortla fröna grovt och rör ihop med creme fraiche och salt.
Låt stå svalt innan servering.

1
3 kommentarer

Snart dags för första deltävlingen

God kväll i stugorna!
Tänkte bara kika förbi bloggen som snabbast och önska er en trevlig schlagerkväll –  innan det är dags att stänga ner datorn för dagen. Nu är det inte många minuter kvar tills första deltävlingen drar igång 🙂 Och i kvällens första deltävlingen är de dessa åtta tävlande : The Moniker, Sean Banan, Abalone Dots, Afro-Dite, Dead By April, Marie Serneholt, Loreen samt Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern.

Har du någon  förtippad favorit ?

Här blir det lite plock och  snacks framför tv:n.
Blandannat är det snacks från Coops schlagermeny, som vi ska äta.

Goda Parmesan/pistage- och tranbärskex, och torkad salamichips serverade med en
hemmagjord fänkålsdipp.

IMG_8144

Sen har vi även massa goda ostar & kex, melonbitar och fyllda oliver, nötter, Gott gott! Och sedan för den som orkar så har vi ju den chokladiga  kladdmint-tårtan.

IMG_8080
Den ska serveras med en klick vispad grädde, eller vaniljglass.
Receptet på tårtan kommer under morgondagen.

Nu en trevlig schlagerkväll till er alla!!

0
5 kommentarer

Välkommen Mellolördag

Hej,

Medan vi inväntar Mello ikväll , har jag och Thelma bakat en
chokladig minttårta, med krossat mariannegodis, mintkross och polkagrisar.

Den ska nu stå svalt tills ikväll – Check! IMG_8071

Och nu åker vi till bio!  Biljetterna är bokade för den teckande Mästerkatten för Thelma, Nomi , Melvin och mig!
På återseende

0
5 kommentarer

LCHF – Lax med gräslökstäcke

Lax med kokt brysselkål ,
och denna maträtt kan serveras med potatis om man önskar, och laxen är riktigt god! Så testa !!
IMG_7969
Det här behöver du :
1 portionslax per person
salt
Till gräslökstäcket :
ca 50 gram philadelphiaost / per bit
Mycket klippt färsk gräslök
salt
Serveras med nykokt brysselkål

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 – 200 grader,
Salta den tinade laxfilen och lägg i smord ungsform.
Ställ in i ugnen, rör ihop philadelphiaröran med gräslök och smaka av med salt.
När laxen ärklar  tar du ut den och brer ett lager med gräslöksröran och ställer tillbaka in i ugnen. Den ska bara bli varm  – sedan är den klar att serveras,
med nykokt brysselkål.

Smaklig måltid

1
17 kommentarer