Vit chokladmousse med massa syrlig kiwi

Den vita chokladmoussen är ju så söt så söt.
Men med syrliga frukter och bär så blir det en jättegod efterrätt.

IMG_0163

Det här behöver du :
2 dl visp grädde
75 gram vit choklad
1 ägggulan

Gör så här:
Smält chokladen sakta över ett vattenbad,
Rör om med en gaffel och lyft bort så fort den har smält. Den ska inte bli för varm .
Vispa grädden fluffig , och vispa äggulan i en annan skål. Rör sedan ner chokladen tillsammans med ägget.
Vänd sist ner grädden. Lite i taget och vänd om så att det blandar sig ordentligt.

Häll upp moussen i skålar låt stå kallt i minst en timme.
servera sedan med massa fräsk kiwi.

IMG_0209

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
9 år sedan

Mmmmm.

9 år sedan

Åh, så gott det låter! Ha en fin helg!

vjosa
6 år sedan

Jag undrar, är det hela ägget eller bara äggulan man ska använda?
Tack för alla goda recept!

Jenny Warsen
Reply to  vjosa
6 år sedan

Tack snälla.
Det är bara Äggulan 🙂

Nästa inlägg

Lchf-paj med kassler, ost och oliver

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x