Vit chokladmousse med massa syrlig kiwi

Den vita chokladmoussen är ju så söt så söt.
Men med syrliga frukter och bär så blir det en jättegod efterrätt.

IMG_0163

Det här behöver du :
2 dl visp grädde
75 gram vit choklad
1 ägggulan

Gör så här:
Smält chokladen sakta över ett vattenbad,
Rör om med en gaffel och lyft bort så fort den har smält. Den ska inte bli för varm .
Vispa grädden fluffig , och vispa äggulan i en annan skål. Rör sedan ner chokladen tillsammans med ägget.
Vänd sist ner grädden. Lite i taget och vänd om så att det blandar sig ordentligt.

Häll upp moussen i skålar låt stå kallt i minst en timme.
servera sedan med massa fräsk kiwi.

IMG_0209

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
13 år sedan

Mmmmm.

13 år sedan

Åh, så gott det låter! Ha en fin helg!

vjosa
10 år sedan

Jag undrar, är det hela ägget eller bara äggulan man ska använda?
Tack för alla goda recept!

Jenny Warsen
Reply to  vjosa
10 år sedan

Tack snälla.
Det är bara Äggulan 🙂

Nästa inlägg

Lchf-paj med kassler, ost och oliver

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x