Kladdiga och krämiga brownies

Jag bestämde mig skulle ta och baka lite idag, först för att det var trist väder.  Sen tänkte jag  att det kanske var på tiden att skicka med någon fika till Jonathans kontor – något gott till fikarummet. Det var ju ett tag sen hörde jag visst något om. Oooppps…. men idag blev det ändring på den saken 😉

Nybakade varma brownies, med chokladcrips 

kla (1)

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2 1/2  msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140  gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

Gör så här :

Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 30- 45 minuter.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den.

kla2 (1)

4

18 responses to “Kladdiga och krämiga brownies

  1. Ida Kvarnbrink skriver:

    Hej Jenny!
    Har du något bra recept på en god bärpaj att bjuda på en varm sommarkväll?

    Ha det bra!
    Kram
    Ida

    1. jennysmatblogg skriver:

      Massor 🙂 Blåbär, rabarber, hallon, jordgubb……
      Sök i sökrutan efter speciell paj- annars tror jag att de flestaligger under kategorin ”efterrätter” till höger om bloggen i listpilarna.

      Kram

  2. Sara skriver:

    Mums, vad gott! Dessa kvalar direkt upp på ”att baka innan sommaren är slut”-listan! 😀

  3. Jennifer skriver:

    Hejsan!
    Herregud vilket smaskigt recept! Ska genast prövas 🙂 Jag undrar bara om gradantalet på ugnen gäller vanlig ugn eller om det gäller varmluftsugn?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade vanlig ugn.

  4. pauline skriver:

    Men gud va gott det där såg ut, måste testa =)

    Jag tittar in här varje dag och har hängt med den du bloggade inne hos Pernilla Wahlgren men jag är väldigt dålig på att kommentera. Måste bli bättre på det för jag älskar din blogg.

    Kram

  5. Annelie skriver:

    Kan tipsa om en god variant på brownies, när du baskat kakan i ca 20 minuter ta ut den ur ugnen och lägg på ca 1/2 liter skivade jordgubbar. Grädda klart kakan. Pudra med florsocker innan servering.
    Detta gillar vi i vår familj, en sommarvariant.

    Och tack för en fantastisk blogg, kollar den varje dag.

  6. Camilla D skriver:

    Gjorde dessa brownies idag – FYY så goda dom var =)
    Tack för ett toppen recept, även jag hade mina inne exakt 50 min.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Så roligt att höra !

  7. Mikela skriver:

    Vad menar du med kvalitetschoklad? Vad har du för sort i din?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Menar inte blockchoklad, men tillexempel Lindt är bra choklad.

  8. Emelie skriver:

    Varför har jag inte börjat följa dig tidigare? Kan vara den bästa bloggen jag varit inne på. Lättlagade/lättbakade recept som blir precis som på dina bilder när man bakar dom själv. HUR bra som helst!

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 <3 Vad glad jag blir! Tack.
      Trevlig helg på dig.

  9. ursula skriver:

    Ännu ett bra recept! Jag sparar alla!

  10. Sofie Brelin skriver:

    jag har gjort dom här brownies nu men jag gjorde i en hjärtformad sockerkaksform plus att jag la i dumlekola i smeten för att testa hur de blev.

  11. Anne skriver:

    Ska precis testa baka detta receptet,men ska det bara vara 3/4 dl mjöl? Lät så lite 🙂

  12. Cecilia skriver:

    Hej
    Om man endast har en form som är ca 20×30 cm, hade du dubblat receptet då? Med vänlig hälsning, Cecilia

  13. Win skriver:

    Bakade för några dagar sen……blev såå himla goda! Tack 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *