Krämigaste lasagnen

Tack för fina hälsningar – vi hade en kanondag idag på Ullared ( och det var inte alls jättemycket folk som jag hade räknat med )Jag ska fota mina gekåsfynd, så fort jag hinner  – men tills dess vill jag tipsa om denna krämigaste lasagnen som jag lagade nu i veckan.

lasagne-002

Detta blir 1 stor form ,
eller två stycken lasagne-formar :

lasagneplattor (färska )
600 – 700 gram blandfärs
Smör
1 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
2 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2  dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås:
10  dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca  1/2- 1  dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader
Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvånd så mycket mjöl tills bechamelsåsen blir krämig.
Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor.  Avsluta och börja med såsen. Toppa med riven ost innan gratinering  Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 25-30  minuter eller tills den är klar .

 Smaklig måltid!!

IMG_1064

2

21 responses to “Krämigaste lasagnen

  1. Marie skriver:

    Låter kanon att det inte var så mycket folk, styr kosan dit på onsdag och hoppas vi har samma tur! Vore suveränt om du hann visa några shoppingfynd före dess så man kan ta del av din underbara stil för färg och form! Även jag har precis flyttat till nytt hus och njuter av att följa dina framsteg och goda smak för inredning! Kram Marie

  2. Lasagne är bara SÅ gott.
    Ha ett skönt Påsklov 🙂
    KRAM

  3. lotta järnil skriver:

    Din lasagne är verkligen toppen bjöd hantverkarna på den när i renoverade badrummet fick så mycket beröm Glad Påsk på er alla!
    Kram Lottai Uppsala

  4. Annika skriver:

    Din lasagne lagar vi ofta 🙂 den blir alltid perfekt.
    Kramisar

  5. jennysmatblogg skriver:

    Marie :
    Jag tror säkert ni har samma tur – det verkar som de flesta har påsklov nästa vecka 🙂 Roligt för er att åka till Ullared och shoppa.
    Jag kommer uppdatera med fler gekås- fynd hela dagen!

    Lotta : Vad roligt – så glad jag blir!! 🙂

    Kram

  6. pilla skriver:

    Den lassagnen hade jag velat ha på mitt bord! Yummi!

    http://pernillabredolt.com

  7. Elin skriver:

    Hur många personer räcker det till?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Beror på hur mkt man äter – cirka 5- 7 personer

  8. Emma skriver:

    kan man göra lasagnen i förväg och eventuellt frysa in den för att sedan bara värma om man ska ha gäster? Om inte hur mkt av lasagnen går att förbereda? Och hur många dagar innan man ska äta den?:)

  9. Jenny skriver:

    Vad menar du med 10dl grädd/mjölk (50/50) ?
    Ska man alltså ha 5dl grädde och 5 dl mjölk?

    1. Jenny Warsen skriver:

      ja precis 🙂

  10. Klara skriver:

    Min dotter ör göutenallergiker så går det bra med vanliga lasagneplattor? Eller måste de vara färska?

  11. Klara skriver:

    Menade glutenallergiker

  12. Susan skriver:

    Kan jag förbereda denna dagen innan? Och bara grädda den dagen efter?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig provat 🙂 men jag hade isåfall gjort klart köttfärsen för sig dagen innan och sedan lagt ihop sen när den ska in i ugnen

  13. Karin skriver:

    Vad använder du för chilisås? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Heinz funkar toppen

  14. Elisabeth skriver:

    Hur många lasagneplattor behöver man till receptet? Jag brukar inte använda färska plattor utan Barillas förtorkade plattor.

  15. Gittan skriver:

    HUR STOR ÄR EN STOR FORM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *