Godaste köttbullarna
Gjorde jättegoda köttbullar häromdagen och tänkte att ni säkert ville ha recept på detta. Barnen tyckte att dessa var de godaste de ätit… Bra betyg tyckte jag. Tycker att det är roligt att krydda köttbullarna olika från gång till gång. Jag brukar utesluta löken när jag gör köttbullar, tycker de är svårt att få dem … Continued
Godisbollar
Dagens lilla tips blir godisbollar 🙂 Dessa går att variera jättemycket, beroende på vilka kakor / kex du använder. Perfekta att bjuda på till barnkalaset. Till dessa hade vi digestivkex och philadelphiaost : Svårt att ange exakta mått, tesat er gärna fram : 1/2 pkt digestivkex 3-6 msk philadelphiaost Garnering : Smält vitchoklad och … Continued
Citron & chilitoppad lax
För 4 personer: 4 Lax-bitar flingsalt 2 msk Olivolja 1 chilifrukt 1 citron Potatismoset: 1 kilo potatis ca 2 – 2 1/2 dl grädde ( eller gräddmjölk) en rejl klick med smör 1 tsk salt 1 krm peppar TIPS : gott att finhacka i dill / gräslök när fisk serveras till moset. Gör så här … Continued
Chokladfyllda minipajer
Till 6- 8 personer Tarteletter Fyllning : 140 -150 gram choklad Mjölkchoklad eller mörkchoklad jag hade 50 / 50 1/2 tsk kakao 50 gram smör 1/2 msk maizena 2 ägg 3 msk strösocker Toppa med hackade nötter / salta eller osaltade Serveringstips: Vispad creme fraiche / eller grädde och florsocker Gör så här: Smält choklad … Continued
Frisk / syrlig mangopaj
En fräsch paj, som inte är så söt som “vanliga” efterrättspajer. Detta behöver du : Pajdegen : 150 gram rumstempurerat smör 1 äggula 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker Till fyllningen : 3 dl vispgrädde 4 st gelatinblad 4 st färska mango 1 1/2 dl strösocker 2 msk pressad citron saft + lite rivet skal av citron Garnering … Continued
Kyckling & nudelsoppa
För 6 personer : 4 kycklingfileer Smör 1 röd paprika 1 orange paprika 1 purjolök 12 dl vatten ) 3 1/2 hönsbuljong tärningar ( eller motsvarande koncentrerad fond ) 100 gram äggnudlar Salt Cayennepeppar efter smak och tycke Serveras med en rejäl klick creme fraiche Gör så här : Stimla kycklingen och bryn den i smör, … Continued