Frisk / syrlig mangopaj

mangopaj (1)

mango2

En fräsch paj, som inte är så söt som “vanliga” efterrättspajer.
Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram rumstempurerat smör
1 äggula
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
Till fyllningen :
3 dl vispgrädde
4 st gelatinblad
4 st färska mango
1 1/2 dl strösocker
2 msk pressad citron saft + lite rivet skal av citron

Garnering 3 stycken grovhackad kiwi

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör med alla övriga ingredienser till pajdegen, tryck ut i en form ( ca 22-26 cm )
Nagga med en gaffel och grädda i ca 25 – 30 minuter i mitten på ugnen tills den har fått fin färg.Under tiden gör du fyllningen.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Skala, kärna ur mangon och mosa den. Ta fram en sil och tryck ut så mycket av vätskan från mangon som du kan.
Rör ihop vätskan från mango , med citron saft, skal och socker på en kastrull och låt detta koka upp under omrörning.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet, och rör ner dessa i mango/gräddblandningen så att det blandar sig .
Häll sedan upp vätskan i pajskalet och ställ in i kylen över natten, innan det är dags att servera med massa god kiwi,
och gärna en klick med god gräddglass

2

One response to “Frisk / syrlig mangopaj

  1. Birthe Pettersson skriver:

    Allt ser så smarrigt ut så det vattnas i munnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *