Citron & chilitoppad lax

 

För 4 personer:
4 Lax-bitar
flingsalt
2 msk Olivolja
1 chilifrukt
1 citron

Potatismoset:
1 kilo potatis
ca 2 – 2 1/2 dl  grädde ( eller gräddmjölk)
en rejl klick med smör
1 tsk salt
1 krm peppar
TIPS : gott att finhacka i dill / gräslök när fisk serveras till moset.

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Placera ut laxen på en ugnsäkerform. Ringla över olivolja, och salta.
Finhacka chili och skär citronen  i  bitar, fördela bitarna över laxen och ställ in i ugnen. De ska stå i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den är klar.
Skala potatisen . och skär i små bitar och koka den mjuk i ca 2o minuter. Värm upp grädden och smöret i en kastrull.
Stöt potatisen med en stöt eller visp. Stöt / Vispa ner gräddblandningen bland potatisen, smaka av med salt och peppar.

Serveras sedan direkt.

Gjorde en kall sås till detta:
2 dl turkisk yougurt
1/2 dl chilisås
en skvätt citronsaft
salt och peppar

Rör ihop och servera.

Smaklig Spis!

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *