Kyckling och baconpaj

För fler mat- & baktips följ mig gärna på instagram
@jennysmatblogg

paj

Detta behöver du till pajen :

3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten

Fyllningen :
400- 450 gram kycklingfile
2 pkt bacon
3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % )
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt & peppar

1 dl riven ost

Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
Stimla kycklingen, och bryn den , klipp ner baconet och  bryn även den.
Rör ner creme fraiche, creme bonjour, chilisås.
Och smaka av med salt och peppar.
Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.

Serveras tillsammans med en god sallad.

paje

6

30 responses to “Kyckling och baconpaj

  1. Mia från skåne skriver:

    Jag förstod ju redan när jag läste receptet att denna skulle vara god men jag anade inte hur god den skulle bli! Hela familjen älskade den och när vi ska ha gäster nästa gång ska vi bjuda på den 🙂

  2. Lotta skriver:

    Vilken creme binjour smak rekommenderar du?

  3. Emma skriver:

    Vilken crème bonjour skulle du rekommendera till den här pajen?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Alla Creme bonjour är goda.
      Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara

    2. Jenny Warsen skriver:

      Alla Creme bonjour är goda.
      Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara 😀

  4. Jenny skriver:

    Typ flygande Jakob paj. Bara lite banan å jordnöt så

  5. Annelie skriver:

    Kommer absolut testa denna men det får bli med glutenfri pajdeg 🙂

  6. cappicio skriver:

    En liten fråga…. fyllningen blir så himla rinnig.
    Mer som en pastasås är fyllning i paj.
    Har du något tips?

    1. Kocken skriver:

      Ett medelstort ägg per dl ”sås”.

  7. Emelie skriver:

    Jag har också problemet med en rinnig fyllning.. :/

    TACK Jenny för att du gjort matlagning roligt igen! Älskar dina veckomatsedlar, underlättar vår matlagning enormt!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Då får du nog ställa in den ett tag till i ugnen- så fixar det sig 🙂
      Tack

  8. Ct skriver:

    Ska den gräddas i nedre delen av ugnen så också eller i mitten…?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Mitten 🙂

  9. Carolin skriver:

    Hur många portioner är receptet för? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Beror på hur mkt man äter. Kanske 5 personer? 🙂

  10. Ella skriver:

    Är det typ chilisås som i stil med heinz eller felix, sån mer ”tomatig” eller är det sweetchilisås som du använt i receptet? 🙂 Tack för fina recept!

  11. kristina skriver:

    Om fyllningen känns för rinnig går det nog reda av med lite maizena eller liknande skulle jag tro… Tack Jenny för en mycket inspirerande blogg brkar titta här när jag ska göra mina matsedlar, kanoners!

  12. Anna skriver:

    Tips: Om man steker iordning bacon och kyckling innan, så att det hinner svalna innan man blandar det med creme fraichen, gör också så att det inte blir så ”rinnigt”.Man gör ju så till tex varm smögåstårta för att slippa rinnigheten.

  13. eva skriver:

    Kan man använda lätt créme fraishe?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja,

  14. Sandra skriver:

    Hej!
    Kan man göra denna dagen innan man ska äta den? Och sen bara värma den i ugnen innan man ska äta, eller blir den torr och tråkig tror du?
    Tack för massa goda recept!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den är godast att göra samma dag, men funkar dagen innan. 🙂

  15. Camilla skriver:

    Den här blev en stor favorit här hemma! 🙂 använde Creme bonjour grekisk vitlöki,mums!

  16. Lena skriver:

    Hej, hur mycket bacon?
    2 packet = ?
    Tacksam för svar.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Lena
      två paket är cirka : 280 gram

  17. Emma skriver:

    Jag glömde köpa bonjour.. går det utan? Kan jag ersätta med något? ?

  18. Angelica skriver:

    Jättegod! Tog tacosmak på osten och minskade till 2 dl Cream fraiche då jag använde en mindre form med högre kanter. Jag la även till en hackad röd paprika. Kommer definitivt göra denna många gånger till!

  19. Eva-Lena skriver:

    Detta provar jag med förtjusning men jag lade till färska champinjoner i klyftor som jag stekte med det andra ❤️ Kommer nog att bli gott 👍🏼❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *