SEMMELKLADDKAKA

Semmelkladdkaka – en favorit!

Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från senaste boken ”Snabbt, gott & billigt”.

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

STRONGER

REKLAMSAMARBETE MED STRONGER

Godkväll,

Hoppas ni fått en finfin start på denna måndag. Tycker det är så härligt med hösten och den krispiga kalla luften.
För ett tag sedan var vi ute och fotade för Stronger, de har fått in massa nya snygga färger och modeller.
Och med min kod JENNY20 får ni 20% rabatt på hela ert köp.
.


Här hittar ni jackan och byxorna ovan.


Dessa snygga gröna gillar jag jättemycket.

Dessa snygga enfärgade gröna setet hittar du här:

Snyggelisnygga träningsjackan hittar ni här

För att komma till butiken så
KLICKAR DU HÄR 
Glöm inte ange koden: JENNY20

Happy Shopping. 

PRESSGURKA

Gott till köttbullar eller en god gryta.
Det här behöver du:
1 gurka
1 msk ättika 24 %
2 msk socker
1 kryddmått salt
finhackad persilja

Gör så här:
Skiva gurkan tunt över en tallrik.
Häll över ättika, socker och salt. Lägg press över gurkan. Jag la en annan tallrik med en mjölpåse över.
Ungefär en timme ska det stå. Men vänd om gurkan då och då.
Innan servering klipp över persilja.

Klart att servera.

 

PICKLAD RÖDLÖK

Gott att ha till tacos,till kött till salladen.
Ja till det mesta faktiskt.

Det här behöver du: 
3 rödlökar
1/2 dl ättika 24%
2 dl strösocker
3 dl vatten

Gör så här: 
Blanda allt i en kastrull.
Koka upp och se till att sockret löser sig. Släng i löken och låt sjuda ett par minuter. Häll upp i ren glasburk
Låt svalna.

FRITERAD BANAN

Att göra friterad banan hemma är inte alls svårt.
Och man behöver ingen fritös för det. Här kommer det busenkla receptet.

Serveras med glass och massa sirap. 

Det här behöver du till 4 portioner friterad banan:
4 mogna bananer
1 1/2 liter rapsolja till fritering

2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten

Friterad banan gör du så här:
Häll i oljan i fritös eller tjockbottnad hög gryta, jag har en i gjutjärn. Det ska bli en cirka 5-7 cm högt med olja. Hetta upp på medelstark värme, blanda ihop de torra ingredienserna först och sist rör du ner vattnet, rör till en slät  frityrsmet. Bra att ha den i en djup tallrik när du ska doppa ner frukten. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av frityrsmeten och när det börjar spraka och friteras är olja tillräckligt varm. Doppa bananerna i frityrsmeten och ner i oljan, fritera dem till gyllene bruna. Lägg upp på hushållspapper, och låt överflödig olja rinna av.

Servera genast med glass och sirap