INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRÄDDIG TORSKGRYTA TOPPAD MED STENBITSROM

En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron

Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här

18
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
11 månader sedan

Hur många portioner är torskgrytan för?

Johan
Reply to  Petra
11 månader sedan

Det står 4a

Malin
11 månader sedan

Kan man använda torskrygg & ska den vara tinad?

Allan
11 månader sedan

Brs

Siv Almén
Reply to  Allan
3 månader sedan

Menar du att man ska äta potatis till soppan?

Helene Hummelgård
Reply to  Siv Almén
1 månad sedan

Det är en gryta så potatisen äta väl till

Ronny Nilsson
3 månader sedan

Såååå jäkla gooood!

Jonas
1 månad sedan

Var inte rädda att hiva ner ett paket saffran och någon tesked sambal efter smak. Mums!

Mathilda
1 månad sedan

Ska det vara potatis i grytan/soppan eller ska man ha det vid sidan av?

Eva
Reply to  Mathilda
1 månad sedan

Vid sidan av har man potatisen jag ska göra den idag. Tror jag ska ha i saffran.

Nästa inlägg

OMELETTFRULLE

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x