En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron
Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här
Hur många portioner är torskgrytan för?
4 personer skulle jag säga.
Det står 4a
Kan man använda torskrygg & ska den vara tinad?
Absolut 🙂 Min var halvtinad
Brs
Menar du att man ska äta potatis till soppan?
Det är en gryta så potatisen äta väl till
Såååå jäkla gooood!
Var inte rädda att hiva ner ett paket saffran och någon tesked sambal efter smak. Mums!
Ska det vara potatis i grytan/soppan eller ska man ha det vid sidan av?
Vid sidan av har man potatisen jag ska göra den idag. Tror jag ska ha i saffran.