![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2024/02/spa-1.jpeg?resize=800%2C568&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2024/02/spa2.jpeg?resize=800%2C509&ssl=1)
Det här behöver du:
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt, peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris.
Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar. Serveras genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och missa inte att det idag är 25%
RABATT på massa snygga kläder Klicka här