Hej raringar,
Så många mail jag har fått om denna glasstårta / semifreddo jag bakade igår. Och nu har jag hunnit fixa med bilderna och skrivit ner alla ingredienser till er. Detta recept har legat länge i högen bland alla andra maträtter som ska prövas. Jag vet inte vart receptet kommer ifrån från början men jag tror att det kanske är från Leila, jag har sett det på massa sidor genom åren. Följ gärna bloggens facebooksida HÄR för att inte missa några uppdateringar av middagstips & bakverk.
Semifreddo med nutellasmak
Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
Denna måste ni prova – krispig , chokladig och glassig 🙂