För att lättare följa matbloggens uppdateringar följ den gärna på facebook här. Eller på instagram @jennysmatblogg
Bör stå kallt ett par timmar innan servering
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
ströbröd och smör till form
Garnering : 200 gram Marabou-chokladkaka med Dajm
Vispad grädde och färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.Bred ut i form ( ca 24-26 cm) och grädda i mitten på ugnen i ca 25 minuter. Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet.
Under tiden som kakan står i ugnen så smälter du chokladen över ett vattenbad. Som du sedan snabbt brer ut över kladdkakan, så fort den svalnat något.
Jag gillar när chokladen stelnar lite, tips för er som gärna vill ha den mjukare är att blanda ner ett par msk ovispad grädde när ni smälter chokladen.