Svamp- och skinksås med färsk pasta

 

Ca 3-4 personer.
Färsk pasta
2 dl grädde
2dl creme fraiche
5-6 färska champinjoner
smör
300 gram Skinka/ kassler
1 msk köttfond
1 dl mjukost t.ex kavli
ev. lite redning ( vatten och mjöl)
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.

Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så att de får lite fin färg. tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda för att få fram smakerna bättre. Tillsätt fonden, mjukosten och ev. redning.

Låt det sjuda, och smaka av med salt och peppar.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
J
9 år sedan

1 msk fond? Vad för fond?:)

jennysmatblogg
9 år sedan

Hej J :
Jag hade lökfond i.
Men det går lika bra att finhacka lök och bryna i smör innan du bryner skinkan och svampen.

Tomas
8 år sedan

Låter gott.
Skall testa ikväll.
men varför mjukost ovanpå grädde och creme fraiche?

jag kommer att riva över lite italiensk hårdost

Sanna
6 år sedan

Jättegott! Tog baconost och det blev toppen!

Elin
6 år sedan

När det står grädde, ska det vara matlagningsgrädde eller vispgrädde? Blir så himla osäker då det inte står utskrivet

Jenny Warsen
Reply to  Elin
6 år sedan

Man kan välja vilket som. Jag har alltid vispgrädde i, men föredrar man mat.grädde så ta det 🙂

Nästa inlägg

Tigersockerkaka

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x