Tigersockerkaka

 

200 gram rumstempurerat smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde ( mjölk) 

De två olika smakerna:
2 msk kakao
riven skal av en halv citron.

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör / vispa matfettet och socker poröst.

Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjölet och bakpulvret, och tillsätt till smeten.
Till sist rör ner vätskan.
Dela nu på smeten i två bunkar. ca 1/3-del i den ena – som du smaksätter med kakao.
Den andra smeten tillsätter du citronskalet i.

Lägg ett lager med citonsmeten, och sedan varvar du med chokladsmeten. osv.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

1

One response to “Tigersockerkaka

  1. Annelie skriver:

    Hejsan!!
    Har gjort en av dina favorit kladdkakor med crispigt täcke tidigare och det var verkligen den godaste någonsin!!
    Nu står denna tigerkaka i ugnen men (oerfaren som man är) tog jag en för stor form.. Hoppas den blir god iaf men blev ingen ”varvning”. Önskar att du skulle skriva ut form storlek!?
    Tack för alla grymma recept och tydlighet.
    Med vänlig hälsning, Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *